Beheerdersrollen van Qlik Cloud

Er zijn een aantal typen Qlik Cloud-beheerders. Er kan meer dan één beheerdersrol aan een individu zijn toegewezen.

Qlik Cloud biedt ondersteuning voor de volgende drie typen beheerders. Zie Toegekende machtigingen van beveiligingsrollen voor meer informatie over beheerdersmachtigingen.

Serviceaccounteigenaar

De serviceaccounteigenaar (SAO) is de persoon die zich registreert voor het abonnement of de proefversie en dit beheert. Deze persoon is verantwoordelijk voor het maken en configureren van de tenant en voor het uitnodigen van gebruikers om deel te nemen aan de tenant.

De eigenaar van het serviceaccount wordt beschouwd als de algemene beheerder of hoofdbeheerder en is ingesteld als de oorspronkelijke tenantbeheerder. Alleen de eigenaar van het serviceaccount kan het abonnement weergeven en beheren. Ga voor meer informatie naar Uw Qlik Cloud-abonnement beheren.

Informatie Als u de eigenaar van het serviceaccount moet wijzigen, neemt u contact op met Qlik Support of doet u een ondersteuningsaanvraag vanuit de Support Case Portal. Voor meer informatie raadpleegt u Qlik Cloud Services: eigenaar van het serviceaccount en tenantbeheerder FAQ.

Tenantbeheerder

Tenantbeheerders zijn verantwoordelijk voor het beheren van de Qlik Cloud-omgeving van de organisatie. Deze rol biedt alle mogelijkheden voor het beheren van de tenant, zoals gebruikersbeheer, systeemuitbreidingen en systeemaanpassingen. Tenantbeheerders hebben volledige toegang tot Beheerconsole. U moet ten minste één tenantbeheerder aanstellen.

Naast tenantbeheerders, kunt u ook analysebeheerders, gegevensbeheerders en auditbeheerders in de tenant aanstellen. Deze beheerders hebben beperkte machtigingen in vergelijking tot de tenantbeheerder. Zo zijn ze niet in staat om gebruikers of de systeembeveiliging te beheren. U kunt deze rollen gebruiken om de mogelijkheden van beheerders te beperken.

Waarschuwing

Elke gebruiker met de rol Tenantbeheerder kan toegang krijgen tot inhoud (die persoonlijke inhoud kan bevatten) van alle gebruikers in de tenant waaraan de rol Tenantbeheerder is toegewezen.

Analysebeheerder

Analysebeheerders kunnen gebruikersbronnen beheren voor analyseservices binnen de gedeelde en beheerde ruimten. Ze hebben geen toegang tot inhoud in persoonlijke ruimten van andere gebruikers. Dit omvat apps, gegevensbestanden, gegevensassets en gegevensverbindingen.

Gegevensbeheerder

Gegevensbeheerders kunnen resources van gebruikers beheren voor gegevensintegratieservices in gegevensruimten. Ze hebben geen toegang tot inhoud in persoonlijke ruimten van andere gebruikers. Gegevensruimten worden beheerd in de Beheerconsole en gegevensbronnen worden beheerd vanuit de startpagina van Gegevensintegratie.

Auditbeheerder

Auditbeheerders waaraan ook de de rol Ontwikkelaar is toegewezen, kunnen appfeedback en gebruiksinformatie krijgen die is vastgelegd als onderdeel van de Natural Language API.