Homogene replicatie

In de volgende sectie wordt beschreven hoe Data Movement gateway omgaat met replicatie van PostgreSQL naar PostgreSQL-doelen. Homogene replicatie is alleen relevant voor Replicatiegegevensprojecten.

Bij homogene replicatie worden de bronkolom en tabelsorteringen gerepliceerd naar het doel zoals beschreven in Kolom- en tabelsortering.

Beperkingen en overwegingen

Homogene replicatie wordt niet ondersteund voor de volgende configuraties of bewerkingen van de Data Movement gateway:

• Taken voor Alleen wijzigingen toepassen
  • Een taak stoppen en hervatten
  • Een taak starten op basis van een tijdstempel
  • Als de optie Als doeltabel al bestaat in de taakinstellingen van het tabblad Instellingen volledige lading is ingesteld op Niets doen

Overwegingen en uitzonderingen voor gegevenstype

Bij het repliceren van PostgreSQL naar een PostgreSQL-doel, -zijn de bron en doelgegevenstypen gelijk voor alle ondersteunde PostgreSQL-versies, waarbij de volgende uitzonderingen gelden:

Uitzonderingen voor gegevenstype bij homogene replicatie
PostgreSQL-bron PostgreSQL-doel

ENUM

STRING

COMPOSITE

STRING

NUMERIC

NUMERIC (28,6)

NUMERIC (p,s)

Een numerieke reeks met precisie en schaal.

NUMERIC

Een numerieke reeks zonder precisie en schaal.

TINTERVAL
Informatie

Aangezien PostgreSQL het TINTERVAL-gegevenstype niet meer ondersteunt, worden tabellen met dit gegevenstype niet gemaakt in het doel als de doeldatabaseversie dit niet ondersteunt.

INT4MULTIRANGE STRING (255)
INT8MULTIRANGE STRING (255)
NUMMULTIRANGE STRING (255)
TSMULTIRANGE STRING (255)

Zie ook de opmerking over de replicatie van het JSON-gegevenstype in Ondersteunde gegevenstypen.

Kolom- en tabelsortering

Bij het repliceren van PostgreSQL naar een PostgreSQL-doel, worden kolom- en tabelsorteringen gerepliceerd naar het doel.

Informatie

Om replicatie met sortering te ondersteunen, moet de DBA zorgen dat de sorteringen die zijn gedefinieerd voor de PostgreSQL-brondatabase hetzelfde zijn als de sorteringen die zijn gedefinieerd voor de PostgreSQL-doeldatabase.

Kolommen die niet null mogen zijn en primaire/unieke indexnamen

Kolommen die niet null mogen zijn en primaire/unieke indexnamen worden behouden tijdens de homegene replicatie.

Replicatie van gepartitioneerde tabellen

U moet het volgende doen om gepartitioneerde tabellen vanuit een PostgreSQL naar een PostgreSQL-doel te repliceren:

1. Maak handmatig de bovenliggende en onderliggende tabellen in de doeldatabase.
  2. Definieer een afzonderlijke taak om die tabellen te repliceren.
  3. Stel de optie Afkappen voor het laden in de Full load in.