Ondersteunde gegevenstypen

De volgende tabel toont de MySQL-brongegevenstypen en de standaard toewijzingen voor Data Movement gateway-gegevenstypen gebruikt.

Bij het repliceren van gegevens naar een MySQL-doel, zijn de bron- en doelgegevenstypen hetzelfde, afgezien van de uitzonderingen die worden beschreven in Homogene replicatie.

Voor informatie over hoe u het gegevenstype kunt bekijken dat is gekoppeld in het doel, raadpleegt u de sectie voor de doelconnector die u gebruikt.

Ondersteunde gegevenstypen
MySQL-gegevenstypen Data Movement gateway-gegevenstypen

INT

INT4

BIGINT

INT8

MEDIUMINT

INT4

TINYINT

INT1

SMALLINT INT2
UNSIGNED TINYINT UINT1
UNSIGNED SMALLINT UINT2
UNSIGNED MEDIUMINT UINT4
UNSIGNED INT UINT4
UNSIGNED BIGINT UINT8

DECIMAL (10)

NUMERIC (10,0)

BINARY

BYTES (1)

BIT

BOOLEAN

BIT (64)

BYTES (8)

BLOB

BYTES (65535)

LONGBLOB

BLOB

MEDIUMBLOB

BLOB

TINYBLOB

BYTES (255)

DATE

DATE

DATETIME

Informatie

DATETIME zonder een waarde tussen haakjes wordt zonder milliseconden gerepliceerd, terwijl DATETIME met een waarde van 1-5 - bijv. DATETIME(5) - met milliseconden wordt gerepliceerd.

Informatie

Bij het Tussenopslag van een DATETIME-kolom blijft de tijd gelijk voor het doel (d.w.z deze wordt niet geconverteerd naar UTC).

DATETIME

TIME

STRING

TIMESTAMP

Informatie

Bij het Tussenopslag van een TIMESTAMP-kolom, wordt de tijd geconverteerd naar UTC voor het doel.

DATETIME

YEAR

INT2

DOUBLE

REAL8

FLOAT

Als de FLOAT-waarden zich niet in het onderstaande bereik bevinden, gebruik dan een transformatie om FLOAT te koppelen aan STRING. Ga naar Regels maken om gegevensverzamelingen te transformeren om te leren hoe u dit kunt doen.

Ondersteund FLOAT-bereik:

- 1.79E+308 tot -2.23E-308, 0

en

2.23E-308 tot 1.79E+308

REAL (DOUBLE)

*VARCHAR (45)

WSTRING (45)

*VARCHAR (2000)

WSTRING (2000)

*VARCHAR (4000)

WSTRING (4000)

VARBINARY (4000)

BYTES (4000)

VARBINARY (2000)

BYTES (2000)

*CHAR

WSTRING

*TEXT

WSTRING (65535)

*LONGTEXT

NCLOB

*MEDIUMTEXT

NCLOB

*TINYTEXT

WSTRING (255)

GEOMETRY

BLOB

POINT

BLOB

LINESTRING

BLOB

POLYGON

BLOB

MULTIPOINT

BLOB

MULTILINESTRING

BLOB

MULTIPOLYGON

BLOB

GEOMETRYCOLLECTION

BLOB

ENUM

WSTRING (Length)

Waarbij "Length" de langste waarde in het ENUM is.

SET

WSTRING (Length)

Waarbij "Length" het totaal is van alle waarden in de SET, inclusief komma's.

JSON

CLOB

Informatie

Als de DATETIME- en TIMESTAMP-gegevenstypen zijn opgegeven met een “nul”-waarde (d.w.z. 0000-00-00), moet u controleren of de doeldatabase in de Tussenopslag-taak "nul"-waarden ondersteunt voor de gegevenstypen DATETIME en TIMESTAMP. Indien ze niet worden ondersteund, kunt u een transformatie gebruiken om een ondersteunde waarde op te geven (bijv. 1970). Anders worden ze in het doel als null geregistreerd.