Ondersteunde brondatabaseversies

De onderstaande tabel toont welke brondatabaseversies worden ondersteund door Data Movement gateway en geeft ook aan welke connectoren u moet configureren om verbinding te maken met de database.

Ondersteunde gegevensbronnen
Connector Gegevensbron Ondersteunde versies Brontype

MySQL

Ga voor meer informatie naar MySQL.

• MySQL
  • Amazon Aurora for MySQL
  • Amazon RDS for MySQL
  • Google Cloud SQL for MySQL
  • Percona

5.7, 8.0

Relationele database
  • Microsoft Azure Database for MySQL
8.0 Relationele database
  • MariaDB
10.4 tot 10.11 Relationele database
  • Amazon RDS for MariaDB
10.3, 10.4 en 10.5 Relationele database

PostgreSQL

Ga voor meer informatie naar PostgreSQL.

• PostgreSQL
  • Amazon RDS for PostgreSQL
  • Google Cloud SQL for PostgreSQL

10.x, 11.x, 12.x, 13.x, 14.x, 15.x

Relationele database
  • Amazon Aurora Cloud for PostgreSQL
10.x, 11.x, 12.x, 13.x, 14.x, 15.x Relationele database
  • Microsoft Azure Database for PostgreSQL
10.x, 11.x, 12.x, 13.x, 14.x, 15.x Relationele database
  • MicrosoftAzure Database for PostgreSQL - Flexibele server
n.v.t. Relationele database

Oracle

Ga voor meer informatie naar Oracle.

• Oracle
  • Oracle Amazon RDS for Oracle
  • Oracle op Oracle Cloud

12.x, 18.x, 19.x, 21c

WaarschuwingAls u de Oracle-compatibiliteitsparameter instelt, zorgt u ervoor dat u een versie opgeeft die wordt ondersteund door Data Movement gateway. Als u bijvoorbeeld werkt met versie 12.x, kunt u geen eerdere versie instellen als de compatibiliteitsversie.
Relationele database

Microsoft SQL Server (op basis van logboek)

Ga voor meer informatie naar On-premises Microsoft SQL Server (op basis van logboek).

Microsoft SQL Server

2014, 2016, 2017, 2019, 2022

Relationele database

Microsoft SQL Server (op basis van Microsoft CDC)

Ga voor meer informatie naar Microsoft SQL Server (Microsoft CDC-gebaseerd).

• Microsoft Azure SQL Managed Instance
  • Microsoft Azure SQL Database

2014, 2016, 2017, 2019, 2022

Relationele database

IBM DB2 voor LUW

Ga voor meer informatie naar IBM DB2 for LUW.

IBM DB2 voor LUW

10.5 en 11.1 en 11.5

Informatie

10.5 met oplossingspakket 5 wordt niet ondersteund.

Relationele database

IBM DB2 voor z/OS

Ga voor meer informatie naar IBM DB2 for z/OS.

IBM DB2 voor z/OS

DB2:

12, 12.1 , 13.1

IBM z/OS:

2.3, 2.4, 2.5

Mainframe

IBM DB2 for iSeries

Ga voor meer informatie naar IBM DB2 for iSeries.

IBM DB2 for iSeries 7.2, 7.3, 7.4 en 7.5 Relationele database

SAP HANA (database)

Ga voor meer informatie naar SAP HANA (Database).

SAP HANA 2.0 SAP

SAP ODP

Ga voor meer informatie naar SAP ODP.

SAP ODP

Het SAP ODP-eindpunt gebruikt ODP API 2.0, die beschikbaar is voor de volgende SAP basisniveaus en nieuwer:

• PI_BASIS 730 SP 14 (onderdeel van SAP NetWeaver 7.30 SP 14)

• PI_BASIS 731 SP 16 (onderdeel van SAP NetWeaver 7.03 SP 16 en 7.31 SP 16)

• PI_BASIS 740 SP 11 (onderdeel van SAP NetWeaver 7.40 SP 11)

• SAP_BW 750 SP 0 (incl. eerdere PI_BASIS-pakketten)

InformatieSAP_BASIS and PI_BASIS zijn uitwisselbaar. Bij nieuwe systemen is de componentnaam SAP_BASIS.

Zie SAP opmerking 1931427 voor meer informatie.

Zie SAP opmerking 2232584 voor informatie over het vrijgeven van extractors zodat ze beschikbaar zijn voor de ODP API.

SAP

Andere ondersteunde SAP-connectoren

De volgende SAP-connectoren worden ook ondersteund:

• SAP Extractor

Ga voor meer informatie naar SAP Extractor.

• SAP (toepassing)

Voor SAP-configuraties waarvoor een van de volgende back-enddatabases worden gebruikt: Oracle, Microsoft SQL Server, IBM DB2 for LUW, IBM DB2 for z/OS, en SAP HANA. Ga voor meer informatie naar SAP (Application)