Machtigingen instellen voor gebruikers die anonieme toegang kunnen configureren

Tenantbeheerders beheren de mogelijkheid voor elke gebruiker in de tenant om anonieme toegang voor apps te configureren. Dit doen ze in het Beheer-activiteitencentrum.

Om een gebruiker in de tenant toe te staan app-koppelingen te genereren die toegankelijk zijn voor mensen buiten de tenant, moet de machtiging voor het maken van openbare koppelingen ingesteld worden op Toegestaan voor de tenantgebruiker. Deze procedure wordt uitgevoerd door een tenantbeheerder.

Deze machtiging kan op een van de volgende manieren worden toegewezen:

• De machtiging toewijzen in de rol User Default (heeft invloed op alle gebruikers)

• De machtiging toewijzen als een aangepaste rol (alleen van invloed op gebruikers met de aangepaste rol)

Raadpleeg Rollen en machtigingen voor gebruikers en beheerders voor meer informatie over de standaardgebruiker en aangepaste rollen.

Zie Machtigingen voor User Default en aangepaste rollen voor meer informatie over alle beschikbare machtingen in de User Default en aangepaste rollen.

Informatie Deze functionaliteit is alleen beschikbaar met een Qlik Anonieme toegang-abonnement. Ga voor meer informatie naar Qlik Anonieme toegang abonnementen.

Rol User Default

Tenantbeheerders kunnen User Default machtigingen aanpassen. Standaard beperkt de rol User Default alle gebruikers, inclusief tenantbeheerders, om anonieme toegang te configureren voor apps. Dit kan worden gewijzigd als u het voor alle gebruikers mogelijk wilt maken om anonieme toegang voor apps te configureren.

1. In het Beheer-activiteitencentrum gaat u naar Gebruikers.

2. Ga naar het tabblad Machtigingen.

3. Klik op User Default.

4. Vouw Functies en acties uit.

5. Gebruik voor het maken van openbare koppelingen het vervolgkeuzemenu om de waarde te wijzigen.

6. Klik op Bevestigen.

Aangepaste rollen

Tenantbeheerders kunnen ook aangepaste rollen maken om de machtigingen voor bepaalde gebruikers te verhogen boven de User Default. Als beheerder wilt u misschien anonieme toegangsrechten beperken in de User Default en dan een aangepaste rol maken om anonieme toegangsrechten te geven aan een specifieke set gebruikers.

1. In het Beheer-activiteitencentrum gaat u naar Gebruikers.

2. Ga naar het tabblad Machtigingen en klik op Nieuwe maken om een nieuwe aangepaste rol te maken.

3. Voer een Naam in en optioneel een Beschrijving voor de nieuwe rol.

4. Vouw onder Machtigingen Functies en Acties uit.

5. Gebruik voor het maken van openbare koppelingen het vervolgkeuzemenu om Toegestaan te selecteren.

6. Klik op Bevestigen.

7. Ga terug naar het tabblad Alle gebruikers.

8. Schakel de selectievakjes in voor de gebruikers waarvan u de machtigingen wilt wijzigen.

9. Klik op Rollen bewerken.

10. Wijs de nieuwe aangepaste rol toe aan specifieke gebruikers en klik op Opslaan.