Licentie voor Analyzer-capaciteit

Analyzer-capaciteit is een op verbruik gebaseerd licentietype, dat qua beschikbare functies vergelijkbaar is met Analyzer-toegang. Gebruikers hebben toegang tot streams en apps in de hub en kunnen werkbladen en apps gebruiken die door anderen zijn gemaakt. Toegang tot Analyzer-capaciteit geeft gebruikers de mogelijkheid om presentaties, bladwijzers en snapshots te maken op basis van gegevens in apps. Het maken, bewerken of publiceren van werkbladen of apps is echter niet mogelijk.

Met een licentie voor Analyzer Capacity, bent u geabonneerd op Analyzer-tijd, een vast aantal minuten per maand (volgens de kalender). Deze minuten worden gedeeld tussen gebruikers en kunnen worden gebruikt door iedereen die deel uitmaakt van de gebruikersgroep, ook anonieme gebruikers. Het verbruik wordt gemeten in eenheden van zes minuten. Bij elke nieuwe periode van zes minuten wordt er een eenheid verbruikt.

Consumptie van Analyzer-capaciteit

Het verbruik van Analyzer-capaciteit wordt gestart als er activiteit plaatsvindt tussen de gebruiker en de Qlik Sense-app. Niet-actieve tijd, wanneer een app zichtbaar is maar niet wordt gebruikt, zorgt niet voor extra verbruik.

De volgende interacties zijn voorbeelden van activiteit tussen de gebruiker en Qlik Sense:

• Als u een app opent.

• Als u een selectie maakt in de app. Bijvoorbeeld als u Insight Advisor Chat of gegevensprofilering gebruikt in de Gegevenscatalogus.

• Als u naar een nieuw werkblad navigeert.

• Als u de app laadt of een geplande lading plaatsvindt.

Eén verbruikseenheid is zes minuten. Als er zes minuten zijn verstreken, als er gebruikersactiviteit met de app plaatsvindt, wordt er een nieuwe eenheid van zes minuten verbruikt. Als er binnen zes minuten geen activiteit plaatsvindt, wordt u als niet-actief beschouwt en worden er geen eenheden verbruikt.

Het verbruik van eenheden gaat door zolang u actief bent. Als u 26 minuten actief bent, worden vijf eenheden (30 minuten) verbruikt. Analyzer-capaciteit kan worden verbruikt wanneer achtergrondservices worden uitgevoerd. Als een geplande lading plaatsvindt in een app waarmee een gebruiker is verbonden, worden er aanvullende eenheden verbruikt, mits er geen sprake is van een continu verbruik van eenheden.

De volgende diagrammen tonen hoe het verbruik van Analyzer-capaciteit wordt gemeten en wanneer er eenheden worden verbruikt.

Diagram van het capaciteitsverbruik bij gebruik van één eenheid.

Diagram dat toont hoe capaciteitsverbruikt worden gemeten in blokken van zes minuten.

Diagram van het capaciteitsverbruik bij gebruik van één eenheid.

Diagram dat toont hoe capaciteitsverbruik wordt gemeten in blokken van zes minuten en hoe activiteit wordt geregistreerd in meerdere verbruikseenheden.

Er is een belangrijk verschil in hoe Qlik Sense Enterprise Client-Managed en Qlik Sense Enterprise SaaS het gebruik van de Analyzer-capaciteit berekenen. Qlik Sense Enterprise Client-Managed gebruikt het aantal apparaten als onderdeel van de beoordeling van het gebruik van de Analyzer-capaciteit. Qlik Sense Enterprise SaaS gebruikt het aantal open apps als onderdeel van de evaluatie van het verbruik van Analyzer-capaciteit. De volgende tabellen tonen een aantal voorbeelden van hoe dit berekend wordt:

Eenheden gebruikt per apparaat
Voorbeelden - apps en apparaten Qlik Sense Enterprise SaaS
1 Qlik Sense toepassing - 1 apparaat 1 eenheid
2 Qlik Sense toepassingen - 1 apparaat 2 eenheden
3 Qlik Sense toepassingen - 2 apparaten 3 eenheden
5 Qlik Sense toepassingen - 2 apparaten 5 eenheden
InformatieEen apparaat wordt gedefinieerd als een afzonderlijk toestel zoals een laptop of een mobiel toestel. Dit kan ook een tweede browser omvatten.
Eenheden gebruikt op basis van tijd
Voorbeeld - apps en tijd Qlik Sense Enterprise SaaS
1 Qlik Sense toepassing - 6 minuten activiteit 1 eenheid
1 Qlik Sense toepassingen - 14 minuten activiteit 3 eenheden
2 Qlik Sense toepassingen - 6 minuten activiteit 2 eenheden
2 Qlik Sense toepassingen - 14 minuten activiteit 6 eenheden

Overschot aan Analyzer-capaciteit

Wanneer al uw Analyzer-capaciteit voor de maand is verbruikt, wordt gebruikers die Analyzer-capaciteit gebruiken om toegang te krijgen tot Qlik Sense de toegang geweigerd Het verbruik van Analyzer-capaciteit wordt aan het begin van elke maand gereset.

Het overschot aan Analyzer-capaciteit biedt klanten de mogelijkheid meer te verbruiken dan hun maandelijkse rechten, om te voorkomen dat gebruikers worden geblokkeerd als gevolg van onverwacht hoog gebruik. Gebruik van overschot aan Analyzer-capaciteit kan worden ingeschakeld door het aan uw abonnement toe te voegen. Standaard is het aantal pakketten aan overcapaciteit gekoppeld aan het aantal pakketten van Analyzer-capaciteit, maar dit kan naar behoefte worden aangepast.

Bewaken van het verbruik van Analyzer-capaciteit

Met een Qlik Sense Enterprise SaaS-systeem, kunt u het verbruik van Analyzer-capaciteit op de volgende manieren bewaken:

• Overzicht van het verbruik weergegeven in de Beheerconsole

Overzicht toegang tot Analyzer-capaciteit

• Dezelfde functies beschikbaar als bij Analyzer-rechten.

• Toegewezen aan een groep gebruikers, inclusief anonieme gebruikers.

• Maandelijks abonnement voor een bepaald aantal minuten.

• Verbruik in blokken van 6 minuten.

• Overschot kan aan het abonnement worden toegevoegd.