Importera transporterna via TP

1. Logga in till systemet på Operating System-nivå som <sid>-adm.
  2. Ändra katalogen till /usr/sap/trans
  3. Lägg till transporten i R/3-bufferten med följande kommando:

# tp ‘addtobuffer SID’

4. Importera transporten till R/3 målsystem med följande kommando:

# tp ‘import SID client=000 U16’

Förväntat resultat för steget addtobuffer är den lyckade returkoden "0".

Om det uppstår problem under steget addtobuffer är det troligen problem med filerna. De kan saknas,vara på fel plats eller ha felaktigt ägande eller behörigheter.

Förväntat resultat för steget import är lyckad returkod, antingen "0" eller "4". Returkoderna "8", "12" eller "16" indikerar misslyckad transport. Returkod som är högre än "16" indikerar ett större fel i transportverktyget. Om det inträffar ska du kontrollera aktuell arbetskatalog och säkerställa korrekt plats. Kontrollera även existens, plats, korrekt ägande och åtkomst för filerna.

Om problemen inträffar under importen ska du prova importsteget på nytt. Om problemen kvarstår ska du kontrollera import- och aktiveringsloggarna för att hitta orsak till misslyckandet. De filerna finns på platsen /usr/sap/trans/log och heter R6U ("?" är ett jokertecken).