Hantera en Qlik Sense Business-prenumeration

Servicekontoägaren kan förnya, uppgradera eller avbryta en Qlik Sense Business-prenumeration när som helst från My Qlik. Du kan även öka eller minska antal användare i din prenumeration.

Förnya en Qlik Sense Business-prenumeration

Gör följande:

1. Gå till My Qlik och välj prenumerationen du vill förnya.
  2. Klicka på Förnya.
  3. Klicka på + eller för att ange antal betalda användare för förnyelseperioden.

När du ökar eller minskar antalet användare visas månadskostnaden baserad på differentierad prissättning till höger.

Anteckning om informationDu kan inte minska antalet licenser till mindre än antalet aktiva användare i klientorganisationen. Om antalet aktiva användare är större än antalet du vill köpa så måste servicekontoägaren först ta bort användare och du måste vänta i minst två minuter innan du kan minska antalet licenser.
  4. Klicka på Fortsätt.

Betalningssidan visas.

5. Om du vill använda kreditkortet som är registrerat ska du se till att det är valt.
    Anteckning om tipsOm du vill lägga till ett nytt kreditkort klickar du på Lägg till ny betalningsmetod och anger informationen om det nya kreditkortet.
  6. Klicka på Fortsätt.

Sidan Översikt visar dina val.

7. Bekräfta ditt val och klicka på Betala.

När betalningen behandlats förnyas prenumerationen.

Minska antalet användare i Qlik Sense Business

Minskning av antalet användare verkställs vid starten av nästa prenumerationsperiod. Du kommer att ha tillgång till samma antal platser fram till slutet av innevarande period. Du kan när som helst ångra minskningen av antal användare fram till slutet på perioden.

Gör följande:

1. Gå till My Qlik och välj prenumerationen du vill ändra.
  2. Klicka på Hantera.
  3. Klicka på Färre licenser.

4. På skärmen Minska antal användare använder du knapparna + eller för att välja antal betalda användare för nästa prenumerationsperiod.

När du justerar antal användare visas månadskostnaden baserad på differentierad prissättning till höger.

Anteckning om informationDu kan inte minska antalet licenser till mindre än antalet aktiva användare i klientorganisationen. Om antalet aktiva användare är större än antalet du vill köpa så måste servicekontoägaren först ta bort användare och du måste vänta i minst två minuter innan du kan minska antalet licenser.
  5. Klicka på Fortsätt.

En dialogruta med bekräftelse visas med information om när ändringen verkställs.

6. Markera rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras för att återspegla begäran om minskat antal användare och datumet då ändringen börjar gälla visas.

Ångra en minskning av antalet licenser

Du kan när som helst ångra minskningen av antal användare fram till slutet på prenumerationsperioden.

Gör följande:

1. I My Qlik söker du reda på prenumerationen som du vill ändra och klickar på Ångra begäran.
  2. Markera rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.

Prenumerationsbrickan uppdateras för att spegla det ursprungliga antalet licenser.

Uppgradera från Qlik Sense Business till Qlik Sense Enterprise SaaS

Du kan uppgradera Qlik Sense Business testversioner och prenumerationer till Qlik Sense Enterprise SaaS från My Qlik. Du behöver inte skapa någon ny klientorganisation och all din information och alla data finns kvar.

Anteckning om informationKontakta respektive Qlik-kontoansvarig för att uppgradera kapacitetsbaserade Qlik Cloud-analys- eller Qlik Cloud Data Integration-prenumerationer eller uppgradera Qlik Sense Business till någon av Qlik Cloud-analys-nivåerna.

Gör följande:

1. Gå till My Qlik och välj prenumerationen eller testversionen som du vill uppgradera.
  2. Om du har en Qlik Sense Business-testversion klickar du på Köp. Om du har en Qlik Sense Business-prenumeration klickar du på Hantera.

Information om din aktuella testversion eller prenumeration visas, tillsammans med uppgraderingsalternativ.

3. Klicka på Uppgradera på rutan Qlik Sense Enterprise.
  4. Gå till sidan Användare och välj hur många användare du vill köpa Professional- och Analyzer-rättigheter för. Klicka på Fortsätt.

Anteckning om informationDu kan lägga till användare i din Qlik Sense Enterprise SaaS-prenumeration genom att klicka på Hantera .
  5. betalningssidan anger du din kreditkortsinformation och klickar på Fortsätt.
  6. Granska beställningen och betalningsinformationen på översiktssidan och klicka på Betala för att slutföra köpet.

Avbryta en Qlik Sense Business-prenumeration

Prenumerationen avbryts i slutet av prenumerationsperioden. Du har fortsatt åtkomst till din prenumeration fram till slutet på innevarande period. Du kan ångra att du avbryter när som helst fram till slutet på perioden.

Gör följande:

1. Gå till My Qlik och välj prenumerationen för att avbryta.

2. Klicka på Hantera.
  3. Klicka på Avbryt prenumeration.

En dialogruta med bekräftelse visas med information om vilket datum prenumerationen avbryts.

4. Markera rutan Jag förstår och klicka på Bekräfta.