Een analyse-app maken met behulp van gegevensverzamelingen die zijn gegenereerd door Qlik Cloud Gegevensintegratie

U kunt de gegevensverzamelingen die door Qlik Cloud Gegevensintegratie zijn gemaakt in een analyse-app in Qlik Cloud Analyse gebruiken. De gegevensverzamelingen zijn beschikbaar in Catalogus in de Qlik Cloud Analyse-hub.

U kunt de gegevensverzamelingen ook gebruiken in:

• On-demand-apps

• Dynamische weergaven

• Toepassingen van derden

Een app maken op basis van een QVD-gegevensverzameling

Klik op Catalogus en selecteer Gegevens in Typen om de tabellen te zien.

Klik op Details voor een tabel om informatie over de tabel weer te geven. Als u QVD-opslag zelf beheert, moet u de tabel verbinden voordat u App op basis van gegevens maken of Gegevensprofiel kunt gebruiken.

• Klik op Gegevensprofiel om informatie over het gegevensprofiel weer te geven.

• Klik op App op basis van gegevens maken om een nieuwe analyse-app te maken die is gebaseerd op de tabel.

Raadpleeg voor meer informatie over het maken van analyse-apps Apps maken en gegevens toevoegen.

Verbinding maken met een QVD-gegevensverzameling

Als u de opslag zelf beheert, in tegenstelling tot het gebruik van door Qlik beheerde opslag, moet u de gegevensverzameling verbinden voordat u App op basis van gegevens maken of Gegevensprofiel kunt gebruiken.

1. Open de tabel.

2. Klik op Verbinding maken met gegevensverzameling.

De instellingen voor Verbinding maken met gegevensverzameling worden weergegeven. Naam bucket is al ingevuld.

3. Voeg uw Toegangssleutel en Geheime sleutel toe voor de afgebeelde bucket.

4. Klik op Verbinding maken met gegevensverzameling.

U kunt nu het volgende doen:

• Klik op Gegevensprofiel om informatie over het gegevensprofiel weer te geven.

• Klik op App op basis van gegevens maken om een nieuwe analyse-app te maken die is gebaseerd op de QVD-tabel.

Gegevensverzamelingen gebruiken die zijn gegenereerd in cloud-datawarehouses

1. Controleer of u bent verbonden met het cloud-datawarehouse waarin de gegenereerde tabellen zijn opgeslagen.

2. Maak verbinding met het cloud-datawarehouse en voeg de weergaven voor uw app toe.

U kunt het beste weergaven gebruiken tijdens het lezen van de gegevens, in plaats van de fysieke opslagtabellen.

Voor meer informatie over verbinding maken met clouddatawarehouses raadpleegt u de relevante informatie voor uw clouddatawarehouse in Verbinding maken met doelen.

Gegevens opnieuw laden

De tabellen worden continu bijgewerkt door de gegevenstaken, zodat deze gesynchroniseerd blijven met de gegevensbron, maar een app die gebruikmaakt van de tabellen wordt niet automatisch vernieuwd. Als de app klaar is, moet u een herlaadschema maken om de appgegevens continu te laten vernieuwen. U kunt plannen dat de app wordt geladen als de gegevens worden vernieuwd of u kunt een schema maken op basis van tijd en frequentie. Als u een schema op tijdbasis selecteert, moet u rekening houden met de timing van het herlaadschema. Wij raden u aan de app opnieuw te laden op een tijdstip waarop de tabellen waarschijnlijk worden bijgewerkt met nieuwe gegevens, indien mogelijk.

Zie voor meer informatie Appgegevens laden in de cloudhub.

InformatieElke keer als de app nieuwe gegevens krijgt, moeten alle visualisaties opnieuw worden berekend.
WaarschuwingAls u de transactiegeschiedenis bijhoudt die niet meer beschikbaar is in de bron, gaan deze gegevens verloren wanneer u de app opnieuw laadt.