Analyzer Capacity-licens

Analyzer Capacity är en licenstyp som baseras på användning, och tillgängliga funktioner är samma som du får med Analyzer-åtkomst. Användare har åtkomst till strömmar och appar i hubben, och kan använda ark och appar som andra har skapat. Användare som har åtkomst till Analyzer-kapacitet kan skapa berättelser, bokmärken och ögonblicksbilder baserat på data i appar. Det går inte att skapa, redigera eller publicera ark eller appar.

Med en Analyzer Capacity-licens prenumererar du på Analyzer-tid, ett definierat antal minuter per månad (kalenderdatum). Användarna delar på dessa minuter och de kan användas av alla som ingår i användargruppen, inklusive anonyma användare. Användningen mäts i enheter på sex minuter. En enhet används för varje ny sexminutersperiod.

Analyzer Capacity-användning

Analyzer capacity-användning inleds när det finns aktivitet mellan användaren och Qlik Sense-appen. Inaktiv tid, då en app är synlig men inte används, använder inte tid.

Följande interaktioner är exempel på aktivitet mellan användaren och Qlik Sense:

• När du öppnar en app.

• När du gör ett val i appen. Till exempel om du använder Insight Advisor Chat eller gör dataprofilering i Datakatalog.

• När du navigerar till ett nytt ark.

• När du läser in appen igen eller en schemalagd laddning görs.

En användningsenhet är sex minuter. Om användaraktivitet sker i appen när sex minuter har gått påbörjas en ny sexminutersenhet. Om ingen aktivitet registreras på sex minuter så anses det att du är inaktiv och inga ytterligare enheter används då.

Användning av enheter fortsätter så länge du är aktiv. Om du är aktiv i 26 minuter används fem enheter (30 minuter). Analyzer Capacity kan förbrukas när bakgrundstjänster körs. Men när en schemalagd laddning sker i en app som en användare är kopplad till, används ytterligare en enhet, såvida inte det finns en pågående användning av enheter.

Följande diagram visar hur användning av Analyzer Capacity mäts och när enheter används.

Diagram över kapacitetsanvändning där en enhet används.

Diagram som visar hur kapacitetsanvändning mäts i block om sex minuter.

Diagram över kapacitetsanvändning där flera enheter används.

Diagram som visar hur användning av kapacitet mäts i block om sex minuter och hur aktivitet registreras över flera enheter.

Det finns en avgörande skillnad mellan hur Qlik Sense Enterprise Client-Managed och Qlik Sense Enterprise SaaS beräknar Analyzer Capacity-användning. Qlik Sense Enterprise Client-Managed använder antalet enheter som en del av bedömningen av Analyzer Capacity-användning. Qlik Sense Enterprise SaaS använder antalet öppna appar som en del av bedömningen av Analyzer Capacity-användning. I följande tabell visas några exempel på hur detta beräknas:

Enheter som förbrukas efter enheten
Exempel – appar och enheter Qlik Sense Enterprise SaaS
Ett Qlik Sense-program – en enhet En enhet
Två Qlik Sense-program – en enhet Två enheter
Tre Qlik Sense-program – två enheter Tre enheter
Fem Qlik Sense-program – två enheter Fem enheter
Anteckning om informationEn enhet definieras som en separat enhet, som en bärbar dator eller mobil enhet. Detta kan även inkludera en andra webbläsare.
Enheter som förbrukas efter tid
Exempel – appar och tid Qlik Sense Enterprise SaaS
Ett Qlik Sense-program – aktivitet i sex minuter En enhet
Ett Qlik Sense-program – aktivitet i 14 minuter Tre enheter
Två Qlik Sense-program – aktivitet i sex minuter Två enheter
Två Qlik Sense-program – aktivitet i 14 minuter Sex enheter

Analyzer Capacity-överskott

När all Analyzer Capacity för månaden är slut, kommer användare som använder Analyzer Capacity för åtkomst till Qlik Sense att nekas åtkomst. Analyzer Capacity-användningen nollställs i början av varje månad.

Med Analyzer Capacity-överskott kan användare utnyttja mer än månadens kvot och på så sätt undviker du att användare stängs ute på grund av oväntat hög användning. Du kan aktivera Analyzer Capacity-överskott genom att lägga till detta i prenumerationen. Som standard matchas överskottspaket med antalet Analyzer Capacity-paket, men detta kan justeras.

Övervaka Analyzer Capacity-användning

Med ett Qlik Sense Enterprise SaaS-system kan du övervaka Analyzer Capacity-användningen så här:

• En översikt över användningen visas i Hanteringskonsol

Översikt över Analyzer Capacity-åtkomst

• Samma funktioner tillgängliga som med Analyzer-rättighet.

• Tilldelas en grupp användare inklusive anonyma användare.

• Månadsprenumeration som omfattar ett visst antal minuter.

• Användning i sexminutersblock.

• Överskott kan läggas till i prenumerationen.