De tenant maken en configureren

OP DEZE PAGINA

De tenant maken en configureren

Zodra u zich voor uw abonnement hebt geregistreerd, kunt u de tenant maken en configureren. Een tenant is een eenheid in de softwareabonnementservice van Qlik, een container voor items zoals gebruikers, apps en ruimten.

Nadat u uw welkomstmail hebt ontvangen, moet u zich aanmelden om uw account te activeren en vervolgens uw tenant te maken en configureren.

InformatieAls u geen welkomstmail hebt ontvangen, neem dan contact op met Qlik Support.
  1. Klik in de e-mail die u van Qlik hebt ontvangen op de knop Laten we beginnen.
  2. Op de pagina Uw account instellen stelt u een wachtwoord in via Wachtwoord maken. Vink het vakje aan om aan te geven dat u de Qlik Algemene voorwaarden hebt gelezen en geaccepteerd en klik vervolgens op Volgende.
  3. Op de pagina Bijna klaar kiest u Regio en klikt u op Aan de slag.
    InformatieDoor de juiste regio te kiezen om uw gegevens op te slaan, krijgt u de beste prestaties. De regio wordt onderdeel van uw URL. De standaardregio wordt geselecteerd op basis van de regio die het dichtst in de buurt is van uw locatie.
    InformatieEr zit een limiet aan het aantal toegestane tenants dat u kunt aanmaken in een regio. Neem contact op met de verkoopafdeling van Qlik om uw gebruikersaccount te beheren.

U wordt omgeleid naar de hub.

Volgende stappen

Zodra u de tenant hebt gemaakt, kunt u gebruikers uitnodigen en tenantbeheerders toewijzen. Als serviceaccounteigenaar wordt u automatisch de eerste tenantbeheerder wanneer u de tenant maakt.

Bij het uitnodigen van gebruikers kunt u een bestaande IdP gebruiken of u kunt het Qlik Account gebruiken. Gebruikers van Qlik Sense Business kunnen alleen Qlik Account gebruiken en geen andere IdP.

Voor meer informatie over het uitnodigen van gebruikers en het toewijzen van tenantbeheerders raadpleegt u: