Skapa rapporter på begäran

Skapa rapporter på begäran när du analyserar arkinnehåll i en app. Generering av rapporter på begäran är tillgänglig för mallar som har aktiverats för rapporter på begäran av en rapportutvecklare. De urval du har gjort i appen återspeglas i rapporten på begäran.

Generering av en rapport på begäran i en Qlik Sense-app där urval har gjorts

Klicka på "Rapporter" i assets panel för att öppna fönstret för generering av rapporter på begäran

Rapporter på begäran styrs på rapportmallens nivå. I avsnittet Rapporter i appen väljer en rapportutvecklare vilka mallar som kan användas som grund när tabellrapporter genereras av användare som använder appinnehåll. Mer information om hur du konfigurerar rapporter på begäran finns i Konfigurera rapporter på begäran.

Hur rapporter på begäran fungerar

Du kan generera rapporter på begäran när du analyserar ett ark. Rapporter på begäran körs inte från en rapportuppgift. I stället aktiveras en rapportmall för rapporter på begäran av en rapportutvecklare. Alla aktiverade mallar är tillgängliga för dig när du öppnar Rapporter i panelen Tillgångar. När du genererar en rapport på begäran hämtas filerna direkt till din dator.

I en rapport på begäran baseras datareduktion på appåtkomsten för den användare som genererar rapporten och på aktuella urval. Datareduktion som tillämpas via rapportfilter tillämpas inte på en rapport på begäran.

Varje generation rapporter på begäran räknas in i klientorganisationens förbrukning av dess Qlik Reporting Service-tilläggsprenumeration.

Generera en rapport på begäran

1. I en app öppnar du ett ark i analysläget.

2. Gör obligatoriska urval (i förekommande fall).

3. Klicka på Tillgångar för att expandera assets panel om den inte redan är öppen.

4. Klicka på Rapport Rapporter.

Om ingen mall har aktiverats i appen för användning på begäran visas inte det här avsnittet.

Klicka på Rapporter i panelen Tillgångar när du analyserar ett ark för att generera rapporter på begäran

Klicka på "Rapporter" i assets panel för att öppna fönstret för generering av rapporter på begäran
  5. Identifiera den mall du vill generera.

6. Bredvid mallen klickar du på Hämta.

7. Om det finns mer än ett tillgängligt rapportformat väljer du önskat format.

Rapporten genereras och hämtas från ditt webbläsarfönster.

Behörigheter

För att generera rapporter på begäran från ett ark i en app behöver du motsvarande behörigheter i det utrymme där appen finns.

Krav för appar i delade utrymmen

I delade utrymmen behöver du behörigheten Kan visa eller högre i utrymmet (eller till appen) för att generera rapporter på begäran.

Mer information finns i Hantera behörigheter i delade utrymmen.

Krav för appar i hanterade utrymmen

I hanterade utrymmen behöver du behörigheten Har begränsad vy eller högre i utrymmet för att generera rapporter på begäran. Personer som inte är medlemmar i utrymmet men har Kan visa- eller Kan bidra-tillgång till appen kan också generera rapporter på begäran.

Mer information finns i Hantera behörigheter i hanterade utrymmen.

Krav för appar i ditt personliga utrymme

Du måste ha användarrollen Private Analytics Content Creator i klientorganisationen för att generera rapporter på begäran från en app i ditt personliga utrymme.