Microsoft SQL Server (Microsoft CDC-gebaseerd)

In deze sectie wordt uitgelegd hoe u een Microsoft SQL Server (Microsoft CDC)-bron instelt in een gegevenstaak. Voordat u de gegevenstaak start, zorgt u dat u voldoet aan de Vereisten, stelt u de Vereiste machtigingen in en maakt u zichzelf vertrouwd met de Beperkingen en overwegingen.

Bij het opslaan van gegevens van een Microsoft SQL Server-bron (op basis van Microsoft CDC), worden wijzigingen vastgelegd op basis van wijzigingstabellen van Microsoft in plaats van het transactielogboek van SQL Server. Door niet afhankelijk te zijn van het transactielogboek, is er minder kans op gegevensverlies door de bewaartijd van transactielogboeken of geen toegang kunnen krijgen tot back-up transactielogboeken.

InformatieTussenopslag van een geo-replicadatabase wordt ook ondersteund. Voor meer informatie over geo-replication raadpleegt u https://learn.microsoft.com/en-us/azure/azure-sql/database/active-geo-replication-configure-portal?view=azuresql&tabs=portal

Verbindingseigenschappen instellen

Deze sectie beschrijft de beschikbare verbindingseigenschappen. Alle eigenschappen zijn vereist, tenzij anders aangegeven.

Gegevensbron

• Gegevensgateway: De naam van de Gateway voor gegevensverplaatsing die moet worden gebruikt om toegang tot uw gegevens te verkrijgen.

• Cloudprovider: selecteer Geen als uw SQL Server op locatie staat of Microsoft Azure als hij wordt gehost op Azure (Azure SQL Managed Instance of Azure SQL Database).

• Server: de hostnaam of het IP-adres van de computer waarop de Microsoft Azure SQL Managed Instance-database is geïnstalleerd.

Informatie

Om de standaardpoort te overschrijven, voegt u de poort toe aan de servernaam, gescheiden door een komma. Als de servernaam bijvoorbeeld myserver.company.local is en de poort 3333, dan moet de servernaam de volgende zijn:

myserver.company.local,3333

Accounteigenschappen

Gebruikersnaam en Wachtwoord: de gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die toegang heeft tot de Microsoft Azure SQL Managed Instance.

Database-eigenschappen

• Databasenaam: Er zijn twee methoden die u kunt gebruiken om een database op te geven:

• Methode 1 - Selecteren in een lijst: Om deze methode te gebruiken, moet de gebruiker in de masterdatabase zijn gemaakt. Klik op Databases laden en selecteer een database.
    • Methode 2 - Handmatig: Selecteer Databasenaam handmatig opgeven en geef vervolgens de databasenaam op.

CDC-eigenschappen

Schakel MS-CDC in op alle vastgelegde tabellen - Selecteer deze optie om MS-CDC automatisch in te schakelen voor alle geselecteerde brontabellen (op alle kolommen). Als deze optie is geselecteerd, worden de MS-CDC-tabellen aangemaakt in de standaard bestandsgroep van de database.

WaarschuwingOm MS-CDC in te schakelen op alle vastgelegde tabellen moet de gebruiker lid zijn van de databaserol db_owner.

Interne eigenschappen

Interne eigenschappen zijn bedoeld voor speciale toepassingen en worden daarom niet in het dialoogvenster weergegeven. U moet ze alleen gebruiken als Qlik Support dit aan u heeft geadviseerd.

Gebruik de knop Nieuwe maken en Annuleren aan de rechterkant van de velden om eigenschappen toe te voegen of te verwijderen.

Naam

De weergavenaam voor de bronverbinding.