Homogene replicatie

In de volgende sectie wordt beschreven hoe Data Movement gateway omgaat met replicatie van MySQL naar MySQL-doelen. Homogene replicatie is alleen relevant voor Replicatiegegevensprojecten.

Informatie

Bij het repliceren van een TIMESTAMP-kolom, wordt de tijd geconverteerd naar UTC voor het doel.

Beperkingen en overwegingen

Homogene replicatie wordt niet ondersteund voor de volgende configuraties of bewerkingen van de Data Movement gateway:

• Taken voor Alleen wijzigingen toepassen
  • Een taak stoppen en hervatten
  • Een taak starten op basis van een tijdstempel
  • Als de optie Als doeltabel al bestaat in de taakinstellingen van het tabblad Instellingen volledige lading is ingesteld op Niets doen

gegevenstypen

De gegevenstypen zijn identiek, met de volgende uitzonderingen:

Uitzonderingen
MySQL‑brongegevenstypen MySQL‑doelgegevenstypen
JSON LONGTEXT
Informatie

Het gegevenstype in het doel is het bijbebehorende MySQL-gegevenstype als u gegevenstypen van andere database-engines gebruikt. Voor meer informatie over het gebruik van externe gegevenstypen, raadpleegt u de MySQL online Help.

Sortering

Tabel- en kolomsorteringen worden naar het doel gerepliceerd. Sorteerbare gegevenstypen worden aangegeven door een asterisk (*) in de tabel Ondersteunde gegevenstypen.

Om replicatie met sortering te ondersteunen, moet de DBA zorgen dat de sorteringen die zijn gedefinieerd voor de MySQL-brondatabase hetzelfde zijn als de sorteringen die zijn gedefinieerd voor de MySQL-doeldatabase.

Kolommen die niet null mogen zijn en primaire/unieke indexnamen

Kolommen die niet null mogen zijn en primaire/unieke indexnamen worden behouden tijdens de homegene replicatie.