Förbereda säkerhetskopiering och återställning av Microsoft SQL Server

Ändringar hämtas från databasens transaktionslogg (TLOG). TLOG underhålls av Microsoft SQL Server i återställningssyfte. Alla ändringar som görs i en databas skrivs till TLOG. Följande händer när återställning krävs:

• En säkerhetskopia av databasen görs.
  • Loggade händelser tas fram och används i en framrullningsprocess där de registrerade ändringarna spelas upp mot den kopian.

För att förbereda för säkerhetskopiering och återställning måste du se till att Microsoft SQL Server Recovery Model är konfigurerad. Du väljer Recovery Model i Microsoft SQL Server Management Studio. Detta bör utföras av en Microsoft SQL Server-systemadministratör.

TLOG-data trunkeras så snart dessa inte längre behövs. TLOG är därför inte beständig. Däremot kan beständigheten hos de ändrade uppgifterna säkerställas genom att göra följande:

• Utför en fullständig säkerhetskopiering av databasen innan du påbörjar uppgiften
  • Ställer in Recovery Model tillBulk loggad eller Full.

Återställa Recovery Model:

I databasegenskaper, på fliken Alternativ, ställer du in Recovery Model till Bulk loggad eller Full. I dessa lägen är transaktionsloggen mer hållbar.

Anteckning om information

Efter att ha ställt in Recovery Model rekommenderas det starkt att du inte ändrar den. Om du gör detta kan det leda till förlust av data.