Avancerade körningsalternativ

Förutom standardalternativen för körning, stopp och återupptagning finns flera andra alternativ för uppgifter som körs. Du kan öppna dialogrutan med Avancerade körningsalternativ genom att göra något av följande:

• Välj Avancerade körningsalternativ från replikeringsuppgiftens -meny, antingen i pipelinevyn eller i brickvyn.
  • Öppna replikeringsuppgiften och välj Avancerade körningsalternativ från -menyn uppe till höger.

Bearbeta ändringar

I dialogrutan Avancerade körningsalternativ väljer du Bearbeta ändringar. Följande alternativ är tillgängliga:

• Tabellerna har redan laddats. Börja bearbeta ändringar från :

Anteckning om informationMetadata-ändringar som utförs på källtabellerna medan en uppgift stoppas (till exempel DROP COLUMN) kommer inte att registreras när uppgiften återupptas från en tidigare tidpunkt eller position(SCN/LSN). I så fall kommer de metadata som finns när uppgiften återupptas att registreras.
    • Datum och tid: Ställ in datum och tid från där du vill börja registrera ändringar.

Anteckning om information
      • När loggarna tas bort från databasen (t.ex. på grund av en rensningspolicy) kan det hända att det inte finns någon logg som matchar det angivna datumet och tiden. I det här fallet kommer Data Movement gateway att återuppta uppgiften från den tidigaste möjliga punkten efter det angivna datumet och tiden.
      • Med iBM DB2 för LUW-källslutpunkt kan det här alternativet inte användas för att börja Tillämpa ändringar-uppgifter från en punkt före den ursprungliga starttiden för Tillämpa ändringar-uppgiften. Eller, med andra ord, det kan bara användas för att starta uppgifter från valfri tidpunkt efter den ursprungliga starttiden för Tillämpa ändringar-uppgiften.
      • Tidsmarkören använder den lokala tiden på webbläsarmaskinen.
    • Position för ändring av källan (SCN eller LSN): Ange den position i loggen där ändringsbearbetningen ska återupptas. Formatet för positionen för ändringen av källan skiljer sig enligt din datakälla. Mer information finns i Hur du hittar positionen för källändringen.

Anteckning om information

Alternativet Position för ändringen av källan stöds endast med följande källslutpunkter:

• Oracle
      • Microsoft SQL Server
      • MySQL
      • PostgreSQL
      • IBM DB2 för z/OS
      • IBM DB2 för LUW

Återupptar uppgifter

I dialogrutan Avancerade körningsalternativ väljer du Återställ. Följande alternativ är tillgängliga:

• Återställ med hjälp av lokalt lagrat kontrollställe: Använd det här alternativet om återställning inte är möjlig med hjälp av Tabellerna är redan laddade. Börja bearbeta ändringar från-alternativet (exempelvis på grund av skadade växlingsfiler). När det här alternativet har valts använder replikeringsuppgiften de uppgifter om kontrollställe som lagrats i <Data_Folder_Path>/data/tasks/<task_name>/StateManager för att återställa uppgiften.

Anteckning om information

När du använder det här alternativet bör du vara medveten om följande begränsningar och överväganden:

• Stöds endast i ändringsläget för Transaktionell tillämpning och endast med datamål som stödjer transaktioner.
    • Endast följande datakällor stöds:
      • Oracle
      • Microsoft SQL Server
      • MySQL

• PostgreSQL

• IBM DB2 för z/OS

• SAP HANA

• Uppgifter kan bara återställas med CDC (dvs. efter att den fullständiga laddningen slutförs)
  • Återställa med hjälp av kontrollställe som är lagrat på målet Återställa en uppgift med hjälp av CHECKPOINT-värdet från attrep_txn_state-tabellen (skapad i måldatabasen).

Exempel på kontrollställsvärde:

checkpoint:V1#15#0000038b:000033f1:0004#0#261#0000038b:0000348b:0009#0#273

Välj det här alternativet (i motsats till alternativet Återställ med lokalt lagrat kontrollställe) om filerna i datamappen är skadade eller om lagringsenheten som innehåller datamappen inte fungerar.

En ingående förklaring av hur du konfigurerar och implementerar återställning med attrep_txn_state-tabellen finns i Återställa förlorade eller skadade datamappar.

Hur du hittar positionen för källändringen

I följande delavsnitt beskrivs hur du hittar positionen för källändringen för alla databaser som stöds.

MySQL

1. Kör:

SHOW BINARY LOGS;

2. Välj en binlog-fil (t.ex. log.000123).
  3. Kör:

SHOW BINLOG EVENTS IN 'binlog_filename';

Exempel:

SHOW BINLOG EVENTS IN 'log.000123';

4. Leta upp positionen för en BEGIN- eller DDL-sats (t.ex. 1777888).

Anteckning om information

MySQL har inte stöd för en "starta från position" som finns i mitten av en transaktion. Därför måste du antingen välja en BEGIN eller en DDL.

5. Ställer in intern parameter:

StartFromPosition = binlog_filename:begin_or_ddl_position

Exempel:

StartFromPosition = log.000123:1777888

1. Kör:

SHOW MASTER STATUS;

2. Ställ in "Starta från position" från:

firstColumnValue:secondColumnValue

Exempel:

mysql.007472:775

Microsoft SQL Server

Kör:

SELECT MAX([Current LSN]) FROM fn_dblog(null,null);

Exempel: 00002717:00000e08:0003

Oracle

Kör:

SELECT current_scn FROM V$DATABASE;

Exempel: 1471212002

PostgreSQL

Observera att kommandot ser olika ut beroende på vilken PostgreSQL-version du använder.

Kör

SELECT * FROM pg_current_wal_lsn();

IBM DB2 för z/OS

Ange LSN, vilket är RBA i en icke-datadelande miljö, och LRSN i en datadelande miljö

IBM DB2 för LUW

1. Kör db2pd för att hitta aktuellt loggnamn.
  2. Kör db2flsn med det returnerade loggnamnet och använd det aktuella LRI-värdet.

Se även: Starta om eller starta en uppgift från LRI i en pureScale-miljö:

Mer information finns i "Starta om eller starta en uppgift från LRI i en pureScale-miljö" i hjälpen för Replicate.

Återställa förlorade eller skadade datamappar

Under normal drift lagras mellanlagring-tillståndet på följande plats:

<Data_Folder_Path>/data/tasks/<task_name>/StateManager

På så sätt blir det möjligt att återställa uppgifter som inte kan återupptas på normalt sätt (exempelvis på grund av korrupta växlingsfiler) med hjälp av alternativet Återställ med hjälp av lokalt lagrat kontrollställe som beskrivs ovan. Men om filerna i datamappen skadas eller om lagringsenheten som innehåller datamappen slutar fungera måste uppgiften återställas med hjälp av alternativet Återställ med hjälp av kontrollställe som är lagrat på målet.

Beaktanden och begränsningar

När du använder det här alternativet bör du vara medveten om följande överväganden och begränsningar:

• Det här alternativet är bara tillgängligt om alternativet Lagra uppgiftsåterställningsdata i måldatabas aktiverades i fliken Ändra finjustering av behandling i Uppgiftsinställningarna innan CDC slutfördes.

• Tillämpa ändringar-läget måste ställas in till Transaktionellt.

• Endast följande datakälltyper stöds:
    • Amazon RDS för MySQL
    • Amazon RDS för PostgreSQL
    • Amazon RDS för MySQL
    • AWS Aurora Cloud för PostgreSQL
    • Google Cloud SQL för MySQL
    • Google Cloud SQL för PostgreSQL
    • IBM DB2 för z/OS
    • Microsoft Azure-databas för MySQL
    • Microsoft Azure SQL Managed Instance
    • Microsoft SQL Server
    • MySQL
    • Oracle
    • PostgreSQL
    • SAP HANA
  • Endast måltypen Microsoft SQL Server stöds.
  • Uppgifter kan bara återställas med CDC (efter att den fullständiga laddningen slutförs)

Konfigurera och initiera återställning av uppgift

För att återställningen ska lyckas måste källdatabasens transaktionsloggar vara tillgängliga från den tidpunkt då uppgiften misslyckades.

1. Se till att aktivera alternativet Lagra uppgiftsåterställningsdata i måldatabas i fliken Ändra finjustering av behandling i Uppgiftsinställningar. Det här alternativet kan aktiveras när som helst med CDC, men det måste aktiveras innan CDC slutförs.
  2. Kör uppgiften.

Förutom de valda källtabellerna kommer uppgiften att skriva kontrollställsdata till attrep_txn_state-tabellen i måldatabasen (och automatiskt skapa tabellen om den inte redan har skapats av en annan uppgift).

1. Öppna attrep_txn_state-tabellen i måldatabasen och leta upp uppgiften som misslyckades i TASK_NAME-kolumnen. Om det finns uppgifter med samma namn som körs på flera Data Movement gateway-servrar måste du också leta upp rät server i kolumnen SERVER_NAME. När du har letat upp relevant uppgift kopierar du värdet i motsvarande CHECKPOINT-kolumn
  2. Välj alternativet Återställ med hjälp av kontrollställe som är lagrat på målet och ange sedan CHECKPOINT-värdet (helst genom att klistra in det) enligt beskrivningen ovan.
  3. Klicka på OK för att börja återställningen.

Under återställningen börjar inte replikeringsuppgiften att skriva till måldatabasen förrän den identifierar överföringshändelsen som motsvarar CHECKPOINT-värdet. När den identifierar CHECKPOINT-överföringshändelsen utförs återställningen och uppgiften återgår till standarddrift.