Gå till huvudinnehåll Skip to complementary content

Ansluta till datakällor i Qlik Cloud Data Integration

Datakopplingar används för att datauppgifter ska få tillgång till datakällor och extern lagring och molndatalager som används i ett dataprojekt.

Du kan skapa en ny datakoppling på tre sätt:

• På startsidan i Qlik Cloud Data Integration klickar du på Lägg till nytt i det övre fältet och klickar sedan på Datakoppling.

• När du behöver välja en datakällkoppling i en datauppgift kan du klicka på Skapa koppling för att skapa en ny koppling.

• När du behöver välja en dataplattformskoppling kan du klicka på Skapa ny för att skapa en ny koppling.

Anteckning om informationEn datakoppling kan bara uppdateras av dess ägare.

Datakällkopplingar

Följande datakällor stöds. Mer information om att skapa en koppling och välja data hittar du via länken för varje datakälla.

• Qlik Cloud-källkopplingar där inte Qlik Data Gateway – dataflytt behöver användas. Du kan bara utföra fullständiga laddningar som kan schemaläggas till att laddas periodiskt.

Anteckning om informationDatakällor som är tillgängliga utan Data Gateway - Dataflytt stöds inte i dataprojekt med Qlik Cloud som dataplattform.

Mer information finns i Datakällor som är tillgängliga utan Qlik Data Gateway – dataflytt.

• För Qlik Data Gateway – dataflytt-källkopplingar behöver Qlik Data Gateway – dataflytt konfigureras. Mellanlagringen startar med en fullständig laddning. Du kan sedan hålla data uppdaterad med CDC-teknik (Change Data Capture), eller med fullständiga laddningar för att ladda periodiskt. CDC stöds av alla källor, med vissa begränsningar. Databasen måste ha stöd för bearbetning av ändringar och vara konfigurerad på motsvarande sätt.

Mer information om Qlik Data Gateway – dataflytt finns i Datakällor som bara är tillgängliga via Qlik Data Gateway – dataflytt