Konfigurera rapporter på begäran

Rapportutvecklare kan göra det möjligt för appanvändare att generera rapporter direkt när en app används. Rapporter på begäran administreras på rapportmallsnivå. Som rapportutvecklare kan du styra vilka rapportformat som är tillgängliga när rapporter på begäran genereras, och flera andra parametrar.

Hur rapporter på begäran fungerar

Rapporter på begäran genereras i analysläge när en användare visar ett ark. Rapporter på begäran körs inte från en rapportuppgift. I stället aktiveras en rapportmall för rapporter på begäran. Alla aktiverade mallar blir tillgängliga för användarna när de öppnar Rapporter i panelen Tillgångar. Användaren hämtar rapporten på begäran direkt till sin dator när den är klar.

I en rapport på begäran baseras datareduktion på appåtkomsten för den användare som genererar rapporten och på aktuella urval. Datareduktion som tillämpas via rapportfilter tillämpas inte på en rapport på begäran.

Överväganden

När du utvecklar en mall som är avsedd för användning i rapporter på begäran är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

• Varje generation rapporter på begäran räknas in i klientorganisationens förbrukning av dess Qlik Reporting Service-tilläggsprenumeration.

• Mallen måste använda innehåll som är tillgängligt för de användare som analyserar appen. Med andra ord: om en mall använder innehåll från ett privat ark kommer användarna inte att kunna generera rapporter på begäran med den här mallen.

• Om appen använder avsnittsåtkomst kommer rapporter på begäran som genererats från den här appen att filtrera data baserat på behörighetsnivån (enligt vad som definierats i Section Access-tabellen) för användaren som genererar rapporten.

Konfigurera rapporter på begäran

Rapportutvecklaren aktiverar mallar för rapporter på begäran.

1. Öppna fliken Mallar i avsnittet Rapporter i en app.

2. Klicka på Trepunktsikon bredvid en mall och klicka sedan på Rapport På begäran.

Dialogrutan På begäran öppnas.

3. Under Filformat väljer du de formateringsalternativ du vill göra tillgängliga för appanvändare.

4. Ange en Rubrik och Beskrivning.

De visas för användare som genererar rapporten från arket. Den hämtade filen får samma namn som Rubriken.

5. Klicka på Spara.

I mallistan ska mallen nu ha värdet i kolumnen På begäran.

Kolumnen På begäran i fliken Mallar på en app som visar vilka mallar som har aktiverats för rapporter på begäran

Kolumnen "På begäran" på fliken "Mallar" i avsnittet Rapportering i en Qlik Sense-app som visar mallar med olika inställningar för på begäran (på med PDF och XLSX, på med endast PDF och av)

Inaktivera rapporter på begäran för en mall

Rapportutvecklaren inaktiverar mallar så att de inte kan användas för rapporter på begäran.

1. Öppna fliken Mallar i avsnittet Rapporter i en app.

2. Klicka på Trepunktsikon bredvid en mall och klicka sedan på Rapport På begäran.

Dialogrutan På begäran öppnas.

3. Under Filformat avmarkerar du ett eller flera formatalternativ. Avmarkera alla tillgängliga format för att helt inaktivera mallen för rapporter på begäran.

4. Klicka på Spara.

Behörigheter

För att konfigurera användargenerering av rapporter på begäran behöver du motsvarande behörigheter i det utrymme där appen finns.

Krav för appar i delade utrymmen

För appar i delade utrymmen behöver du Kan redigera-behörigheter i utrymmet för att konfigurera generering av rapporter på begäran för en mall.

Mer information finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen.

Krav för appar i hanterade utrymmen

Användare med utrymmesrollerna Ägare (rättigheten Professional, Full User eller Analyzer), Kan hantera (rättigheten Professional, Full User eller Analyzer) eller Kan styra (endast Användarrättighet Professional eller Full User) kan konfigurera generering av rapporter på begäran för en mall.

Mer information finns i Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Krav för appar i ditt personliga utrymme

Du måste ha användarrollen Private Analytics Content Creator i klientorganisationen för att konfigurera generering av rapporter på begäran i en mall.

Användargenerering av rapporter på begäran

Användare skapar rapporter på begäran när de analyserar ark i en app.

Fullständig information finns i Skapa rapporter på begäran.

Begränsningar

Rapporter på begäran har följande begränsningar:

• Rapporter på begäran är inte kompatibla med Star-satser. Om en app innehåller den här satsen i skriptet kan de genererade rapporterna visa oväntade resultat.