Konfigurera behörigheter för användare som kan konfigurera anonym åtkomst

Administratörer för klientorganisationer kontrollerar möjligheten för varje användare i klientorganisationen att konfigurera anonym åtkomst till appar. Det gör de i aktivitetscentret för Administration.

Om en användare i klientorganisationen ska kunna skapa länkar till appar som personer utanför klientorganisationen har åtkomst till måste behörigheten Skapa offentlig länk konfigureras till Tillåtet för klientorganisationens användare. Det görs av en klientorganisationsadministratör.

Denna behörighet kan tilldelas på något av följande sätt:

• Tilldela behörigheten i rollen User Default (påverkar alla klientorganisationens användare)

• Tilldela behörigheten i en anpassad roll (påverkar endast klientorganisationens användare som har den anpassade rollen)

Se Roller och behörigheter för användare och administratörer för mer information om standardbehörigheter för användare och anpassade roller.

Se Behörigheter i User Default och anpassade roller för mer information om alla tillgängliga behörigheter i User Default och anpassade roller.

Anteckning om information Denna funktion är endast tillgänglig med en Qlik anonym åtkomst-prenumeration. Mer information finns i Qlik anonym åtkomst Prenumerationer.

Rollen User Default

Klientorganisationsadministratörer kan justera User Default-behörigheter. Som standard begränsar rollen User Default alla användare, inklusive klientorganisationsadministratörer, från att kunna konfigurera anonym åtkomst till appar. Detta kan ändras om du vill göra det möjligt för alla användare att konfigurera anonym åtkomst till appar.

1. Gå till Användare i aktivitetscentret för Administration.

2. Byt till fliken Behörigheter.

3. Klicka på User Default.

4. Expandera Funktioner och åtgärder.

5. Använd listrutan för att justera värdet för Skapa offentlig länk.

6. Klicka på Bekräfta.

Anpassade roller

Klientorganisationsadministratörer kan också skapa anpassade roller för att öka behörigheterna för vissa användare över User Default. Som administratör kanske du vill begränsa behörigheterna för anonym åtkomst i User Default och sedan skapa en anpassad roll för att ge anonym åtkomst till en viss uppsättning användare.

1. Gå till Användare i aktivitetscentret för Administration.

2. Byt till fliken Behörigheter och klicka på Skapa nytt för att skapa en ny anpassad roll.

3. Ange ett Namn och, om du vill, en Beskrivning för den nya rollen.

4. Expandera Funktioner och åtgärder under Behörigheter.

5. För Skapa offentlig länk använder du listrutan för att välja Tillåtet.

6. Klicka på Bekräfta.

7. Växla tillbaka till fliken Alla användare.

8. Markera kryssrutorna för de användare vars behörigheter du vill ändra.

9. Klicka på Redigera roller.

10. Tilldela den nya anpassade rollen till specifika användare och klicka på Spara.