De tenant maken en configureren

Zodra u zich voor uw abonnement hebt geregistreerd, kunt u de tenant maken en configureren. Een tenant is een eenheid in de softwareabonnementservice van Qlik, een container voor items zoals gebruikers, apps en ruimten.

Informatie

Alleen de serviceaccounteigenaar kan de tenant maken. Als u de eigenaar van het serviceaccount moet wijzigen, neemt u contact op met Qlik Support of doet u een ondersteuningsaanvraag vanuit de Support Case Portal. Voor meer informatie raadpleegt u Qlik Cloud Services: eigenaar van het serviceaccount en tenantbeheerder FAQ.

Nadat u uw welkomstmail hebt ontvangen, moet u zich aanmelden om uw account te activeren en vervolgens uw tenant te maken en configureren.

Tip Als u geen e-mail hebt ontvangen, kunt u een tenant maken door u aan te melden bij MyQlik. Meld u aan vanaf My Qlik-portal of ga naar Qlik.com en selecteer Aanmelden > Qlik Cloud. Ga voor meer informatie naar Een tenant maken via de MyQlik Portal.

Doe het volgende:

1. Klik in de e-mail die u van Qlik hebt ontvangen op de knop Laten we beginnen.
  2. Op de pagina Uw account instellen stelt u een wachtwoord in via Wachtwoord maken. Vink het vakje aan om aan te geven dat u de Algemene voorwaarden hebt gelezen en geaccepteerd en klik vervolgens op Volgende.
  3. Op de pagina Bijna klaar kiest u Regio.

Door de juiste regio te kiezen om uw gegevens op te slaan, krijgt u de beste prestaties. De regio wordt onderdeel van uw URL. De standaardregio wordt geselecteerd op basis van de regio die het dichtst in de buurt is van uw locatie. U kunt een andere regio selecteren, maar u kunt de regio niet meer wijzigen nadat de installatie van de tenant is voltooid. De volgende regio's zijn beschikbaar:

Regionaam Regiocode Back-upregionaam Back-upregiocode
    VS - oost (Northern Virginia) us-east-1 VS - oost (Ohio) us-east-2
    Europa (Ierland) eu-west-1 Europa (Parijs) eu-west-3
    Europa (Frankfurt) eu-central-1 Europa (Milaan) eu-south-1
    Europa (Londen) eu-west-2 Europa (Spanje) eu-south-2
    Azië en Stille Oceaan (Singapore) ap-southeast-1 Azië en Stille Oceaan (Seoul) ap-northeast-2
    Azië en Stille Oceaan (Sydney) ap-southeast-2 Azië en Stille Oceaan (Melbourne) ap-southeast-4
    Japan (Tokio) ap-northeast-1 Japan (Osaka) ap-northeast-3

Als u via een firewall gegevens wilt opvragen bij gegevensverbindingen moet u de onderliggende IP-adressen voor uw regio toevoegen aan uw acceptatielijst. Ga voor meer informatie naar Domeinnamen en IP-adressen op de acceptatielijst plaatsen.

4. Klik op Voltooien. U wordt omgeleid naar de hub.

InformatieEr zit een limiet aan het aantal tenants dat u kunt aanmaken in een regio. Neem contact op met de verkoopafdeling van Qlik om uw gebruikersaccount te beheren.
WaarschuwingVoor OEM- en Enterprise-implementaties voor extern gebruik moet elke eindklant in hun eigen Qlik Cloudtenant worden geïmplementeerd. Als u één tenant gebruikt voor alle eindklanten, DAN ziet een gebruiker mogelijk alle andere gebruikers binnen dezelfde tenant - dergelijke zichtbaarheid omvat (maar is niet beperkt tot): gebruikersnamen, e-mailadressen en de houder van de gebruiker, wat een unieke tekenreeks is die wordt gebruikt om de gebruiker te identificeren die is geleverd aan Qlik Cloud door de geconfigureerde identiteitsprovider.

Volgende stappen

Zodra u de tenant hebt gemaakt, kunt u gebruikers uitnodigen en tenantbeheerders toewijzen. Als serviceaccounteigenaar wordt u automatisch de eerste tenantbeheerder wanneer u de tenant maakt.

Bij het uitnodigen van gebruikers kunt u een bestaande IdP gebruiken of u kunt het Qlik Account gebruiken. In Qlik Sense Business of Qlik Cloud Analyse Standaard kunt u alleen Qlik Account gebruiken.

Voor meer informatie over het uitnodigen van gebruikers en het toewijzen van tenantbeheerders raadpleegt u:

WaarschuwingBELANGRIJK: Als u uw organisatie een eigen door klant beheerde sleutel (CMK) wil gebruiken voor het versleutelen van tenantgegevens, kunt u de tenantversleuteling configureren om een CMK van een ondersteunde sleutelprovider te gebruiken. U moet dit doen voordat er gegevens of inhoud zijn toegevoegd aan de tenant. Ga voor meer informatie naar Tenantversleuteling.
WaarschuwingAls u meerdere tenants hebt die zijn gekoppeld aan dezelfde licentie, controleer dan of ze allemaal dezelfde IdP hebben. Anders ontstaat het risico dat gebruikers dubbele licentietoewijzingen krijgen.