Arbeta med QlikView

Här kan du läsa hur man använder QlikView. Du lär dig hur man kommer i gång och skapar QlikView-dokument, hur man lägger till och hanterar data från olika datakällor och hur man utformar effektiva diagram och arkobjekt för att kunna presentera data på bästa sätt.

Komma igång med QlikView

Om QlikView är nytt för dig rekommenderar vi att du besöker avsnittet Komma igång.

Ladda data

Lär dig hur du kan ladda och omvandla data från olika datakällor.

Läs om skriptdialogen. Laddningsskriptet lagrar information om data och datakällor som de kommer från.

Dialogen Redigera skript

Skapa dokument och diagram

Lär dig hur du kan skapa QlikView dokument och diagram, ändra utseendet på arkobjekt, använda menyn Egenskaper för att justera inställningarna för layout, beräkningar och mycket mer.

Diagram

Upptäcka och analysera

När du har byggt ett dokument kan du börja utforska det för att hitta kopplingar i dina data. Samtidigt som du gör val i diagrammen och tabellerna skaffar du dig nya kunskaper genom att filtrera dina data i vissa områden och gå ner på detaljnivå vid behov.