Door ruimten navigeren

Ruimten zijn gebieden in de hub waar apps, scripts en andere inhoud worden opgeslagen. Hier beheert u inhoud, leden, gegevensbronnen en meldingen voor ruimten.

Gedeelde en beheerde ruimten zijn verdeeld in de volgende secties:

• Details
  • Voorkeuren voor meldingen
  • Leden
  • Gegevensbronnen.
  • Ruimte bewerken

U bereikt deze secties door in een gedeelde of beheerde ruimte Ruimtedetails te selecteren.

In een persoonlijke ruimte kunt u alleen Gegevensbronnen selecteren. Selecteer het menu in uw gebruikersprofiel om andere persoonlijke ruimte instellingen te beheren.

Als de gebruikersmachtiging voor apps of scripts wijzigt, zijn deze wijzigingen niet direct zichtbaar in actieve, openstaande apps en scripts. Om er zeker van te zijn dat de wijzigingen van de gebruikersmachtigingen zijn bijgewerkt, moet de gebruiker alle browsertabbladen die bij de betreffende app of het script horen, sluiten en ten minste twee minuten wachten (de Time To Live van de appsessie), om de app vervolgens weer te openen. Dit is van toepassing op app- en scriptmachtigingen in persoonlijke, gedeelde en beheerde ruimten. Wijzigingen in machtigingen voor onlangs geopende apps zijn direct zichtbaar.

Details

U ziet informatie over de ruimte in Details, inclusief een beschrijving, de eigenaar van de ruimte en de maker van de ruimte.

De sectie Details

De sectie Details van een gedeelde ruimte

Meldingen

U kunt uw abonnementen op inhoud in de ruimte beheren vanuit Meldingen. U kunt zich aan- of afmelden voor gebeurtenissen of acties in een ruimte door de gebeurtenis of de actie onder het type melding te selecteren.

Ruimtemeldingen beheren

Leden

Eigenaren van een ruimte en gebruikers met de rol Kan beheren kunnen alle leden van een ruimte bekijken in Leden. Ze kunnen het volgende doen:

• Leden toevoegen
  • Machtigingen van leden wijzigen
  • Leden verwijderen

Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren

Rechten in beheerde ruimtes beheren

De sectie Leden van een gedeelde ruimte.

Gegevens

In Gegevens kunt u alle gegevensbestanden en -verbindingen bekijken die aan de ruimte zijn toegevoegd. Als u de rechten daarvoor hebt, kunt u ook gegevensbestanden en gegevensverbindingen aan de ruimte toevoegen.

Uw analysegegevens toevoegen en beheren

Informatie

Gebruikers waarvoor Kan bekijken geldt, kunnen de gegevensbronnen in een ruimte niet bekijken.

De sectie Gegevens van een gedeelde ruimte.

De sectie Gegevens van een gedeelde ruimte.