Meervoudige verificatie (MFA) configureren

MFA is beschikbaar voor verbeterde toegang tot My Qlik. MFA biedt een extra beveiligingslaag voor toegang tot Qlik Cloud. MFA kan worden ingesteld met een mobiel apparaat of met behulp van bureaubladopties.

Serviceaccounteigenaren (SAO) en tenantbeheerders die hun Qlik Account gebruiken als identiteitsprovider, hoeven MFA niet te configureren. Alle gebruikers met Qlik Account hebben nog steeds de optie om MFA te configureren met hun identiteit. Gezien de gevoeligheid van de informatie waar ze toegang toe hebben, wordt dringend aangeraden dat de serviceaccounteigenaren en tenantbeheerders MFA configureren.

Voor extra beveiliging kan MFA worden geconfigureerd tijdens het aankopen van een abonnement of op enig moment daarna door de volgende stappen uit te voeren.

1. Installeer een app voor meervoudige verificatie (Multi-Factor Authentication, MFA) op uw apparaat. Veel verschillende MFA-apps zijn beschikbaar voor mobiele en desktopapparaten. Veelgemaakte keuzen zijn Google Authenticator, Okta Verify en LastPass.
  2. Meld u aan bij de My Qlik-portal vanuit My Qlik-portal.

U kunt zich ook aanmelden via Qlik.com door Aanmelden > Qlik Cloud te selecteren of vanuit uw Qlik Cloud-tenant door My Qlik te selecteren in het startmenu .

3. Klik u op het gebruikersprofielmenu in My Qlik en selecteert u Profielinstellingen.
  4. Selecteer Wachtwoord en beveiliging.

5. Onder Meervoudige verificatie klikt u op Instellen.
    InformatieDe volgende keer dat u zich aanmeldt, wordt er gevraagd om MFA instellen of kunt u op Nu instellen klikken.
  6. Open de verificatie-app op de pagina Meervoudige verificatie instellen en scan de QR-code. Als u een computer gebruikt, klikt u op Problemen met scannen? en voert u de code in die wordt weergegeven in uw verificatie-app.
  7. Volg de instructie in de verificatie-app om het apparaat te configureren.
    Na configuratie genereert de verificatie-app een zescijferige code.
  8. Voer de code in die door de verificatie-app is gegenereerd en klik op Doorgaan.
  9. Op de pagina Meervoudige verificatie is voltooid kopieert u de herstelcode en slaat u deze op voor het geval u zich ooit moet aanmelden zonder uw apparaat.
  10. WaarschuwingDeze belangrijke herstelcodekoppeling wordt verstrekt voor eenmalig gebruik. Als u de MFA-herstelcode gebruikt, wordt een nieuwe code gegenereerd. Bewaar altijd de laatst gegenereerde code.
  11. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar My Qlik.

Meervoudige verificatie (MFA) uitschakelen

Volg de volgende stappen om MFA uit te schakelen.

InformatieQlik raadt u niet aan om MFA uit te schakelen.
  1. Meld u aan bij de My Qlik-portal vanuit My Qlik-portal.

U kunt zich ook aanmelden via Qlik.com door Aanmelden > Qlik Cloud te selecteren of vanuit uw Qlik Cloud-tenant door My Qlik te selecteren in het startmenu .

2. Klik u op het gebruikersprofielmenu in My Qlik en selecteert u Profielinstellingen.
  3. Selecteer Wachtwoord en beveiliging.

4. Onder Meervoudige verificatie klikt u op Resetten.

Een dialoogvenster wordt geopend om Opnieuw instellen te bevestigen.

5. Klik op Opnieuw instellen.

MFA is nu uitgeschakeld.