Microsoft SQL Server på plats (loggbaserad)

I det här avsnittet förklaras hur du konfigurerar en Microsoft SQL Server-källa (loggbaserad) i en datauppgift. Innan du påbörjar datauppgiften ska du se till att du har uppfyllt Förutsättningar, konfigurerat Behörigheter som krävs och bekantat dig med Begränsningar och överväganden.

Ställa in anslutningsegenskaper

I det här avsnittet beskrivs de tillgängliga anslutningsegenskaperna. Alla egenskaper krävs om inget annat anges.

Datakälla

• Data gateway: Namnet på Gateway för dataflytt att använda för åtkomst till dina data.

• Molnleverantör: ingen

• Server: värdnamnet eller IP-adressen för den dator där Microsoft SQL Server-databasen är installerad.

Anteckning om information

Om du vill åsidosätta standardporten lägger du till porten i servernamnet, avgränsad med ett kommatecken. Till exempel, om servernamnet är myserver.company.local och porten är 3333, bör servernamnet vara:

myserver.company.local,3333

Kontoegenskaper

Användarnamn och Lösenord: Användarnamn och lösenord för en användare som har behörighet att komma åt Microsoft SQL Server-databasen.

Databasegenskaper

• Databasnamn: du kan använda två metoder för att specificera en databas:

• Metod 1 - Välj från en lista: Med den här metoden måste användaren vara skapad på masterdatabasen. Klicka på Ladda databas och välj sedan en databas.
    • Metod 2 - Manuellt: Välj Ange databasnamn manuellt och ange databasens namn.
  • Kryptera (betrott servercertifikat): Välj att kryptera kommunikationen mellan Qlik Cloud och databasservern. När detta väljs kommer servercertifikatet automatiskt att bli betrott.
    • Värdnamn i certifikatet: Ange servercertifikatets värdnamn för att enbart lita på servercertifikatet om dess värdnamn matchar värdet som anges i det här fältet.

CDC-egenskaper

• Säkerhetspolicy: För optimala prestanda försöker Data Movement gateway samla in alla olästa ändringar från den aktiva transaktionsloggen (TLOG). Ibland kan det dock hända att den aktiva TLOG:en inte innehåller alla olästa ändringar på grund av avkortning. När detta inträffar går Data Movement gateway in i säkerhetskopieringsloggen för att samla in de saknade ändringarna. För att minimera behovet av att komma åt säkerhetskopieringsloggen förhindrar Data Movement gateway avkortningen med någon av följande metoder:

• Utgå från SQL Server-replikeringsagenten:Detta är standardmetoden. När den här metoden används förhindrar Data Movement gateway TLOG-avkortning genom att efterlikna en transaktion i databasen. Så länge en sådan transaktion är öppen kommer ändringar som visas efter att transaktionen har startat inte att avkortas. Om du behöver aktivera Microsoft Replication i din databas måste du välja den här metoden.

• Exklusiv automatisk trunkering:När denna metod används läser mellanlagringsuppgiften ändringarna och använder sedan sp_repldone för att markera TLOG-transaktionerna som redo för trunkering. Även om den här metoden inte involverar några transaktionsaktiviteter, kan den bara användas när Microsoft Replication inte körs. Med den här metoden kan bara en mellanlagringsuppgift komma åt databasen vid varje given tidpunkt. Om du behöver köra parallella mellanlagringsuppgifter mot samma databas, behöver du därför använda standardmetoden.

Anteckning om information
      • Denna metod kräver att Log Reader Agent stoppas i databasen. Om Log Reader Agent körs när uppgiften startar, kommer Data Movement gateway att tvångsavsluta den. Alternativt kan du stoppa Log Reader Agent manuellt, innan du startar mellanlagringsuppgiften. Mer anvisningar om hur du gör detta finns i hjälpen till Microsoft SQL Server Management Studio.
      • När du använder denna metod med MS-CDC, bör jobben CDC Capture och CDC Cleanup stoppas och inaktiveras.
      • Den här metoden är inte tillgänglig när Microsoft SQL Server Replication-jobbet finns på en fjärrdistributörsdator, eftersom Data Movement gateway inte har åtkomst till fjärrdatorn.
    • Tillämpa principen för förebyggande av TLOG-avkortning var (sekund):Ange hur ofta TLOG-trunkering ska förhindras med hjälp av någon av de metoder som beskrivs ovan. Till de faktorer som du bör ta hänsyn till när du bestämmer frekvensen för policyn hör bland annat tillgängligt lagringsutrymme, rutiner för säkerhetskopiering och loggning samt den hastighet Data Movement gateway har när händelser bearbetas.

Anteckning om information

Om Exclusive automatic truncation har valts kan ett mycket kort intervall (t.ex. 1) påverka bearbetningen av uppgiften negativt och eventuellt till och med resultera i ett fel.

• Change processing mode (Read changes from): Välj ett av följande ändringsbehandlingslägen:

• Prioritera onlineloggar – Detta är standardinställningen. Data Movement gateway kommer först att leta efter förändringar i online-transaktionsloggarna. Om ändringarna inte kan hittas i online-transaktionsloggarna letar den i stället efter dem i säkerhetskopieringens transaktionsloggar.
    • Prioritera säkerhetskopieringsloggar – När det här alternativet är aktiverat söker Data Movement gateway först efter ändringar i säkerhetskopieringens transaktionsloggar. Detta kan förbättra prestanda när det går långsamt att läsa från online-transaktionsloggen (t.ex. på grund av låskonkurrens) eller när du använder åtkomst på filnivå för att komma åt säkerhetskopieringens transaktionsloggar.

Om ändringarna inte kan hittas i säkerhetskopieringens transaktionsloggar söks de i stället i online-transaktionsloggarna.

• Backup Logs Only – När det här alternativet är valt ska du se till att ändringarna endast finns i säkerhetskopieringens transaktionsloggar. Om du väljer den här metoden ökar svarstiden på grund av intervallet mellan säkerhetskopieringarna. Den faktiska svarstiden kommer att vara konstant, men kommer att variera beroende på schemat för säkerhetskopiering.
    • Online Logs Only – När det här alternativet är valt ska du se till att ändringarna endast finns i online-transaktionsloggarna.
  • Alternate backup folder: Platsen för säkerhetskopieringsloggarna när du använder ett tredjepartsverktyg för att säkerhetskopiera transaktionsloggarna (dvs. i stället för Microsoft SQL Servers egen säkerhetskopieringsmekanism). Observera att säkerhetskopiorna måste exporteras till den angivna platsen i standardformat för Microsoft SQL Server.

• Välj typer av virtuella enheter för säkerhetskopiering: När det här alternativet väljs läses ändringarna från den eller de angivna virtuella enheterna. Vanligtvis behöver det här alternativet bara aktiveras när du använder ett säkerhetskopieringsverktyg från en tredje part (som registreras som en virtuell enhet).

Interna egenskaper

Interna egenskaper är till för speciella användarfall och visas därför inte i dialogen. De ska bara användas om Qlik-supporten uppmanar dig att göra det.

Använd Skapa ny- och Avbryt-knapparna till höger om fälten för att lägga till och ta bort egenskaper efter behov.

Namn

Visningsnamnet för källans anslutning.