ScriptError

Deze foutvariabele retourneert de foutcode van de laatst uitgevoerde scriptopdracht.

Syntaxis:

ScriptError

Elke keer dat de scriptopdracht correct is uitgevoerd, wordt deze variabele teruggezet op 0. Als een fout optreedt, wordt een interne Qlik Sense-foutcode ingesteld. Foutcodes zijn dubbele waarden met een numerieke component en een tekstcomponent. De volgende foutcodes komen voor:

Foutcodes van scripts
Foutcode Beschrijving
0 Geen fout. Dubbele waardetekst is leeg.
1 Algemene fout.
2 Syntaxisfout.
3 Algemene ODBC-fout.
4 Algemene OLE DB-fout.
5 Algemene aangepaste databasefout.
6 Algemene XML-fout.
7 Algemene HTML-fout.
8 Bestand niet gevonden.
9 Database niet gevonden.
10 Tabel niet gevonden.
11 Veld niet gevonden.
12 Bestand heeft verkeerde indeling.
16 Semantische fout.

Voorbeeld:

set ErrorMode=0;

LOAD * from abc.qvf;

if ScriptError=8 then

exit script;

//no file;

end if