Minska antalet användare

PÅ DEN HÄR SIDAN

Minska antalet användare

Du kan minska antalet användare i din Qlik Sense Business-prenumeration via My Qlik. Om du ändrar dig kan du också ångra minskningen av användare när som helst innan den nya perioden börjar.

Observera: Prenumerationen minskas inte till det nya antalet licenser förrän den nya prenumerationsperioden börjar. Du kommer att ha tillgång till samma antal licenser fram till slutet av den aktuella prenumerationsperioden.
Varning: Du kan inte minska antalet licenser till mindre än antalet aktiva användare i klientorganisationen. Om antalet aktiva användare är större än antalet du vill köpa så måste servicekontoägaren först ta bort användare och du måste vänta i minst två minuter innan du kan minska antalet licenser.
  1. Logga in på My Qlik.
  2. Gå till fliken Prenumerationer.

Fliken Prenumerationer visar en bricka för varje prenumeration.

3. Klicka på knappen Hantera.
  4. Klicka på Färre licenser.

5. På skärmen Minska antalet användare använder du knapparna + för att välja antalet betalda användare för nästa prenumerationsperiod.

När du ökar eller minskar antalet användare visas månadskostnaden baserad på differentierad prissättning till höger.

6. Klicka på Fortsätt.

En bekräftelse visas som ger information om när ändringen börjar gälla och du uppmanas att bekräfta ändringen.

7. Kryssa för rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras nu för att spegla det minskade antalet användare och datumet då ändringen börjar gälla visas.

Observera: Om du ändrar dig och inte vill minska användarantalet kan du ångra begäran när som helst fram till slutet av perioden.

Ångra en minskning av antalet licenser

Om du ändrar dig och inte vill minska licensantalet kan du ångra begäran när som helst innan den nya perioden.

1. Från fliken Prenumerationer klickar du på Ångra begäran på den aktuella prenumerationsbrickan.

En bekräftelseruta visas och du uppmanas att bekräfta att du vill ångra åtgärden.

2. Kryssa för rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras för att spegla det ursprungliga antalet licenser.