Visa modellpoäng

I modellvyn visas en samling insikter från träningen av algoritmer för maskininlärning. Med hjälp av mått och diagram kan du jämföra olika modeller inom en experimentversion eller mellan olika experimentversioner. Granska mätvärdena för att ta reda på hur väl modellen fungerade och hur du kan förbättra modellen för att förbättra poängen.

Den algoritm som passar bäst för en experimentversion väljs automatiskt och markeras med Trofé. Betygsättningen baseras på F1-poängen i klassificeringsmodeller och R2-poängen i regressionsmodeller.

Om en modell redan har distribuerats till en ML-distribution klickar du på ML-distribution-ikonen för att öppna distributionen. Om en eller flera distributioner har skapats från samma modell klickar du på ML-distribution och därefter på Öppna för att öppna önskad ML-distribution.

Modellvyn med tabell och diagramvisualiseringar för mätvärden gör att du kan granska modellens prestanda

AutoML-modellvyn.

Visa mätvärden i en tabell

Det finns olika mätvärden beroende på vilken typ av maskininlärningsproblem det rör sig om.

1. Överst till höger i tabellen Modellmätvärden klickar du på Kolumnväljaren.

2. Välj de mätvärden som du vill visa.

Visa modellmätvärden

Det finns flera filter som du kan använda när du visar modellmätvärden. Utöka rullgardinsmenyerna direkt ovanför tabellen Modellmätvärden för att utforska filteralternativen för dina modeller.

Du kan filtrera modeller efter experimentversion och använd algoritm. Om du vill inkludera mätvärdena för den mest effektiva modellen använder du filtret Bästa resultat. Filtret Vald modell innehåller modellmätvärden för den modell som du har valt. Använd filtret Driftsatt för att inkludera mätvärden för modeller som har driftsatts.

När du kombinerar filter visas de modellmätvärden som matchar något av de tillämpade filtren.

Granskning av en modell

Tabell över modellmätvärden med resultat filtrerade efter "Toppresterande" och modeller som använder CatBoost-algoritmen.

Jämförelse av poäng för undantagna data och poäng för träningen

De mätvärden som visas i modellvyn är baserade på de automatiskt undantagna data som används för att validera modellens prestanda efter träningen. Du kan också visa de träningsmätvärden som genererades under korsvalideringen och jämföra dem med mätvärdena för undantagna data. Slå på eller av Visa mätvärden för träningsdata för att visa kolumner för poängen för träningsdatamodellen. Dessa poäng är ofta likartade, men om de varierar kraftigt finns det troligen ett problem med dataläckage eller överanpassning.

1. Välj en modell i tabellen Modellmått.

2. Klicka på Visa mått för träningsdata.

Tabell över modellmått med mätvärden för undantagna data och träningsdata

Visa mått för träningsdata

Visa hyperparametervärden

Du kan visa de hyperparametervärden som används för träning av varje algoritm. Mer information om hyperparametrar finns i Optimering av hyperparameter.

• I tabellen Modellmått klickar du på Hyperparametrar i kolumnen Hyperparametrar.

Hyperparametervärdena visas i ett popup-fönster.

Visa hyperparametervärden

Visa hyperparametervärden i tabellen för modellmått.

Visa experimentkonfiguration

Fönstret Experimentkonfiguration visar konfigurationen av experimentversionen för den för närvarande valda modellen.

1. Välj en modell i en experimentversion.

2. Klicka på Konfigurationsfönster, eller på Visa konfiguration för att öppna rutan Experimentkonfiguration.

Experimentkonfiguration

Fönster för experimentkonfiguration.