Qlik Sense Mobile for SaaS instellen

Wanneer u de Qlik Sense Mobile for SaaS-app voor het eerst start, moet u verbinding maken en u verifiëren op een Qlik Sense Enterprise SaaS- of Qlik Sense Business-tenant voordat u Qlik Sense-apps op uw mobiele apparaat kunt gebruiken.

Nadat u voor het eerst verbinding hebt gemaakt, kunt u de mobiele app openen als u offline bent en Qlik Sense-apps bekijken die u hebt gedownload.

Beveiliging en technische overwegingen

Ondersteunde besturingssystemen

Qlik Sense Mobile for SaaS biedt ondersteuning voor de volgende besturingssystemen:

• iOS/iPadOS 13 of nieuwer

• Android 10 of nieuwer

Beperkingen voor chipsets

De Apple M1-chip wordt niet ondersteund.

Identiteitsproviders

De volgende identiteitsproviders ondersteunen een Qlik Sense Mobile for SaaS-verbinding. Leveranciers van identiteitsproviders die niet worden vermeld, ondersteunen mogelijk Qlik Sense Mobile for SaaS-connectiviteit.

• Okta

• Auth0

• Salesforce

• Azure AD

• Qlik Account (niet beschikbaar met Qlik Sense Enterprise SaaS - Government (US))

Opmerking: Een Okta-configuratie ondersteunt Qlik Sense Mobile for SaaS-connectiviteit, maar mogelijk moeten gebruikers zich herhaaldelijk opnieuw aanmelden. De beheerder van de identiteitsprovider kan dit oplossen door de instelling Refresh Token van de applicatie in te schakelen.
Opmerking: Een Salesforce-configuratie ondersteunt Qlik Sense Mobile for SaaS-connectiviteit alleen als de identiteitsprovider offline toegang heeft ingeschakeld, wat standaard uitgeschakeld is. Als u offline toegang niet inschakelt, zien Qlik Sense Mobile for SaaS-gebruikers een foutbericht met tekst die overeenkomt met "ongeldig of niet-beschikbaar offline-toegangsbereik".

Ga voor meer informatie over identiteitsproviders naar Identiteitsproviders beheren.

Aantal gelijktijdige apparaten

Elke gebruiker kan zich aanmelden bij Qlik Sense Mobile for SaaS op vijf mobiele apparaten per tenant.

Als u de Qlik Sense Mobile for SaaS-app verwijdert van uw apparaat voordat u zich eerst hebt afgemeld, wordt een tweede apparaatlicentie gebruikt als u de app opnieuw installeert.

Duur van Qlik Sense Mobile for SaaS-aanmelding

Het OAuth-protocol en de refresh-token-architectuur die wordt gebruikt door Qlik Sense Mobile for SaaS om te communiceren met Qlik Cloud Services betekent dat de meeste Qlik Sense Mobile for SaaS-gebruikers zich niet telkens hoeven aan te melden wanneer ze hun mobiele app openen.

Gebruikers worden automatisch afgemeld in de volgende gevallen:

• Inactiviteit van de gebruiker gedurende 30 dagen zonder de app te gebruiken.

• De configuratie van de applicatie voor de identiteitsprovider is niet voltooid.

• De beheerder schakelt de toegang voor de gebruiker expliciet uit.

On-demand-apps

On-demand-apps werken mogelijk niet zoals verwacht in Qlik Sense Mobile for SaaS.

Beveiliging

De Qlik Sense Mobile for SaaS-app wordt beschermd door een Qlik Sense-wachtwoord wanneer u verbinding maakt met een Qlik Sense-tenant. Voor extra beveiliging, met name wanneer u offline werkt, kunt u app-vergrendeling inschakelen om een PIN of biometrische verificatie te gebruiken voor het ontgrendelen van de Qlik Sense Mobile for SaaS-app. Zie De app ontgrendelen met een PIN of biometrische gegevens.

Tip: Bescherm uw gegevens door uw apparaat te beveiligen met een wachtwoord of biometrische gegevens. Vergrendel het apparaat wanneer u het niet gebruikt of meld u af bij Qlik Sense Mobile for SaaS.
Opmerking: De tablet of telefoon moet beschikken over een vergrendelingsscherm met wachtwoord voor het installeren en uitvoeren van Qlik Sense Mobile for SaaS.

Verbinding maken met een Qlik Sense-abonnement

Nadat u de Qlik Sense Mobile for SaaS-app hebt gedownload, kunt u een verbinding maken met uw Qlik Sense-abonnement. U kunt meer dan één verbinding maken.

1. Tik op + op de startpagina.

Als dit de eerste verbindingspoging is, tik dan op Aanmelden.

2. Definieer de URL voor Qlik Sense in de volgende indeling: tenant.qlikcloud.com. Geef de tenant een naam. Tik op Toevoegen.

Aanmelden bij Qlik Sense

Nadat u de verbinding hebt toegevoegd aan uw Qlik Sense-abonnement, moet u zich aanmelden met uw aanmeldgegevens voor Qlik Sense.

1. Op de startpagina tikt u op het Qlik Sense-abonnement. De aanmeldpagina wordt weergegeven.

2. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en tik vervolgens op Aanmelden.

Opmerking: Offline aanmelden is mogelijk tot 30 dagen na de laatste aanmelding.

De app ontgrendelen met een PIN of biometrische gegevens

Voor extra beveiliging kunt u app-vergrendeling inschakelen om een verificatiemethode op uw apparaat te gebruiken (PIN, vingerafdruk of gezicht) met de Qlik Sense Mobile for SaaS-app. Bescherming van de app met een PIN of biometrische verificatie helpt te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot uw app. Wanneer dit is ingeschakeld, moet u de app ontgrendelen met een PIN of met biometrische gegevens wanneer u de app opent of overschakelt naar de app. De ontgrendeling van de app is vereist ongeacht of u verbinding hebt met de tenant of offline werkt. U moet vingerafdruk- of gezichtsverificatie instellen voor uw apparaat om app-vergrendeling te kunnen gebruiken met Qlik Sense Mobile for SaaS.

Opmerking: Voor apparaten die Android 10 gebruiken, wordt ontgrendeling van de Qlik Sense Mobile for SaaS-app met een PIN of biometrische gegevens alleen ondersteund wanneer zowel PIN als vingerafdrukverificatie (met minimaal één geregistreerde vinger) is ingeschakeld voor het apparaat.
  1. Tik op uw profielpictogram in de mobiele app om de pagina Instellingen te openen.
  2. U kunt ook op Settings tikken op de startpagina.

3. Onder App-vergrendeling schakelt u Ontgrendelen met PIN, vingerafdruk of gezichtsverificatie in.
Opmerking: Als de app niet kan worden ontgrendeld met een vingerafdruk of gezichtsverificatie, kunt u uw PIN invoeren.

Qlik Sense Mobile for SaaS offline gebruiken

Indien deze functie is ingeschakeld in uw Qlik Sense-tenant, kunt u nog steeds Qlik Sense Mobile for SaaS openen en de Qlik Sense-apps bekijken die u hebt gedownload toen u geen verbinding had met de tenant of toen u offline was.

De offline functionaliteit wordt ingeschakeld door de tenantbeheerder in de Management Console, zie Offline functionaliteit beheren.

U moet zich minimaal één keer hebben aangemeld bij de tenant om Qlik Sense Mobile for SaaS in de offlinemodus te kunnen openen. Offline aanmelden is dan toegestaan tot 30 dagen na de laatste keer dat u zich online hebt aangemeld.

1. Download een app naar uw mobiele apparaat.

2. Schakel de vliegtuigmodus in op uw apparaat of verbreek de verbinding met de server.

3. Test de app om er zeker van te zijn dat de app werkt zoals verwacht.

Afmelden

1. Tik op uw profielpictogram in de mobiele app. De pagina Instellingen wordt geopend.
  2. Tik op Afmelden. U wordt afgemeld en de startpagina wordt geopend.

Een verbinding bewerken

1. Op de startpagina houdt u de verbinding die u wilt bewerken lang ingedrukt en veegt u vervolgens naar links.
  2. Tik op update. De pagina Server bijwerken wordt geopend.
  3. Werk de URL en de naam bij. Tik op Bijwerken.

Een verbinding uit de lijst verwijderen

Wanneer u een bestaande verbinding van uw Qlik Sense Mobile for SaaS-app verwijdert, worden alle lokaal gedownloade apps van deze tenant ook verwijderd.

1. Op de startpagina houdt u de tenantverbinding die u wilt verwijderen lang ingedrukt en veegt u vervolgens naar links.
  2. Tik op delete.
  3. Tik op Bevestigen. De Qlik Sense-tenantverbinding wordt verwijderd uit uw Qlik Sense Mobile for SaaS-app.