Datatyper som stöds

I följande tabell visas de Microsoft SQL Server-källdatatyper som stöds och deras standardmappning till Data Movement gateway-datatyper.

Vid mellanlagring till ett Microsoft SQL Server-baserat mål är käll- och måldatatyperna desamma, bortsett från de undantag som beskrivs i Homogen replikering.

Information om hur du visar den datatyp som mappas i målet finns i delavsnittet för den mål-koppling du använder.

Anteckning om information

Datatyper som kan kombineras anges med en asterisk (*).

Källdatatyper som stöds
Microsoft SQL Server-datatyperData Movement gateway-datatyper

BIGINT

INT8

BIT

BOOLEAN

DECIMAL

NUMERIC

INT

INT4

MONEY

NUMERIC (19,4)

NUMERIC (p,s)

NUMERIC

SMALLINT

INT2

SMALLMONEY

NUMERIC (10,4)

TINYINT

UINT1

REAL

REAL4

FLOAT

REAL8

DOUBLE

REAL8

DATETIME

DATETIME

DATETIME2

DATETIME

SMALLDATETIME

DATETIME

DATE

DATE

TIME

STRING (16)

DATETIMEOFFSET

STRING

*CHAR

STRING

*VARCHAR

STRING

*VARCHAR (max)

*TEXT

Om du vill använda den här datatypen med Qlik Cloud Data Integration måste du aktivera användningen av CLOB för en specifik uppgift.

LOB-kolumner för Microsoft SQL Server-tabeller uppdateras i målet även för UPDATE-satser som inte ändrade värdet på LOB-kolumnen i Microsoft SQL Server.

CLOB

*NCHAR

WSTRING

*NVARCHAR (length)

WSTRING

*NVARCHAR (max)

*NTEXT

Om du vill använda den här datatypen med Qlik Cloud Data Integration måste du aktivera användningen av NCLOB för en specifik uppgift.

LOB-kolumner för Microsoft SQL Server-tabeller uppdateras i målet även för UPDATE-satser som inte ändrade värdet på LOB-kolumnen i Microsoft SQL Server.

NCLOB

BINARY

BYTES

VARBINARY

BYTES

VARBINARY (max)

IMAGE

Om du vill använda den här datatypen med Qlik Cloud Data Integration måste du aktivera användningen av BLOB för en specifik uppgift.

LOB-kolumner för Microsoft SQL Server-tabeller uppdateras i målet även för UPDATE-satser som inte ändrade värdet på LOB-kolumnen i Microsoft SQL Server.

BLOB

TIMESTAMP

BYTES

UNIQUEIDENTIFIER

STRING

HIERARCHYID

VARCHAR (x)

XML

LOB-kolumner för Microsoft SQL Server-tabeller uppdateras i målet även för UPDATE-satser som inte ändrade värdet på LOB-kolumnen i Microsoft SQL Server.

Om du vill använda den här datatypen med Qlik Cloud Data Integration måste du aktivera användningen av NCLOB för en specifik uppgift.

CLOB

GEOMETRY

CLOB

GEOGRAPHY

CLOB

Datatyper som inte stöds

Följande datatyper stöds inte:

• CURSOR
  • SQL_VARIANT
  • TABLE
Anteckning om information

Användardefinierade datatyper stöds beroende på deras grundtyp. En användardefinierad datatyp baserat på DATETIME hanteras exempelvis som en DATETIME-datatyp.