Behörigheter som krävs för att installera de nödvändiga transporterna

Replicate for SAP levererar sitt eget auktoriseringsobjekt: ZR4SAP Utöver detta auktoriseringsobjekt, finns det ytterligare auktoriseringar som måste aktiveras för programvaran Data Movement gateway.

SAP-användare för Data Movement gateway av SAP-extraheringsprogram

En dialoganvändare i SAP krävs för åtkomst till Data Movement gateway för SAP Extractor GUI i SAP. Utöver detta krävs en kommunikationsanvändare för att understödja RFC-anropen från Data Movement gateway programvaran till SAP-systemet.

Identifiera befintliga användare i SAP, eller skapa dedikerade användare för programvaran Data Movement gateway.

Data Movement gateway för SAP levererar sina egna auktoriseringsobjekt: /QTQVC/RAO.

Auktoriseringsobjektet /QTQVC/RAO kan aktiveras för att aktivera/inaktivera specifika auktoriseringar nedan enligt användarens behov Data Movement gateway:

Auktoriseringar i Data Movement gateway för SAP-extraheringsprogram

SAP-systemet måste vara öppet för att skapa det logiska systemet. Detta utförs med hjälp av SAP Transaction /nSCC4.

Se till att Ändringar och transporter för klientspecifika objekt för källklienten är inställd på Automatisk registrering av ändringar eller Ändringar utan automatisk registrering.

Alla klienter måste öppnas för Objektändringar mellan klienter. Skapande av en logisk klient är en mellanklientsändring som inte kan registreras i en transport. Den behöver bara vara öppen en minut när det logiska målsystemet skapas.

Se till att transaktionen /nSE06 Systemändringsalternativ > Global inställning är inställd på Kan ändras (under skapande av logiska system och aktivering av extraktorer).

Administrationsanvändare

SAP-auktoriseringar för administratörsrollen för den inledande konfigurationen av det logiska systemet och aktiveringen av extraktorerna inom /QTQVC/EXTREP.

Nödvändiga auktoriseringar för administratör:

Skapa RFC:n.

I stället för * kan RFCDEST ha namnet på det logiska systemet, som kan anpassas fritt enligt kundens önskemål.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att skapa RFC.

Skapa IDocs som ska skickas till Replicate.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att skapa IDoc.

Skapa ZQLIK*-program och -tabeller när extraktorer aktiveras.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att skapa i ZQLIK.

Underhålla tabellinformation under aktivering och tabelluppdateringar.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för tabellunderhåll.

Åtkomst till tabeller för att kontrollera data och uppdatera efter behov.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för tabellåtkomst.

Lägga till ZQLIK*-skapade tabeller i en transport.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för transport i ZQLIK.

Administrera transporter

SAP-gränssnitt som visar behörighet att administrera transporter.

RFC-kommunikationsanvändare

Denna användare krävs när slutpunkten för SAP för extraktorer konfigureras i Replicate. Användaren kan ställas in som COM-användare eftersom det inte krävs dialogåtkomst. Du har möjlighet att skapa ett dialoganvändar-ID med både kommunikationsanvändar- och administratörsanvändaråtkomst.

Behörigheter som krävs för RFC-kommunikationsanvändaren och administrationsanvändaren:

Skicka och ta emot IDocs via RFC-anslutning till Replicate.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att skicka i IDoc.

Åtkomst itll RFC-kommunikationsprotokollet för anslutning till Replicate.

SAP-gränssnitt som visar åtkomstbehörighet till kommunikationsprotokollet.

Åtkomst till huvud-QTQVC-transaktioner och säkerhetskontroller.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för QTQVC-transaktioner.

Åtkomst till spårningsfunktioner för SQL-funktionaliteten.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för spårning i SQL.

Exekvera datakällorna under körning för att extrahera data från SAP.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att exekvera datakällor.

Administrera jobb i bakgrunden enligt schemaläggning av Replicate.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att administrera schemalagda jobb.

Bearbeta jobb i bakgrunden enligt schemaläggning av Replicate.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för jobbearbetning i bakgrunden.

Skicka interna SAP-meddelanden under extraheringsprocessen.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att skicka interna meddelandena.

Exekvera funktioner i /QTQVC/*-namnområdet för att stödja SQL-funktionalitet.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att exekvera funktioner i QTQVC.

Visa tabeller i /QTQVC/*-namnområdet för att stödja SQL-funktionalitet.

SAP-gränssnitt som visar behörighet att visa tabeller i QTQVC.

Programauktorisering för Qlik-program.

SAP-gränssnitt som visar behörighet för Qlik-program.

Auktoriseringar för SQL-koppling

Qlik tillhandahåller två roller som ger nödvändiga behörigheter. Du kan tilldela olika roller till olika användare efter behov, eller båda rollerna kan tilldelas till en användare.

• Rollen QTQVCADMIN krävs för användare som utför Qlik-transaktioner i SAP GUI.
  • Rollen QTQVCACCESS används av en användare av kopplingsbackenden som utför extraheringsjobb från Qlik.

Mer information om att lägga till och testa de här behörigheterna finns i Användarkonfiguration av SAP SQL-koppling (endast på engelska).