Begränsningar och överväganden

Du bör vara medveten om följande begränsningar och beaktanden när du använder en källa från Microsoft SQL Server (Microsoft CDC-baserad):

Begränsningar och överväganden för alla datauppgifter

• En sekundär Microsoft Azure SQL Managed Instance stöds inte som källdatabas.
  • Glesa tabeller stöds inte.
  • Landing data från indexerade vyer stöds inte.
  • Begränsningar på grund av att MS-CDC måste vara aktiverat i alla källtabeller är bland annat följande:
    • Avkortning av tabell stöds inte
    • Verktygen WRITETEXT och UPDATETEXT stöds inte

Mer information om MS-CDC-begränsningar finns i Microsofts hjälp.

• Vid körning utan rollen db_owner kan MS-CDC inte aktiveras automatiskt och bör därför aktiveras manuellt. För att förhindra landing-fel måste du även avmarkera rutan Aktivera MS-CDC på alla insamlade tabeller i kopplingsegenskaper innan uppgiften körs.

Anteckning om informationSärskilda behörigheter krävs för att köra utan rollen db_owner. Mer information finns i Körning utan rollen db-owner.
  • Landing av beräknade kolumner stöds endast i landing-uppgifter med fullständig laddning. Under CDC kommer INSERT:er till beräknade kolumner att visas som NULL på målet och UPDATE:er kommer att ignoreras.
  • Partitionsbyte stöds inte.
  • Följande DML-mönster stöds inte:

select <*> into <new_table> from <existing_table>

• Kryptering på kolumnnivå stöds inte.
  • När du infogar ett värde i rumsliga datatyper för Microsoft Azure SQL Managed Instance (GEOGRAPHY och GEOMETRY) kan du antingen ignorera SRID-egenskapen (Spatial Reference System Identifier) – i så fall används standard-SRID (0 för GEOMETRY och 4326 för GEOGRAPHY) – eller ange ett annat nummer. När du använder landing tabeller med rumsliga datatyper ersätter Data Movement gateway det SRID som användaren infogade med standard-SRID.
  • Columnstore-index stöds inte.
  • Minnesoptimerade tabeller (som använder In-Memory OLTP) stöds inte.
  • Tidsdatabaser stöds inte
  • Fördröjd hållbarhet stöds inte
  • På grund av en ODBC-begränsning kan högst 16 kolumner ingå i en primärnyckel.
  • Maskerade data kommer att skapas i målet utan maskering.
  • OpenLDAP stöds inte

• Landing från databaser som är konfigurerade för att använda ADR (Accelerated Database Recovery) stöds inte.

• Landing en tabell eller ett schema med en apostrof (') i namnet stöds inte.

• Ändringar som tillämpas på databasen med hjälp av DACPAC kommer inte att registreras.

• MS-CDC-ändringstabeller med kolumner av fast storlek (inklusive NCHAR- och CHAR-data), vars summa överstiger 8060 byte, stöds inte.

• Systemtabeller och -vyer stöds inte.

Begränsningar och överväganden endast för replikeringsuppgifter

• På grund av kravet på att ha MS-CDC aktiverat på alla källtabeller kommer kolumner som har bytt namn inte att samlas in under CDC.

Mer information om MS-CDC-begränsningar finns i Microsofts hjälp.

• Begränsningar när du samla in DDL-åtgärder är följande:

• RENAME TABLE kommer inte att samlas in. När en RENAME TABLE DDL påträffas fortsätter uppgiften att samla in ändringarna utan att byta namn på måltabellen. Om uppgiften stoppas och återupptas eller om det finns ett fel som kan återställas kommer tabellen att avbrytas så att CT-tabellen kan anpassas manuellt.
    • DDL:er på tabellnivå stöds inte. När en DDL-tabell påträffas överförs DDL:en till målet och tabellen avbryts så att CT-tabellen kan anpassas manuellt.
  • När den körs utan db_owner_role stöds inte insamling av DDL:er.

Anteckning om informationSärskilda behörigheter krävs för att köra utan rollen db_owner. Mer information finns i Körning utan rollen db-owner.
  • Vid körning utan rollen db_owner kan MS-CDC inte aktiveras automatiskt och bör därför aktiveras manuellt. För att förhindra landing-fel måste du även avmarkera rutan Aktivera MS-CDC på alla insamlade tabeller i kopplingsegenskaper innan uppgiften körs.

• Det finns inget stöd för att samla in DDL- och DML-satser i en enda transaktion.

Säkerhetsfunktioner som inte stöds

Tabeller som använder följande säkerhetsfunktioner stöds inte:

• Always Encrypted
  • Row-Level Security

Datatyper som inte stöds

Följande datatyper stöds inte:

• CURSOR
  • SQL_VARIANT
  • TABLE
Anteckning om information

Användardefinierade datatyper stöds beroende på deras grundtyp. En användardefinierad datatyp baserat på DATETIME hanteras exempelvis som en DATETIME-datatyp.