Meervoudige verificatie (MFA) configureren

OP DEZE PAGINA

Meervoudige verificatie (MFA) configureren

MFA is beschikbaar voor verbeterde toegang tot My Qlik. MFA biedt een extra beveiligingslaag voor toegang tot Qlik Sense Business. MFA kan worden ingesteld met een mobiel apparaat of met behulp van bureaubladopties.

Serviceaccounteigenaren (SAO's) en tenantbeheerders die hun Qlik Account gebruiken als identiteitprovider, hoeven MFA niet te configureren. Alle gebruikers met Qlik Account hebben nog steeds de optie om MFA te configureren met hun identiteit. Gezien de gevoeligheid van de informatie waar ze toegang toe hebben, wordt dringend aangeraden dat SAO's en tenantbeheerders MFA configureren.

Voor extra beveiliging kan MFA worden geconfigureerd tijdens het aankopen van een abonnement of op enig moment daarna door de volgende stappen uit te voeren.

1. Installeer een app voor meervoudige verificatie (Multi-Factor Authentication, MFA) op uw apparaat. Veel verschillende MFA-apps zijn beschikbaar voor mobiele en desktopapparaten. Veelgemaakte keuzen zijn Google Authenticator, Okta Verify en LastPass.
  2. Selecteer Wachtwoord en beveiliging op www.qlik.com of in uw tenant.
  3. Onder Meervoudige verificatie klikt u op de knop Instellen.
    Opmerking: De volgende keer dat u zich aanmeldt, wordt er gevraagd om MFA instellen of kunt u op Nu instellen klikken.
  4. Open de verificatie-app op de pagina Meervoudige verificatie instellen en scan de QR-code. Als u een computer gebruikt, klikt u op Problemen met scannen? en voert u de code in die wordt weergegeven in uw verificatie-app.
  5. Volg de instructie in de verificatie-app om het apparaat te configureren.
    Na configuratie genereert de verificatie-app een zescijferige code.
  6. Voer de code in die door de verificatie-app is gegenereerd en klik op Doorgaan.
  7. Op de pagina Meervoudige verificatie is voltooid kopieert u de herstelcode en slaat u deze op voor het geval u zich ooit moet aanmelden zonder uw apparaat.
  8. Waarschuwing: Deze belangrijke herstelcodekoppeling wordt verstrekt voor eenmalig gebruik. Als u de MFA-herstelcode gebruikt, wordt een nieuwe code gegenereerd. Bewaar altijd de laatst gegenereerde code.
  9. Klik op Doorgaan om terug te gaan naar My Qlik.

Meervoudige verificatie (MFA) uitschakelen

Volg de volgende stappen om MFA uit te schakelen.

Opmerking: Qlik raadt u niet aan om MFA uit te schakelen.
  1. Selecteer Wachtwoord en beveiliging op www.qlik.com of in uw tenant. Zie Het Qlik Sense SaaS-abonnement beheren voor meer informatie over My Qlik.
  2. Klik in de tegel Meervoudige verificatie op de knop Opnieuw instellen.

Een dialoogvenster wordt geopend om Opnieuw instellen te bevestigen.

3. Klik op Opnieuw instellen.

MFA is nu uitgeschakeld.