Inställningar för popup-meddelanden

Dialogen Inställningar för pop-upmeddelanden kan nås från antingen: Dokumentegenskaper: Allmänt eller Varningar-dialogsidorna, båda under Inställningar-menyn. Här kan du ställa in egenskaperna för Hjälp-popup eller Varningspopup.

Följande egenskaper kan anpassas i dialogen:

Knappen Teckensnitt... öppnar dialogen Teckensnitt där teckensnittet för popup-meddelanden kan ändras.

Font

Popup-fönstrets bakgrundsfärg kan ställas in som enfärgad eller en toning via dialogen Färgyta som öppnas när du klickar på färgknappen.

Popup-fönstrets standardikoner är en frågeikon för Hjälp-popup och en Varningsikon för Varningspopup. Välj mellan flera olika alternativ eller ställ in visningen på Ingen ikon i fältet.

Ange en fördröjning i redigeringsboxen Timeout så att popup-fönster stängs automatiskt efter en viss tid (Angivet i millisekunder. Om man sätter timeouten till 0 kommer meddelandet att stanna på skärmen tills användaren klickar för att ta bort det.).

Markera Ljud för att länka ett ljud till popup-fönstret. I redigeringsrutan nedan anges en giltig sökväg till en .wav-ljudfil. Det kan vara en extern sökväg (t.ex. c:\mysound.wav) eller en sökväg till ett QlikView-ljud som redan är bundlat med programmet, exempelvis qmem://<bundled>/sounds/qv_ok.wav.

Interna filer