Datareplikeringsinställningar

Du kan konfigurera inställningar för replikeringsdatauppgiften.

• Öppna replikeringsuppgiften och klicka på Inställningar i verktygsfältet.

Dialogrutan Inställningar: <Uppgift-Namn> öppnas. De tillgängliga inställningarna beskrivs nedan.

Uppgiftslägen

I den här fliken kan du ställa in replikeringsläget och avgöra hur ändringar tillämpas på målet.

Replikeringsläge

Följande replikeringslägen är tillgängliga:

Anteckning om informationVid replikering från SaaS-programkällor aktiveras replikeringsläget Fullständig laddning som standard. Detta kan inte inaktiveras.
  • Fullständig laddning Laddar data från de valda källtabellerna till målplattformen och skapar måltabellerna vid behov. Den fullständiga laddningen sker automatiskt när uppgiften startar, men kan också utföras manuellt vid behov.
  • Tillämpa ändringar: Håller måltabellerna kontinuerligt uppdaterade med de ändringar som görs i källtabellerna.
  • Lagra ändringar: Lagrar ändringarna i källtabellerna i Change Tables (en per källtabell).

Mer information finns i Lagra ändringar.

Om du väljer Lagra ändringar eller Tillämpa ändringar och dina källdata innehåller tabeller som inte stöder CDC eller vyer, skapas två datapipelines. En pipeline för tabeller som stöder CDC, och en annan pipeline för alla andra tabeller och vyer som endast stöder Fullständig laddning.

Anteckning om informationDDL-operationer för ALTER TABLE stöds inte för närvarande. Andra DDL-operationer som DROP TABLE och TRUNCATE TABLE stöds.

Tillämpa ändringar-läge

Ändringar tillämpas i måltabellerna med en av följande metoder:

• Batchoptimerad: detta är standardvärdet. När det här alternativet väljs tillämpas ändringar i batcher. En förbearbetningsåtgärd inträffar för att gruppera transaktionerna i batcher på det mest effektiva sättet.
  • Transaktionell: Välj det här alternativet för att tillämpa varje transaktion individuellt i den ordning den allokeras. I det här fallet är strikt referentiell integritet säkerställd för alla tabeller.

Metadata

Enkel

• Måltabellschema: det schema på målet som källtabellerna kommer att replikeras till om du inte vill använda källtabellschemat (eller om det inte finns något schema i källdatabasen).

Anteckning om informationVid replikering till ett Oracle-mål är standardtabellschemat för målet "system". Observera också att om du lämnar detta fält tomt (i så fall kommer källschemat att användas) måste du se till att källschemat redan finns på målet. Annars kommer uppgiften att misslyckas.
    Anteckning om informationDen maximala tillåtna längden för schemanamnet är 128 tecken.
  • Inkludera inte LOB-kolumner: välj detta om du inte vill att käll-LOB-kolumnerna ska replikeras.
  • Begränsa LOB-kolumnstorlek till (KB): Detta är förvalt. Välj det här alternativet om du bara behöver replikera små LOB:ar eller om målplattformen inte har stöd för obegränsad LOB-storlek. Det maximala tillåtna värdet för det här fältet är 102 400 KB (100 MB).

När små LOB:ar replikeras är det här alternativet effektivare än alternativet Begränsa inte LOB-kolumnstorlek, eftersom LOB:arna replikeras "inline" och inte via sökning från källan. Under ändringsbearbetning replikeras små LOB:er vanligen via sökning från källan.

Eftersom värdet på Begränsa LOB-storlek till uttrycks i bytes ska storleken beräknas med följande formler:

• BLOB: längden på den största LOB:en.
    • NCLOB: Längden på den längsta TEXTen i tecken gånger två (eftersom varje tecken behandlas som en dubbel-byte). Om det finns 4-bytetecken i data ska de multipliceras med fyra.
    • CLOB: Längden på den längsta TEXTen i tecken (eftersom varje tecken behandlas som ett UTF8-tecken). Om det finns 4-bytetecken i data ska de multipliceras med två.
    Anteckning om information
    • Alla LOB:er som är större än den angivna storleken kommer att trunkeras.
    • Under ändringsbearbetning från en Oracle-källa replikeras inline-BLOB:ar inline.
    • Ändringar av den här inställningen kommer bara att påverka befintliga tabeller efter att de laddats igen.
  • Begränsa inte storleken på LOB-kolumnen När det här alternativet väljs kommer LOB-kolumner att replikeras, oavsett storlek.

Anteckning om informationAtt replikera LOB-kolumner kan påverka prestandan. Detta gäller framför allt i fråga om stora LOB-kolumner där Data Movement gateway krävs för att utföra en sökning från källtabellen för att hämta käll-LOB-värdet.
    • Optimera när LOB-storleken är mindre än: Välj det här alternativet om du behöver replikera både små och stora LOB:er och de flesta av LOB:erna är små.

Anteckning om information

Det här alternativet stöds bara med följande källor och mål:

• Källor: Oracle, Microsoft SQL server, MySQL, PostgreSQL och IBM DB2 for LUW

• Mål: Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL.

När det här alternativet väljs kommer, under fullständig laddning, små LOB:er att replikeras "inline" (vilket är mer effektivt) och de stora LOB:erna kommer att replikeras genom att en sökning utförs från källtabellen. Men under ändringsbearbetning kommer både små och stora LOB:er att replikeras genom att en sökning utförs från källtabellen.

Anteckning om information

När det här alternativet väljs kommer Data Movement gateway att kontrollera alla LOB-storlekar för att avgöra vilka som ska överföras "inline". LOB:er som är större än den angivna storleken kommer att replikeras i fullständigt LOB-läge.

Om du vet att de flesta av LOB:erna är större än den angivna inställningen är det därför lämpligare att använda alternativet Replikera obegränsade LOB-kolumner i stället.

• Segmentstorlek (KB): Du kan om du vill ändra vilken storlek på LOB-segmenten som ska användas när data replikeras till målet. Standardsegmentstorleken bör vara tillräcklig i de flesta fall, men om du får prestandaproblem kan prestandan förbättras genom att justera storleken.

Anteckning om information

Med vissa databaser sker datatypvalideringen när data infogas eller uppdateras. I de här fallen kan replikeringen av strukturerade datatyper (t.ex. XML, JSON, GEOGRAPHY osv.) misslyckas om data är större än den angivna segmentstorleken.

Avancerat

Inställningar för kontrolltabell

• Schema kontrolltabell: Ange målschemat för Kontrolltabellerna om du inte vill att de ska skapas i källschemat (standard) eller i målschemat.

Anteckning om informationDen maximala tillåtna längden för schemanamnet är 128 tecken.
  • Skapa målkontrolltabeller i tabellutrymme: ​ När connector-målet är Oracle anger du det tabellutrymme där du vill att målkontrolltabellerna ska skapas. Om du inte anger någon information i det här fältet kommer tabellerna att skapas i standardtabellutrymmet i måldatabasen.
  • Skapa index för målkontrolltabeller i tabellutrymme:När connector-målet är Oracle anger du det tabellutrymme där du vill att kontrolltabellsindexen ska skapas. Om du inte anger någon information i det här fältet skapas indexen i samma tabellutrymme som kontrolltabellerna.
  • Tidsfönster replikeringshistorik (minuter): Längden för varje tidsfönster i Replikeringshistorik-kontrolltabellen. Standardvärdet är 5 minuter.

Urval kontrolltabell

Välj de Kontrolltabeller du vill ska skapas på målplattformen:

Logiskt namn Namn i mål
Tillämpa undantag attrep_apply_exceptions
Replikeringsstatus attrep_status
Inaktiverade tabeller attrep_suspended_tables
Replikeringshistorik attrep_history

Mer information om Kontrolltabeller finns i Kontrolltabeller.

Fullständig laddning

Enkel

Om måltabellen redan finns: Välj en av följande från listan för att avgöra hur du vill hantera laddning av målet vid uppstart av fullständig laddning:

Anteckning om information

Alternativet att ta bort eller trunkera måltabellerna är bara relevanta om sådana åtgärder stöds av källans slutpunkt.

• Ta bort och skapa tabell: Tabellen tas bort och en ny tabell skapas i dess ställe.

Anteckning om information

Data Movement gateway Kontrolltabeller kommer inte att tas bort. Men alla inaktiverade tabeller som tas bort kommer också att tas bort från kontrolltabellen attrep_suspended_tables om den associerade uppgiften laddas igen.

• TRUNCATE before loading (trunkera före laddning): data trunkeras utan att tabellens metadata påverkas. Observera att när det här alternativet väljs kommer det inte ha någon påverkan att aktivera alternativet Skapa primärnyckel eller unikt index efter att fullständig laddning slutförts.
  • Ignorera: Befintliga data och metadata i måltabellen kommer inte att påverkas. Nya data läggs till i tabellen.

Avancerat

Finjustering av prestanda

Följande parametrar för finjustering av prestandan kan ställas in:

• Maximalt antal tabeller: Ange det maximala antalet tabeller som ska laddas till målet samtidigt. Som standard är värdet 5.
  • Tidsgräns transaktionskonsekvens (sekunder): ange antalet sekunder som Data Movement gateway väntar på att transaktioner ska stängas om de är öppna när uppgiften startar innan åtgärden fullständig laddning påbörjas. Standardvärdet är 600 (10 minuter). Data Movement gateway kommer att påbörja den fullständiga laddningen efter att värdet för överskriden tidsgräns har nåtts även om det finns öppna transaktioner.

Anteckning om informationFör att replikera transaktioner som var öppna när fullständig laddning startades men inte överfördes förrän efter att värdet för tidsgränsen nåddes måste du ladda om måltabellerna.
  • Överföringsfrekvens vid fullständig laddning: Det maximala antalet händelser som kan överföras tillsammans. Som standard är värdet 10 000.

Efter slutförd fullständig laddning

Du kan ställa in uppgiften att stanna automatiskt efter att fullständig laddning har slutförts. Detta är användbart om du behöver utföra DBA-åtgärder på måltabellen innan uppgiftens ändringstillämpnings- (dvs. CDC-) fas inleds.

Under fullständig laddning cachelagras alla DML-åtgärder som utförs på källtabellerna. När den fullständiga laddningen slutförs tillämpas de cachelagrade ändringarna automatiskt på måltabellerna (förutsatt att alternativen Före/Efter-cachelagrade ändringar tillämpas som beskrivs nedan är inaktiverade).

• Skapa primärnyckel eller unikt index: Välj det här alternativet om du vill fördröja skapandet av primärnycklar eller unika index på målet tills efter den fullständiga laddningen har slutförts.
  • Stoppa uppgiften:
    Anteckning om informationDe här inställningarna är inte tillgängliga vid replikering från SaaS-programkällor eftersom det inte finns några cachelagrade händelser.
    • Innan cachelagrade ändringar har tillämpats: Välj att stoppa uppgiften efter att fullständig laddning har slutförts.

• Efter att cachelagrade ändringar har tillämpats: Välj att stoppa uppgiften när data är konsekventa i alla tabeller i uppgiften.

Anteckning om information

När uppgiften konfigureras att stoppas efter att den fullständiga laddningen har slutförts måste du beakta följande:

• Uppgiften stoppas inte vid tidpunkten då den fullständiga laddningen slutförs. Den stoppas först när den första batchen med ändringar har registrerats (eftersom detta är det som medför att uppgiften stoppas). Detta kan dröja en stund beroende på hur ofta källdatabasen uppdateras. Efter att uppgiften stoppas kommer ändringarna inte att tillämpas på målet förrän uppgiften återupptas.
    • Att välja Innan cachelagrade ändringar tillämpas kan påverka prestandan, eftersom de cachelagrade ändringarna bara tillämpas på tabeller (även de som redan har slutfört den fullständiga laddningen) efter att den sista tabellen slutför den fullständiga laddningen.
    • När det här alternativet har valts och en DDL utförs på en av källtabellerna under den fullständiga laddningsprocessen (i en uppgift med fullständig laddning och ändringstillämpning), kommer Data Movement gateway att ladda tabellen igen. Detta betyder i praktiken att alla DML-åtgärder som utförs på källtabellerna kommer att replikeras till målet innan uppgiften stoppas.

Tillämpa ändringar

De här inställningarna är bara tillgängliga när replikeringsläget Tillämpa ändringar är aktiverat.

Enkel

Tillämpa DDL-ändringar på måltabell

Anteckning om informationDe här inställningarna är inte tillgängliga vid replikering från SaaS-applikationskällor

Följande alternativ avgör om DDL-åtgärder som utförs på motsvarande källtabell även kommer att utföras på måltabellen.

• Ta bort tabell: Välj att ta bort måltabellen när källtabellen tas bort.
  • Trunkera tabell: Välj att ta trunkera måltabellen när källtabellen trunkeras.
  • Modifiera tabell:  Välj att ta modifiera måltabellen när källtabellen modifieras.

Ändra finjustering av behandling

• Tillämpa batchade ändringar till flera tabeller samtidigt: Att välja det här alternativet kan förbättra prestandan när ändringar tillämpas från flera olika källtabeller.

Anteckning om information

Detta alternativ stöds endast när:

• Målet är Microsoft SQL Server.
    • Tillämpa ändringar-läge är inställt på Batchoptimerat. Mer information finns i Uppgiftslägen.
    • Maximalt antal tabeller: Det maximala antalet tabeller som batchade ändringar kan tillämpas på samtidigt. Standard är fem, maximalt antal är 50 och det minsta antalet är två.

När alternativet Tillämpa batchade ändringar på flera tabeller samtidigt gäller följande begränsningar:

• Standardalternativen för policyn för hantering av fel i uppgifter kommer att vara oförändrad för Miljö- och Tabell-fel, men standardvärdena för Data-fel och Tillämpa konflikter kommer att vara enligt följande:

• Datafel:
      • Datatrunkeringsfel: Logga post i undantagstabellen
      • Övriga datafel: Inaktivera tabell
    • Tillämpa konflikter-fel:
      • Tar bort: Ignorera post
      • Infogar: UPDATE den befintliga målposten

• Uppdateringar: Ignorera post
    • Eskaleringsåtgärd:
      • Eskaleringsåtgärden för både Data-fel och Tillämpa konflikter stöds inte.
    • Kontrolltabellen attrep_apply_exception stöds inte.
    • För datafel:
      • Logga post till undantagstabellen är bara tillgänglig för datatrunkeringsfel.
      • Det finns inget Ignorera-alternativ.
    • För Tillämpa konflikter:
      • Alternativet Logga poster till undantagstabell är inte tillgängligt.
      • Ignorera-alternativet är bara tillgängligt för Ingen post hittades för att tillämpa en UPDATE-tillämpa konflikt.

Se även: Felhantering.

Avancerat

Se Ändra finjustering av behandling.

Lagra ändringar

De här inställningarna är bara tillgängliga när replikeringsläget Lagra ändringar är aktiverat.

Enkel

DDL-alternativ

Anteckning om informationDe här inställningarna är inte tillgängliga vid replikering från SaaS-applikationskällor

Välj ett av följande alternativ för att avgöra hur DDL-åtgärder på källtabellerna ska hanteras:

• Tillämpa på ändringstabell: DDL-åtggärder på källtabellerna (till exempel att en kolumn läggs till) kommer bara att tillämpas på motsvarande Ändringstabeller.
  • Ignorera: alla DDL-åtgärder på källtabeller kommer att ignoreras.

Avancerat

Vid uppdatering

Anteckning om informationDen här inställningen är inte relevant för SaaS-programkällor efteresom ändringarna tillämpas som INSERT-åtgärder.

Välj Lagra före och efter bild för att lagra både pre-UPDATE-data och post-UPDATE-data. Om det inte väljs kommer bara post-UPDATE-data att lagras.

Skapande av ändringstabell

I följande avsnitt beskrivs de tillgängliga alternativen när ändringar lagras i Ändringstabeller.

• Suffix: Ange en sträng som används som suffix för alla Ändringstabeller. Standardvärdet är __ct. Namnen i Ändringstabellen är namnen på måltabellen med suffixet tillagt. Om exempelvis standardvärdet används kommer namnet på Ändringstabellen att bli HR__ct.
  • Prefix för rubrikkolumner: Ange en sträng som ska användas som prefix för alla kolumner för Ändringstabellers i rubriker. Standardvärdet är header__. Om exempelvis standardvärdet används kommer rubrikkolumnen stream_position benämnas header__stream_position.

Mer information om Ändringstabeller finns i Använda Ändringstabeller.

Om ändringstabellen finns när fullständig laddning startar: välj något av följande för att avgöra hur Ändringstabellerna ska laddas när den fullständiga laddningsreplikeringen startar:

• Ta bort och skapa ändringstabell: tabellen tas bort och en ny tabell skapas i dess ställe.
  • Ta bort gamla ändringar och spara nya ändringar i befintlig ändringstabell: data trunkeras och läggs till utan att tabellens metadata påverkas.
  • Behåll gamla ändringar och spara nya ändringar i befintlig ändringstabell: data och metadata i den befintliga Ändringstabellen påverkas inte.

Kolumner för tabellrubrik

Ändringstabellens rubrikkolumner ger information om Ändringsbearbetningsåtgärder, till exempel typ av åtgärd (t.ex. INSERT), överföringstidpunkt och så vidare. Om du inte behöver all den här informationen kan du konfigurera mellanlagring-uppgiften så att Ändringstabeller skapas med valda rubrikkolumner (eller inga kolumner) så att deras fotavtryck i måldatabasen minskar.

Anteckning om informationDu kan inte ta bort ytterligare kolumner eller återställa kolumner när en uppgift körs. För att ändra dina inledande val måste du först stoppa uppgiften, därefter ändra dina val och slutligen ladda om måltabellerna.

En beskrivning av rubrikkolumnerna finns i Ändringstabeller.

Felhantering

Enkel

Tillämpa konflikter

Kopiera nyckel när INSERT tillämpas: Välj vilken åtgärd som ska vidtas när det finns en konflikt med en INSERT-åtgärd.

Anteckning om informationNär replikering sker från SaaS-programkällor stöds bara åtgärden UPDATE the existing target record (uppdatera den befintliga målposten).
  • Ignorera: uppgiften fortsätter och felet ignoreras.

• UPPDATERA den befintliga målposten: målposten med samma primärnyckel som den INSERTED (infogade) källposten uppdateras.

• Logga post till undantagstabellen (standard): uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Stänga av tabell: uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte.

• Stoppa uppgift : uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Ingen post hittades för att tillämpa en UPDATE: Välj vilken åtgärd som ska vidtas när det finns en konflikt med en UPDATE-åtgärd

Anteckning om informationDe här inställningarna är inte tillgängliga vid replikering från SaaS-applikationskällor
  • Ignorera: uppgiften fortsätter och felet ignoreras.
  • INSERT den saknade posten:den saknade målposten kommer att infogas i måltabellen. När källändpunkten är Oracle måste ytterligare loggning aktiveras för alla källtabellkolumner.

• Logga post till undantagstabellen (standard): uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Stänga av tabell: uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte.

• Stoppa uppgift : uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Avancerat

Anteckning om information

Hantering av datafel stöds bara i replikeringsläget Tillämpa ändringar (inte Fullständig laddning).

Datafel

För datatrunkeringsfel: Välj vad du vill ska hända när en trunkering sker i en eller flera poster. Du kan välja något av följande från listan:

• Ignorera: Uppgiften fortsätter och felet ignoreras.
  • Logga post i undantagstabellen (standard): Uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Inaktivera tabell: Uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte
  • Stoppa uppgift: Uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

För övriga datafel: Välj vad du vill ska hända när ett fel sker i en eller flera poster. Du kan välja något av följande från listan:

• Ignorera: Uppgiften fortsätter och felet ignoreras.
  • Logga post i undantagstabellen (standard): Uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Inaktivera tabell: Uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte
  • Stoppa uppgift: Uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Eskalera felhantering när övriga datafel når (per tabell) : Välj den här kryssrutan för att eskalera felhantering när antalet icke-trunkeringsdatafel (per tabell) når det angivna antalet: Giltiga värden är 1–10 000.

Eskaleringsåtgärd: Välj vad som ska hända när felhantering eskaleras. Observera att de tillgängliga åtgärderna beror på vilken åtgärd som väljs från listrutan För övriga datafel som beskrivs ovan.

• Inaktivera tabell (standard): Uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data mellanlagrad inte.

Anteckning om information

Beteendet skiljer sig åt beroende på ändringsbearbetningsläge:

• I Transaktionell tillämpning-läget kommer de senaste ändringarna inte att mellanlagrad.

• I Batchoptimerad tillämpning kan en situation uppstå där data inte mellanlagrad alls, eller bara delvis mellanlagrad.

• Stoppa uppgift: Uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.
  • Logga post i undantagstabellen: Uppgiften fortsätter och posten skrivs till undantagstabellen.

Tabellfel

När ett tabellfel hittas: Välj något av följande från listrutan:

• Inaktivera tabell (standard): Uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte
  • Stoppa uppgift: Uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Eskalera felhantering när tabellfel når (per tabell) : Välj den här kryssrutan för att eskalera felhantering när antalet tabellfel (per tabell) når det angivna antalet: Giltiga värden är 1–10 000.

Eskaleringsåtgärd: Eskaleringspolicyn för tabellfel är inställd till Stoppa uppgift och kan inte ändras.

Tillämpa konflikter

Anteckning om informationDe här inställningarna är inte tillgängliga vid replikering från SaaS-applikationskällor

Ingen post hittades för att tillämpa en DELETE: välj vilken åtgärd som ska vidtas när det finns en konflikt med en DELETE-åtgärd.

• Ignorera: uppgiften fortsätter och felet ignoreras.
  • Logga post till undantagstabellen: uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Stänga av tabell: uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte.
  • Stoppa uppgift : uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Eskalera felhantering när tillämpa konflikter når (per tabell): välj den här kryssrutan för att eskalera felhantering när antalet tillämpningskonflikter (per tabell) når det angivna antalet. Giltiga värden är 1–10 000.

Eskaleringsåtgärd: välj vad som ska hända när felhantering eskaleras:

• Logga post till undantagstabellen (standard): uppgiften fortsätter och felet skrivs till undantagstabellen.
  • Stänga av tabell: uppgiften fortsätter men data från tabellen med felposten flyttas till ett feltillstånd och dess data replikeras inte.

Anteckning om information

Beteendet skiljer sig åt beroende på ändringsbearbetningsläge:

• I Transaktionell tillämpning-läget kommer de senaste ändringarna inte att replikeras

• I det batchoptimerade tillämpningsläget är en situation möjlig där det inte sker någon replikering av data eller datareplikeringen sker delvis.

• Stoppa uppgift : uppgiften stoppas och manuellt ingrepp krävs.

Miljöfel

• Maximalt antal nya försök: Välj det här alternativet och ange sedan det maximala antalet försök att utföra en uppgift igen när ett återställningsbart miljöfel inträffar. Efter att uppgiften har försökt utföras det angivna antalet gånger stoppas uppgiften och manuellt ingrepp krävs.

För att aldrig försöka utföra uppgiften igen avmarkerar du kryssrutan eller anger "0".

För att försöka utföra uppgiften ett oändligt antal gånger anger du "-1".

• Mellanrum mellan försök (sekunder): Använd räknaren för att välja eller ange antalet sekunder som systemet väntar mellan försöken att utföra en uppgift.

Giltiga värden är 0–2 000.

• Förläng intervallet mellan försök vid långa avbrott: Välj den här kryssrutan för att förlänga intervallet mellan försök vid långa avbrott. När det här alternativet är aktiverat fördubblas intervallet mellan varje försök tills Maximalt intervall nås (och fortsätter att försöka enligt det angivna maximala intervallet).
    • Maximalt intervall mellan försök (sekunder): Använd räknaren för att välja eller ange antalet sekunder för väntetiden mellan försöken att utföra en uppgift när alternativet Förläng intervallet för nytt försök vid långa avbrott är aktiverat. Giltiga värden är 0–2 000.

Ändra finjustering av behandling

Optimering av avlastning av transaktioner

Följande alternativ för finjustering är tillgängliga, oavsett vilket Läge för ändringsbearbetning som väljs.

• Avlasta pågående transaktioner till disk om:

Qlik Cloud Data Integration behåller normalt transaktionsdata i minnet tills det är fullständigt överfört till målet och/eller källan. Men transaktioner som är större än det tilldelade minnet eller inte överförs inom den angivna tidsgränsen kommer att avlastas till disk.

• Transaktionsminnets storlek överskrider (MB): den maximala storleken som alla transaktioner kan uppta i minnet innan de avlastas till disk. Standardvärdet är 1024.
    • Transaktionens varaktighet överskrider (sekunder): den maximala tiden som varje transaktion kan uppta i minnet innan de avlastas till disk. Varaktigheten beräknas från tiden som Qlik Cloud Data Integration började registrera transaktionen. Standardvärdet är 60.

Diverse finjustering

• Cachestorlek för satser (antal satser): Det maximala antalet förberedda satser som ska lagras på servern för senare körning (när ändringar tillämpas på målet). Standardvärdet är 50. Maxvärdet är 200.
  • Lagra uppgiftsåterställningsdata i måldatabas: Välj det här alternativet för att lagra uppgiftsspecifik återställningsinformation i måldatabasen. När det här alternativet har valts skapar Data Movement gateway en tabell benämnd attrep_txn_state i måldatabasen. Den här tabellen innehåller transaktionsdata som kan användas för att återställa en uppgift om att filerna i Gateway för dataflytt-datamappen är skadade eller om lagringsenheten som innehåller Datamappen inte fungerar

Batchoptimerad tillämpning

Följande inställningar är bara tillgängliga när Tillämpningsläget är inställt till enbart Batchoptimerat.

• Använd grupperade ändringar i intervall:
    • Större än: Den kortaste tiden att vänta mellan varje tillämpning av batchändringar. Som standard är värdet 1.

Om värdet Längre än ökas minskar frekvensen som ändringar tillämpas med på målet samtidigt som storleken på batcherna ökar. Det kan förbättra prestandan när ändringar tillämpas på måldatabaser som är optimerade för bearbetning av stora batcher.

• Mindre än: den längsta tiden att vänta mellan varje tillämpning av batchändringar (innan en tidsgräns överskriden deklareras). Med andra ord, den maximala acceptabla latensen. Som standard är värdet 30. Värdet avgör den maximala tiden att vänta innan ändringarna tillämpas efter att Längre än-värdet har nåtts.
  • Framtvinga tillämpning av en batch när bearbetningsminnet överskrider (MB): den maximala mängden minne som ska användas vid förbearbetning i Batchoptimerat tillämpningsläge. Som standard är värdet 500.

Om du vill ha den maximala batchstorleken ställer du in värdet till den maximala mängden minne som du kan allokera till Data Movement gateway. Det kan förbättra prestandan när ändringar tillämpas på måldatabaser som är optimerade för bearbetning av stora batcher.

Transaktionell tillämpning

Följande inställningar är bara tillgängliga när Tillämpningsläget är inställt till Transaktionell.

• Maximalt antal ändringar per transaktion: det minsta antalet ändringar som ska tas med i varje transaktion. Som standard är värdet 1000.

Anteckning om informationData Movement gateway tillämpar ändringarna i målet antingen när antalet ändringar är lika med eller större än värdet Minsta antalet ändringar per transaktion ELLER när tidsgränsen för batchen nås (se nedan), beroende på vilket som kommer först. Eftersom frekvensen av ändringar som tillämpas på målet styrs av dessa två parametrar kommer ändringar i källposterna eventuellt inte att återspeglas omedelbart i målposterna.
  • Maxtid att samla transaktioner i batcher före tillämpning (sekunder): maxtiden för att samla transaktioner i batcher innan en tidsgräns överskrids. Som standard är värdet 1.

Teckenbyte

Du kan ersätta eller ta bort källtecken i måldatabasen och/eller du kan ersätta eller ta bort källtecken som inte stöds av en vald teckenuppsättning.

Anteckning om information
  • Alla tecken måste anges som Unicode-kodpunkter.

• Teckenersättning kommer också att utföras på -kontrolltabellerna.
  • Ogiltiga värden anges med en röd triangel uppe till höger på tabellcellen. Hovra med muspekaren över triangeln för att visa felmeddelandet.

• Alla omvandlingar på tabellnivå eller globalt som definierats för uppgiften kommer att utföras efter att teckenersättningen har slutförts.

• Ersättningsåtgärder som definierats i tabellen Ersätt eller ta bort källtecken utförs innan ersättningsåtgärden som definierats i tabellen Ersätt eller ta bort källtecken som inte stöds av en vald teckenuppsättning.

• Teckenersättningen har inte stöd för LOB-datatyper.

Byta ut eller radera källtecken

Använd tabellen Ersätt eller ta bort källtecken för att definiera ersättningar för specifika källtecken. Detta kan exempelvis vara användbart när Unicode-representationen av ett tecken är olika på käll- och målplattformarna. Exempelvis visas minustecknet i teckenuppsättningen Shift_JIS som U+2212 på Linux, men på Windows visas det som U+FF0D.

Ersättningsåtgärder
Till Gör så här

Definiera ersättningsåtgärder

1. Klicka på knappen Lägg till tecken ovanför tabellen.

2. Ange ett källtecken och ett måltecken i fälten Källtecken respektive Måltecken.

För att exempelvis ersätta bokstaven "a" med bokstaven "e" anger du 0061 respektive 0065 .

Anteckning om information

För att ta bort det angivna källtecknet anger du 0 i kolumnen Ersätt tecken.

3. Upprepa steg 1–2 för att ersätta eller ta bort andra tecken.

Redigera det angivna käll- eller måltecknet

Klicka på i slutet av raden och välj Redigera.

Ta bort poster från tabellen

Klicka på i slutet av raden och välj Ta bort.

Ersätta eller ta bort källtecken som inte stöds av den valda teckenuppsättningen.

Använd tabellen Källtecken som inte stöds av teckenuppsättning för att definiera ett enda ersättningstecken för alla tecken som inte stöds av den valda teckenuppsättningen.

Ersättningsåtgärder för tecken som inte stöds
Till Gör så här

Definiera eller redigera en ersättningsåtgärd

1. Välj en teckenuppsättning från listrutan Teckenuppsättning i tabellen.

Alla tecken som inte stöds av den valda teckenuppsättningen kommer att ersättas i målet av tecknet som anges i steg två nedan.

2. I kolumnen Ersätt tecken klickar du var som helst i kolumnen och anger ersättningstecknet. För att exempelvis byta ut alla tecken som inte stöds mot tecknet "a" anger du 0061.

Anteckning om information

För att ta bort alla tecken som inte stöds anger du 0.

Inaktivera ersättningsåtgärden.

Välj den tomma posten från listrutan Teckenuppsättning.

Fler alternativ

Dessa alternativ visas inte i gränssnittet eftersom de bara är relevanta för specifika versioner eller miljöer. Konfigurera därför inte dessa alternativ om du inte uttryckligen har blivit instruerad att göra det av Qlik Support eller om det står i produktdokumentationen.Qlik

För att ställa in ett alternativ kopierar du bara alternativet i fältet Lägg till funktionsnamn och klickar på Lägg till. Ställ sedan in värdet eller aktivera alternativet enligt de instruktioner du har fått.

SaaS-tillämpning

Anteckning om informationInställningarna gäller bara vid replikering från SaaS-programkällor.

För initial laddning

När data flyttas från en SaaS-programkälla kan du ställa in hur den initiala fullständiga laddningen ska utföras.

Anteckning om informationFör de här inställningarna krävs Gateway för dataflytt version 2022.11.74 eller senare.
Använd cachelagrade data

Med det här alternativet kan du använda mellanlagrade data som lästes in när metadata genererades med Fullständig datasökning valt.

Då skapas mindre overhead avseende API-användning och kvoter, eftersom data redan läses in från källan. Alla ändringar sedan den initiala datasökningen kan plockas upp av Change data capture (CDC).

Ladda data från källa

Med det här alternativet utförs en ny laddning från datakällan. Det här alternativet är användbart när:

• Metadatasökningen inte utfördes nyligen.

• Källdatauppsättningen är liten, ändras ofta och du vill inte underhålla en fullständig ändringshistorik.

Läs in ändringar var (minuter)

Ställ in antal minuter för intervallet mellan inläsning av ändringar från källan. Giltigt intervall är 1 till 1 440.

Anteckning om informationDetta alternativ är enbart tillgängligt för uppgifter som har konfigurerats med uppdateringsmetoden Samla in ändrade data (CDC).