Installera SAP Java Connector

För att kunna arbeta med SAP Extractor kopplingmåste du installera SAP Java Connector på Data Movement gateway-servern.

Konfiguration av SAP Java Connector

Du kan installera SAP Java Connector med verktyget för installation av drivrutiner (rekommenderas) eller manuellt. Manuell installation ska bara användas om det mot förmodan skulle inträffa ett problem med verktyget för installation av drivrutiner.

Använda verktyget för installation av drivrutiner för att installera SAP Java Connector

I det här delavsnittet beskrivs hur SAP Java Connector som krävs installeras. Processen innebär att hämta SAP Java Connector, kopiera den till rätt mapp (se nedan) och att köra ett skript som automatiskt installerar och konfigurerar den. Du kan också köra skript som uppdaterar och avinstallerar SAP Java Connector efter behov.

Förbereda installationen

• Kontrollera att Python 3.6 eller senare är installerad på Dataflytt-gatewayservern.

Python kommer förinstallerad på de flesta Linuxdistributioner. Du kan kontrollera vilken Pythonversion som är installerad på ditt system genom att köra följande kommando:

python3 --version

• Hämta SAP Java Connector <version> "sapjco<version>.zip" från SAP Support Portal. Du hittar den version som stöds i binary-artifacts i /opt/qlik/gateway/movement/drivers/manifests/sapextractor.yaml. När hämtningen har slutförts kopierar du filen till:

/opt/qlik/gateway/movement/drivers/sapjco

Installera SAP Java Connector

Så här installerar du SAP Java Connector:

1. Stoppa tjänsten Data Movement gateway:

sudo systemctl stop repagent

2. Om du vill kan du bekräfta att tjänsten har stoppats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Dataflytt-gatewaydatorn byter du arbetskatalog till:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Kör följande kommando:

Syntax:

./install sapextractor

5. SAP Java Connector kommer att installeras.

6. Vänta tills installationen har slutförts (anges med "Slutförd!") och starta sedan Data Movement gateway-tjänsten:

sudo systemctl start repagent

7. Du kan även bekräfta att tjänsten har startats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Uppdatering av SAP Java Connector

Kör uppdateringskommandot om du vill avinstallera tidigare versioner av SAP Java Connector innan du installerar den tillhandahållna SAP Java Connector.

Så här uppdaterar du SAP Java Connector:

1. Stoppa tjänsten Data Movement gateway:

sudo systemctl stop repagent

2. Om du vill kan du bekräfta att tjänsten har stoppats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Dataflytt-gatewaydatorn byter du arbetskatalog till:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

4. Kör följande kommando:

Syntax:

./update sapextractor

5. Den gamla SAP Java Connector avinstalleras och den nya SAP Java Connector installeras.

6. Vänta tills installationen har slutförts (anges med "Slutförd!") och starta sedan Data Movement gateway-tjänsten:

sudo systemctl start repagent

7. Du kan även bekräfta att tjänsten har startats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Avinstallera SAP Java Connector

Kör avinstalleringskommandot om du vill avinstallera SAP Java Connector.

Så här avinstallerar du SAP Java Connector:

1. Stoppa alla uppgifter som är konfigurerade för att använda denna koppling.

2. Dataflytt-gatewaydatorn byter du arbetskatalog till:

opt/qlik/gateway/movement/drivers/bin

3. Kör följande kommando:

-syntax

./uninstall sapextractor

SAP Java Connector kommer att avinstalleras.

Installera SAP Java Connector manuellt

Du bör bara försöka installera SAP Java Connector manuellt om den automatiserade drivrutinsinstallationen inte slutfördes.

Hämta SAP Java Connector 3.x (64-bitars) för Linux från https://support.sap.com/en/product/connectors/jco.html.

Öppna sedan en skalprompt och gör följande:

1. Stoppa tjänsten Data Movement gateway:

sudo systemctl stop repagent

2. Om du vill kan du bekräfta att tjänsten har stoppats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: inactive (dead) since <timestamp> ago

3. Byt arbetskatalog till opt/qlik/gateway/movement/bin och kör följande kommando:

source arep_login.sh

Då ställs installationssökvägen för Dataflytt-gatewaydatorn in.

4. Packa upp filen som du hämtade till en valfri mapp.

Mappen ska innehålla filerna Sapjco3.jar och libsapjco3.so.

5. Kopiera dessa filer till följande plats i installationskatalogen för Data Movement gateway:

<Data Movement gateway_Install_Dir>/endpoint_srv/endpoints/SAP.

6. Starta Data Movement gateway-tjänsten.

sudo systemctl start repagent

7. Om du vill kan du bekräfta att tjänsten har startats:

sudo systemctl status repagent

Statusen ska vara enligt följande:

Active: active (running) since <timestamp> ago

Anteckning om information

SAP Extractor koppling kan inte väljas förrän biblioteken för Java-kopplingen har installerats och tjänsten Data Movement gateway har startats om.