Minska antalet användare i Qlik Sense Business

PÅ DEN HÄR SIDAN

Minska antalet användare i Qlik Sense Business

Du kan minska antalet användare i din Qlik Sense Business-prenumeration via My Qlik. Om du ändrar dig kan du också ångra minskningen av användare när som helst innan den nya perioden börjar.

Anteckning om informationOm du inte använder Qlik Sense Business ska du kontakta Qlik Support eller din kundkontoinnehavare.
Anteckning om varningDu kan inte minska antalet licenser till mindre än antalet aktiva användare i klientorganisationen. Om antalet aktiva användare är större än antalet du vill köpa så måste servicekontoägaren först ta bort användare och du måste vänta i minst två minuter innan du kan minska antalet licenser.
  1. Logga in på My Qlik.
  2. Hitta prenumerationen som du vill ändra i listan.
  3. Klicka på knappen Hantera.
  4. Klicka på Färre licenser.

5. På skärmen Minska antalet användare använder du knapparna + för att välja antalet betalda användare för nästa prenumerationsperiod.

När du ökar eller minskar antalet användare visas månadskostnaden baserad på differentierad prissättning till höger.

6. Klicka på Fortsätt.

En bekräftelse visas som ger information om när ändringen börjar gälla och du uppmanas att bekräfta ändringen.

7. Kryssa för rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras nu för att spegla det minskade antalet användare och datumet då ändringen börjar gälla visas.

Anteckning om informationPrenumerationen minskas inte till det nya antalet licenser förrän den nya prenumerationsperioden börjar. Du kommer att ha tillgång till samma antal licenser fram till slutet av den aktuella prenumerationsperioden. Om du ändrar dig och inte vill minska användarantalet kan du ångra begäran när som helst fram till slutet av perioden.

Ångra en minskning av antalet licenser

Om du ändrar dig och inte vill minska licensantalet kan du ångra begäran när som helst innan den nya perioden.

1. Hitta prenumerationen som du vill ändra och klicka på Ångra begäran på den berörda prenumerationsbrickan.

En bekräftelseruta visas och du uppmanas att bekräfta att du vill ångra åtgärden.

2. Kryssa för rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras för att spegla det ursprungliga antalet licenser.