Welkom bij Qlik Cloud Help

Dank u voor uw keuze voor Qlik Cloud.

Qlik Cloud dicht de kloof tussen gegevens, inzichten en acties met active intelligence met behulp van de enige end-to-end oplossing voor gegevensintegratie en -analyses. U kunt uw bedrijf transformeren met behulp van gedeelde, betrouwbare realtime gegevens, gezamenlijke analyses en praktische inzichten.

Deze documentatieverzameling is een inleiding tot de Qlik Cloud-oplossing en legt u hoe het meeste uit deze oplossing kunt halen. De documentatie is taak- en organisatiegericht en afgestemd op de behoeften van verschillende gebruikersrollen. Ook bevat het zelfstudies, voorbeelden en technische gegevens.

Aan de slag gaan en leeropties

Technische documentatie van Qlik bevat voorbeelden, zelfstudies en probleemoplossing voor alle vaardigheidsniveaus en voor elke fase van uw reis.

Inleiding tot Qlik Cloud

Qlik Cloud is een cloudplatform voor gegevensintegratie en analyses dat is ontwikkeld voor active intelligence. Het biedt gegevensintegratie- en analyseservices die u samen of afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken.

Wat is nieuw

Raadpleeg de pagina Wat is er nieuw om een duidelijker beeld te krijgen van hoe u alles uit uw investering in Qlik Cloud kunt halen.

Gegevens analyseren

Analyses gebruiken voor het verkennen van gegevens

Qlik Cloud Analyse biedt toonaangevende moderne analysemogelijkheden voor veel verschillende gebruikers en gebruikscases — van selfservice analyses tot interactieve dashboards en applicaties, conversationele analyses, aangepaste en ingesloten analyses, mobiele analyses, rapporten en waarschuwingen.

Analyses maken en gegevens visualiseren

Qlik Cloud Analyseservices biedt de hulpmiddelen voor het maken van krachtige analyses en gegevensvisualisaties. De apps die u bouwt vormen de basis voor de manier waarop app-gebruikers gegevens kunnen visualiseren en inzichten kunnen opdoen.

Analysegegevens laden en modelleren

Gegevensbeheer is afhankelijk van de manier waarop gegevens worden opgeslagen en van het niveau van onderhoud dat is vereist. U maakt verbinding met een gegevensbron voordat u visualisaties in een analyse-app maakt.

Gegevens en herkomst aanleveren voor analyse

Qlik Cloud biedt hulpmiddelen voor het laden van on-premises gegevensbronnen en herkomstmetagegevens om gebruikers te helpen bij het visualiseren, begrijpen en schalen van hun cloudplatforms.

Alle onderwerpen bekijken

Gegevens integreren

Inleiding tot Gegevensintegratie

Inleiding tot de concepten en bouwstenen van Qlik Cloud Gegevensintegratie.

Wat zijn gegevensruimten?

Gegevensruimten zijn beheerde delen van uw Qlik Cloud-tenant die worden gebruikt om gegevensprojecten te maken en op te slaan.

Verbinding maken met gegevensbronnen

Gegevensverbindingen worden gebruikt om gegevensassets toegang te geven tot gegevensbronnen en om externe opslag en clouddatawarehouses in een gegevensproject te kunnen gebruiken.

Een gegevenspijplijn maken

Maak een gegevenspijplijn voor het automatiseren, organiseren en bewaken van de end-to-end transformatie.

Alle onderwerpen bekijken

Automatiseringen maken

Qlik Application Automation biedt een visuele interface waarvoor geen codering is vereist en die u helpt om eenvoudig geautomatiseerde werkstromen voor analyses en gegevens te maken. Een automatisering is een reeks acties en triggers die als een programma worden uitgevoerd. Dit kan een simpele werkstroom zijn die informatie verzamelt van de ene toepassing en deze doorgeeft aan de andere, of het kan een end-to-end pijplijn zijn die de onbewerkte gegevens omvormt tot active intelligence. Met behulp van automatiseringen kunt u uw analyse-omgeving automatiseren, door gegevens gestuurde werkstromen maken en gegevens en analyses invoegen in uw zakelijke processen.

Ga voor meer informatie naar Qlik Application Automation.

Machine learning

Geautomatiseerde machine learning vindt patronen in uw gegevens en gebruikt deze om voorspellingen voor toekomstige gegevens te maken. Met experimenten voor machine learning in de Qlik Cloud-hub kunt u samenwerken met andere gebruikers en uw voorspellende analyses in Qlik Sense-apps integreren. Naast het maken van voorspellingen, kunt u een uitgebreide analyse maken van de belangrijkste functies die van invloed zijn op de voorspelde resultaten.

Ga voor meer informatie naar Machine learning met Qlik AutoML.

Qlik Cloud softwarematig uitbreiden

Gebruik Qlik Cloud API's en hulpmiddelen voor het bouwen, uitbreiden en implementeren van aangepaste gegevensgestuurde toepassingen. U kunt ook mashups bouwen, direct apps en visualisaties maken of uitgebreide en aantrekkelijke analyses in uw toepassingen invoegen. Ga naar de Qlik Developer-portal om aan de slag te gaan met Qlik Cloud API's of de referentiedocumentatie voor API's te raadplegen.

Qlik Cloud implementeren en beheren

Qlik Cloud-beheerders zijn verantwoordelijk voor het implementeren, configureren en beheren van het abonnement en de omgeving van Analyseservices en Gegevensservices. De omgeving van Qlik Cloud biedt gecentraliseerd beheer om de acceptatie door gebruikers, de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het systeem te garanderen.

Ga voor meer informatie naar Qlik Cloud implementeren en beheren.

Overige Qlik-oplossingen

Als u op zoek bent naar hulp voor clientbeheerde analyseoplossingen van Qlik (on-premises), vindt u hier enkele directe links naar overige Qlik-oplossingen.

Als u alle clientbeheerde oplossingen van Qlik wilt bekijken, ga dan naar de startpagina van Qlik Help.

Als u overstapt op Qlik Cloud vanuit QlikView of Qlik Sense Enterprise on Windows (clientbeheerd), raadpleeg dan de informatie op de pagina Overstappen op QlikView vanuit Qlik Sense SaaS (alleen in het Engels) of Overstappen van Qlik Sense met clientbeheer vanuit Qlik Sense SaaS (alleen in het Engels). Beide secties bieden informatie voor gebruikers en beheerders om de nieuwe Qlik Cloud-omgeving snel op te zetten.

Info over Qlik

Qlik helpt ondernemingen wereldwijd sneller en slimmer te werken en vooruit te komen met een end-to-end oplossing om alles uit gegevens te halen. Ons platform is het enige platform op de markt waarmee het mogelijk is om gegevens onbeperkt en op basis van nieuwsgierigheid te verkennen. Dit stelt iedereen, van welk niveau dan ook, in staat om echte ontdekkingen te doen die leiden tot echte uitkomsten en noodzakelijke veranderingen. U kunt zelf kiezen of u onze cloud of een cloud naar keuze wilt gebruiken.

Voor meer informatie over Qlik, onze medewerkers en nieuws gaat u naar Over Qlik.