Prenumerationsalternativ för Qlik Talend Cloud

Qlik Talend Cloud-prenumerationer är baserade på en kapacitetsmodell med tre primära värdemätare: volym data som flyttas, exekvering av jobb och jobbets varaktighet

Qlik Talend Cloud kombinerar funktionerna i Qlik Talend Data Integration och Talend Cloud och är tillgänglig som ett prenumerationsalternativ i form av fyra nivåer: Starter, Standard, Premium och Enterprise. De högre utgåvorna ger mer avancerade funktioner, inklusive ytterligare datakällor och transformationer, samt funktioner för styrning, AI och distribution. Alla abonnemang inkluderar standardanalysfunktioner i Qlik Cloud med en kapacitet på 25 GB.

Qlik Talend Cloud Starter

Med Qlik Talend Cloud Starter kan du replikera dina data från alla SaaS-program som stöds och från en begränsad uppsättning databaser till alla mål som stöds. Ett förenklat flöde för skapande används för att enkelt konfigurera en replikeringsuppgift med bara några klick.

Det krävs ingen ytterligare kundinfrastruktur för att ansluta till datakällor, eftersom en helt hanterad datagateway för enkla replikeringsprojekt ingår. Qlik Talend Cloud Starter stöder inte alla källor eller dataregistrering av förändringar med låg latens, och det ger inte heller kunderna möjlighet att värdhantera och hantera sin egen datagateway. Granska ditt användningsfall för att avgöra om du behöver en högre prenumerationsnivå (Standard, Premium eller Enterprise) som tillhandahåller Qlik Data Gateway – dataflytt

Se även: Replikera data med en Qlik Talend Cloud Starter-prenumeration

Qlik Talend Cloud Standard

Qlik Talend Cloud Standard ger dataförflyttning i realtid till alla mål från alla relationsdatabaser och SaaS-program som stöds, inklusive CDC (Change Data Capture) när så är möjligt. Användningsfall för datapipeline och replikering stöds.

Grundläggande omvandlingsfunktioner tillhandahålls för att omvandla data som en del av dataöverföringsprocessen och omfattar filtrering och namnändring av datauppsättningar samt tillägg, redigering och borttagning av kolumner.

Anteckning om informationDenna utgåva innehåller inte stöd för SAP- och stordatorkällor eller avancerade transformationer. Överväg att välja utgåvorna Qlik Talend Cloud Premium eller Qlik Talend Cloud Enterprise för att hantera dessa användningsfall.

Qlik Talend Cloud Premium

Qlik Talend Cloud Premium lägger till transformeringsfunktioner för att leverera ETL- (Extract-Transform-Load) eller ELT- (Extract-Load-Transform)-datatransformationslösningar. Detta stöder en mängd olika användningsområden i kundhanterade, hybridbaserade och flermolnsbaserade tillämpningar, inklusive datalager, datalake- och data lakehouse-arkitekturer.

Dessutom Qlik Talend Cloud Premium gör det möjligt för kunderna att utföra sina operativa dataintegrationsuppgifter, till exempel program- och API-integration, inklusive API-design och testning. En uppsättning mestadels tekniska funktioner för datakvalitet samt grundläggande funktioner för datastyrning ingår också.

Anteckning om informationDenna utgåva innehåller inte stöd för SAP- och stordatorkällor eller avancerad datakvalitet och styrning. Överväg att välja Qlik Talend Cloud Enterprise för att hantera dessa användningsfall.

Qlik Talend Cloud Enterprise

Prenumerationen Qlik Talend Cloud Enterprise innehåller alla funktioner som är tillgängliga med Qlik Talend Cloud Premium samt:

• Dataförflyttning i realtid från SAP och stordatorkällor.

• Utökade funktioner för datakvalitet och styrning.

Några av de utökade funktioner som ingår är:

• Dataförvaltning

• Datamarknadsplats för skapande och konsumtion av dataprodukter

• Semantikbaserad datavaliditet och profilering.

Anteckning om informationQlik Talend Cloud Enterprise innehåller inte Qlik Cloud-analys Enterprise-funktioner. Detta kräver en fullständig Qlik Cloud Enterprise-prenumeration.

Översikt över funktioner som stöds

Nedan presenteras viktiga fakta om de olika prenumerationsalternativen. Gå till Qlik prissättning eller kontakta Qlik-försäljningsavdelningen för att få mer information om vad som ingår i din region. Mer information vad som ingår i de olika licenserna finns i produktbeskrivningen för Qlik Cloud®-prenumerationer.

Funktioner som stöds i Qlik Talend Cloud-prenumerationsnivåer
Kapacitet Starter Standard Premium Enterprise

Replikering Ja Ja Ja Ja
Datapipeline Nej Ja Ja Ja

SaaS-tillämpningar Ja Ja Ja Ja
Microsoft SQL Server, MySQL och PostgreSQL Ja Ja Ja Ja
Alla källor för relationsdatabaser Nej Ja Ja Ja
SAP- och stordatorkällor Nej Nej Nej Ja

Qlik managed data gateway med möjlighet att komma åt många datakällor utan Data movement gateway. Detta inkluderar stöd för omvänd SSH-tunnel till lokala källor. Ja Ja Ja Ja
Qlik Data Gateway – dataflytt med stöd för Private Link Nej Ja Ja Ja

Fjärrstyrd motor, molnstyrd motor och dynamisk motor.

Talend Cloud Platform-motorer

Nej Nej Ja Ja

Talend Studio Appintegration – vägar

API-integrering

Nej Nej Ja Ja

Talend Cloud API Designer

Användarhandledning för Talend Cloud API Designer

Nej Nej Ja Ja

Talend Cloud API Tester

Användarhandledning för Talend Cloud API Tester

Nej Nej Ja Ja

Schemalagd CDC (Change Data Capture, insamling av ändrade data) Ja Ja Ja Ja
Loggbaserad CDC i nära realtid Nej Ja Ja Ja
Stordator-CDC Nej Nej Nej Ja

Grundläggande omvandlingar Ja Ja Ja Ja
Avancerade omvandlingar Nej Nej Ja Ja

Talend Studio Dataintegrering – jobb

Dataintegrerings- och datatjänster

Nej Nej Ja Ja

Talend Studio Stora datamängder

Stora datamängder

Nej Nej Ja Ja

Talend Data Mapper

Användarhandledning för Talend Data Mapper

Nej Nej Ja Ja

Talend Data Preparation

Användarhandledning för Talend Data Preparation

Nej Nej Ja Ja

Standardanalys – fullständiga användare 10 20 50 100

Qlik Cloud Katalog Ja Ja Ja Ja
Affärsordlista Ja Ja Ja Ja
Analys av ursprung och påverkan på datauppsättningsnivå Ja Ja Ja Ja
Analys av ursprung och påverkan genom omvandlingar Nej Nej Ja Ja
Skapa dataprodukter för att paketera grupperade och betrodda datauppsättningar Nej Nej Nej Ja
Datamarknadsplats för att hantera dataprodukter som är redo för konsumtion Nej Nej Nej Ja

Talend Cloud Dataförvaltning

Användarhandledning för Talend Cloud-dataförvaltning

Nej Nej Nej Ja

Grundläggande Qlik Cloud-profilering Ja Ja Ja Ja
Talend Studio Datakvalitet och datavaliditet

Dataprofilering och datakvalitet

Nej Nej Ja Ja
Semantikbaserad datakvalitet och -validitet Nej Nej Nej Ja

Standardfunktioner för analys i Qlik Cloud Ja Ja Ja Ja
Programautomatisering Ja Ja Ja Ja
Active QVD Nej Ja Ja Ja

Minsta tillåtna schemaläggningsintervall

När du mellanlagrar eller replikerar data finns det minsta tillåtna schemaläggningsintervall beroende på din prenumerationsnivå.

Minsta tillåtna schemaläggningsintervall för Qlik Talend Cloud-prenumerationsnivåer
  Starter Standard Premium Enterprise

Utan att använda Gateway för dataflytt 1 timme 1 timme 30 minuter 30 minuter
Använda Gateway för dataflytt ej tillämpligt Kontinuerlig Kontinuerlig Kontinuerlig

Utan att använda Gateway för dataflytt 1 timme 1 timme 30 minuter 30 minuter
Använda Gateway för dataflytt ej tillämpligt 1 timme 5 minuter 5 minuter