Analyses verkennen met behulp van Qlik Sense Mobile for SaaS

OP DEZE PAGINA

Analyses verkennen met behulp van Qlik Sense Mobile for SaaS

Gebruik de Qlik Sense Mobile for SaaS-app om Qlik Sense-apps te openen en gebruiken die voor u beschikbaar zijn op een Qlik Sense Enterprise SaaS- of Qlik Sense Business-tenant.

Opmerking: De Qlik Sense Mobile for SaaS-app gebruikt Wi-Fi indien beschikbaar. Als er geen Wi-Fi beschikbaar is, maakt de app gebruik van mobiele gegevens. Schakel mobiel dataverkeer uit als u geen mobiel dataverkeer wilt gebruiken voor de app.

Als u een app in Qlik Sense Mobile for SaaS opent, worden de werkbladen bovenaan weergegeven. Alle visualisaties die beschikbaar zijn op het werkblad worden stuk voor stuk in het midden van het scherm weergegeven. Veeg naar rechts om van de ene naar de andere visualisatie te gaan.

U kunt selecties maken en op Apple-apparaten kunt u visualisaties delen met anderen.

Onderin vindt u een werkbalk voor selecties en bladwijzers. U kunt deze werkbalk uitbreiden om te zoeken naar dimensies en velden, de huidige selecties weer te geven en selecties in velden te maken. Tik op bookmarks om de bladwijzermodule te openen.

Werken met visualisaties

Tik op de visualisatie om deze actief te maken. Als een visualisatie actief is, kunt u selecties maken. Op Apple-apparaten tikt u op bookmarks om visualisaties te delen met anderen.

Maak selecties door te tikken en te tekenen in de verschillende visualisaties.

Als u een selectie uitvoert, worden alle bijbehorende visualisaties onmiddellijk bijgewerkt op basis van de selectie. Bevestig de selectie door te tikken op  . Annuleer een selectie door op Cancel te tikken.

Standaard worden nieuwe selecties in een visualisatie toegevoegd aan de voorafgaande selecties. Hef de selectie van een item op door erop te tikken.

Het associatieve selectiemodel

Selectie-opties

Interacties uitvoeren met structuuroverzichten

In Qlik Sense Mobile for SaaS geven structuuroverzichten geen knopinfo weer wanneer u een waarde selecteert. Houd een knooppunt van een blad lang ingedrukt om een menu weer te geven met de optie om de knopinfo te zien. Alleen basisknopinfo wordt ondersteund en afbeeldingen worden niet ondersteund in knopinfo.

Bladwijzerselecties

Gebruik bladwijzers als u gegevens analyseert en u iets interessants tegenkomt dat u later weer wilt bekijken of dat u met anderen wilt delen.

Bladwijzers slaan uw selecties en een bepaalde locatie in een werkblad op. Bladwijzers kunnen later worden geopend om de selecties te herstellen naar een vorige status. Pas de selecties waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt, toe op elk werkblad dat dezelfde gegevens heeft als het werkblad dat is gebruikt om de bladwijzer te maken.

Bladwijzers worden over het algemeen gemaakt in de cloudhub, zie Bladwijzerselecties.

U kunt ook basisbladwijzers maken in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Een bladwijzer maken in Qlik Sense Mobile for SaaS

Doe het volgende:

1. Voer de selecties uit op het werkblad dat u wilt opslaan als bladwijzer.

2. Tik op Bookmark in de werkbalk.

3. Tik op Nieuwe bladwijzer maken

4. Titel: Voer een bladwijzertitel in.

Waarschuwing: Gebruik geen naam die al door een alternatieve state wordt gebruikt.
  5. Beschrijving: Voer een beschrijving van de bladwijzer in.
  6. Klik op Maken.

Een bladwijzer bewerken in Qlik Sense Mobile for SaaS

U kunt de titel en beschrijving van de bladwijzer bewerken in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Doe het volgende:

1. Tik op Bookmark in de werkbalk.

2. Tik op Bookmark van de bladwijzer die u wilt bewerken.

3. Tik op Bewerken.

Een bladwijzer verwijderen in Qlik Sense Mobile for SaaS

U kunt een bladwijzer verwijderen in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Doe het volgende:

1. Tik op Bookmark in de werkbalk.

2. Tik op Bookmark van de bladwijzer die u wilt verwijderen.

3. Tik op Verwijderen.