Skapa och konfigurera klientorganisationen

När du har registrerat dig för prenumerationen kan du skapa och konfigurera klientorganisationen. En klientorganisation är en enhet i programvaruprenumerationstjänsten från Qlik, och fungerar som en behållare för element som användare, appar och utrymmen.

Anteckning om information

Det är bara servicekontoägaren som kan skapa klientorganisationen. Om du behöver ändra servicekontoägaren ska du kontakta Qlik Support eller skapa ett supportärende i supportportalen. Mer information finns i Qlik Cloud Services: Vanliga frågor om tjänstekontoägare och klientadministratör.

När du har fått ditt välkomstmeddelande måste du logga in för att aktivera ditt konto och sedan skapa och konfigurera klientorganisationen.

Anteckning om tips Om du inte fick något e-postmeddelande kan du även skapa din klientorganisation genom att logga in på My Qlik. Logga in på My Qlik-portalen eller gå till Qlik.com och välj Logga in > Qlik Cloud. Mer information finns i artikeln How to Create a Tenant from My Qlik Portal (Skapa en klientorganisation från My Qlik-portalen).

Gör följande:

1. Klicka på knappen Nu börjar vi i e-postmeddelandet från Qlik.
  2. Gå till sidan Konfigurera ditt konto och skapa ett lösenord i Skapa lösenord. Markera kryssrutan för att ange att du har läst och godkänt villkoren för Qlik och klicka på Nästa.
  3. Välj en Region på sidan Nästan klar.

Genom att välja rätt region för lagring av data säkerställs bästa tänkbara prestanda. Regionen blir en del av din URL. Standardvärdet för region väljs utifrån vilken region som är närmast din plats. Du kan välja en annan region, men du kan inte byta region efter att du har slutfört konfigureringen av klientorganisationen. Du kan välja mellan följande regioner:

Regionnamn Regionkod Säkerhetskopiera regionnamn Säkerhetskopiera regionkod
    Östra USA (Norra Virginia) us-east-1 Östra USA (Ohio) us-east-2
    Europa (Irland) eu-west-1 Europa (Paris) eu-west-3
    Europa (Frankfurt) eu-central-1 Europa (Milano) eu-south-1
    Europa (London) eu-west-2 Europa (Spanien) eu-south-2
    Asien och Stillahavsområdet (Singapore) ap-southeast-1 Asien och Stillahavsområdet (Seoul) ap-northeast-2
    Asien och Stillahavsområdet (Sydney) ap-southeast-2 Asien och Stillahavsområdet (Melbourne) ap-southeast-4
    Japan (Tokyo) ap-northeast-1 Japan (Osaka) ap-northeast-3

När du ska begära data från datakopplingarna via en brandvägg, måste du lägga till de underliggande IP-adresserna för din region i godkända-listan. Mer information finns i Frilistning av domännamn och IP-adresser

4. Klicka på Avsluta. Du kommer att dirigeras till hubben.

Anteckning om informationDet finns ett maximalt antal klientorganisationer som du kan skapa i en region. Kontakta Qliks försäljningsteam om du behöver hjälp att hantera ditt användarkonto.
Anteckning om varningFör OEM- och Enterprise-driftsättningar för extern användning ska varje slutkund driftsättas som en egen Qlik Cloud-klientorganisation. Om en enda klientorganisation används för alla slutkunder kan det leda till att en användare har åtkomst till synlighet för alla andra användare i samma klientorganisation – sådan synlighet kan inkludera (men inte vara begränsad till): användarnamn, e-postadresser och användares subject, som är en unik sträng använd för att identifiera användaren som tillhandahålls Qlik Cloud av konfigurerad Identity Provider.

Nästa steg

När du har skapat klientorganisationen kan du bjuda in användare och tilldela roller som huvudadministratör. Som servicekontoägare blir du automatiskt den första huvudadministratören när du skapar klientorganisationen.

När du bjuder in användare kan du använda en befintlig IdP eller så kan du använda Qlik Account. I Qlik Sense Business eller Qlik Cloud-analys standard kan du bara använda Qlik Account.

Mer information om att bjuda in användare och tilldela huvudadministratörer finns i:

Anteckning om varningVIKTIGT: Om din organisation vill använda sin egen kundhanterade nyckel (CMK) för att kryptera klientdata, kan du konfigurera klientkryptering för att använda en CMK från en nyckelleverantör som stöds. Du måste göra detta innan några data eller något innehåll läggs till för klienten. Mer information finns här Klientorganisationskryptering.
Anteckning om varningOm du har flera klientorganisationer kopplade till samma licens ska du se till att alla använder samma IdP, annars riskerar användarna att få dubbla licenstilldelningar.
RELATERAD INFORMATION: