Skapa och konfigurera klientorganisationen

PÅ DEN HÄR SIDAN

Skapa och konfigurera klientorganisationen

När du har registrerat dig för prenumerationen kan du skapa och konfigurera klientorganisationen. En klientorganisation är en enhet i programvaruprenumerationstjänsten från Qlik, och fungerar som en behållare för element som användare, appar och utrymmen.

När du har fått ditt välkomstmeddelande måste du logga in för att aktivera ditt konto och sedan skapa och konfigurera klientorganisationen.

Anteckning om informationKontakta Qlik Support om du inte har fått ditt välkomstmeddelande.
  1. Klicka på knappen Nu börjar vi i e-postmeddelandet från Qlik.
  2. Gå till sidan Konfigurera ditt konto och skapa ett lösenord i Skapa lösenord. Markera kryssrutan för att ange att du har läst och godkänt Qliks villkor och klicka på Nästa.
  3. På sidan Nästan klart väljer du en Region och klickar på Kom igång.
    Anteckning om informationGenom att välja rätt region för lagring av data säkerställs bästa tänkbara prestanda. Regionen blir en del av din URL. Standardvärdet för Region väljs utifrån vilken region som är närmast din plats.
    Anteckning om informationDet finns ett maximalt antal klientorganisationer som du kan skapa i en region. Kontakta Qliks försäljningsteam om du behöver hjälp att hantera ditt användarkonto.

Du kommer att dirigeras till hubben.

Nästa steg

När du har skapat klientorganisationen kan du bjuda in användare och tilldela roller som huvudadministratör. Som servicekontoägare blir du automatiskt den första huvudadministratören när du skapar klientorganisationen.

När du bjuder in användare kan du använda en befintlig IdP eller så kan du använda Qlik Account. Qlik Sense Business-användare kan endast Qlik Account, ingen ytterligare IdP.

Mer information om att bjuda in användare och tilldela huvudadministratörer finns i: