Werken met rapportsjablonen in de Qlik Sense-app

Op het tabblad Sjablonen van de sectie Rapportage van een app kunt u alle rapportsjablonen die u aan de app hebt toegevoegd beheren en kunt u nieuwe uploaden.

Op het tabblad Sjablonen kunt u rapportsjablonen in een Qlik Sense-app toevoegen en beheren.

Het tabblad Sjablonen in de sectie Rapportage van een Qlik Sense-app. Dit is de plek waar u sjablonen toevoegt en bestaande sjablonen beheert.

Met de Qlik-add-in voor Microsoft Excel maakt u sjablonen voor uw rapporttaken. U uploadt ze hier voor gebruik in rapporttaken.

Rapportsjablonen maken

Voor specifieke details over hoe u een rapportsjabloon kunt maken met gebruik van de Qlik-add-in voor Microsoft Excel, raadpleegt u Rapportsjablonen bouwen met de Qlik-add-in voor Microsoft Excel en verwante onderwerpen.

Een rapportsjabloon uploaden

Upload meerdere sjablonen in de app voor gebruik in de verschillende rapporttaken die u maakt. Wanneer u de rapportsjabloon maakt, is deze specifiek voor de app waarvoor u deze maakt en kan deze niet worden gebruikt voor andere apps.

1. Open de sectie Rapportage in een Qlik Sense-app en ga naar het tabblad Sjablonen.

2. Klik op Sjabloon uploaden.

3. Klik op Bladeren. Zoek een sjabloonbestand en voeg het toe.

Uw sjablonen beheren

Voor een sjabloon die op het tabblad Sjablonen staat, klikt u op het pictogram Drie puntjes-menu om de volgende opties te openen:

• Sjabloon hernoemen

• Upload een nieuwe versie van dezelfde sjabloon

• Sjabloon downloaden

• Sjabloon verwijderen

Overwegingen voor sectietoegang

Het is belangrijk om te weten hoe rapportagefuncties interactie hebben met sectietoegang. Ga voor meer informatie naar Rapporten tabelvorm en sectietoegang.

Toegangsrechten voor rapportsjablonen

Het beheer van sjablonen die zijn geüpload naar een Qlik Sense-app vereist specifieke rollen. De vereiste machtigingen variëren op basis van het type ruimte waarin uw app staat.

Vereisten voor apps in gedeelde ruimten

Voor apps in gedeelde ruimten hebt u het toegangsrecht Kan bewerken in de ruimte nodig om het volgende te kunnen doen:

• De sjablonen in de app weergeven

• Een sjabloon uploaden en opnieuw uploaden

• Een sjabloon downloaden

• Een sjabloon verwijderen

Ga voor meer informatie naar Machtigingen in gedeelde ruimtes beheren.

Vereisten voor apps in beheerde ruimten

Gebruikers met de ruimterollen Eigenaar (Professional-, Full User- of Analyzer-rechten), Kan beheren (Professional-, Full User- of Analyzer-rechten) of Kan uitvoeren (alleen Recht professioneel of volledige gebruiker) in de beheerde ruimte kunnen het volgende doen:

• De sjablonen in de app weergeven

• Een sjabloon uploaden en opnieuw uploaden

• Een sjabloon downloaden

• Een sjabloon verwijderen

Ga voor meer informatie naar Rechten in beheerde ruimtes beheren.

Vereisten voor een app in uw persoonlijke ruimte

U moet de Private Analytics Content Creator-gebruikersrol in de tenant hebben voor volledige controle over de rapportsjablonen die zijn toegevoegd aan de app.