Översikt över Qlik Cloud-gränssnittet

När du loggar in i Qlik Cloud för första gången visas innehåll som hjälper dig att komma igång. Detta innehåll kommer att finnas tillgängligt i navigeringsrutan till vänster när du loggar in igen. Här finns användbara resurser för att börja använda tjänsterna i Qlik Cloud-analys och Dataintegrering. Bland resurserna finns introduktionskurser, demonstrationer och demo-appar.

Oavsett om du i första hand använder Analytics eller Dataintegrering kan du använda Startskärmen för att navigera antingen till Analystjänster, Dataintegrering eller till Hanteringskonsol från Start-menyn Start-menyn, beroende på dina behörigheter.

Navigera till Analystjänster eller Dataintegrering från Start-menyn

Välj start-menyn för att navigera till Dataanalys, Datatjänster eller Hanteringskonsolen.

Du kan anpassa dina inställningar och hämta ytterligare verktyg i Profilinställningar. Mer information finns i Profilinställningar och Byta språk i Qlik Cloud.

Anteckning om information

Qlik Cloud stöder tangentbordsnavigering. Mer information finns i Tangentbordsnavigering och snabbkommandon i Qlik Cloud.

För användare som bygger och undersöker dataanalysprogram med Qlik Cloud-analys är Qlik Cloud-analys-hubben den centrala platsen för att skapa appar och undersöka data. Mer information om Qlik Cloud-analys finns i Data analyseras.

Användare som levererar data till molnet med dataflytt, omvandlingar och automatiserade datapipelines får åtkomst till Qlik Cloud Dataintegrering genom att välja Dataintegrering i startmenyn. Mer information finns i Integrerar data.

Qlik Cloud-användare använder allt mer både tjänster som utnyttjar Qliks enhetliga slutpunkt till slutpunkt-plattform för dataintegrering och analys i realtid.

Hanteringskonsol är tillgänglig för huvudadministratörer för att hantera utrymmen, tilldelning av användare, program- och säkerhetsinställningar och andra konfigurationer av klientorganisationen. Mer information finns i Använda Hanteringskonsol.

Om din administratör har konfigurerat det hittar du en direkt länk till Talend Cloud i din startmeny. Talend är en ETL (Extract, Transform, Load) -plattform som specialiserar sig på dataintegrering, datakvalitetshantering, dataförberedelse, bearbetning av big data och programintegrering. Mer information finns i Aktivera en navigeringslänk till Talend Cloud i startmenyn.

Anteckning om informationVilka funktioner du kan se i Qlik Cloud beror på dina användarrättigheter och de utrymmesbehörigheter som du har tilldelats. Innehållet i skärmdumparna kan skilja sig från vad du ser beroende på dina användarrättigheter och dina utrymmesbehörigheter.
RELATERAD INFORMATION: