Meldingen ontvangen bij wijzigingen van de bewerking

U kunt meldingen instellen om een melding te ontvangen als er wijzigingen optreden in de bewerking van uw gegevenspijplijn. U kunt een melding ontvangen via uw browser, e-mail of een pusbericht in Qlik Sense Mobile SaaS.

U kunt meldingen op verschillende niveau instellen:

• Standaardmeldingen

Met deze instelling kunt u meldingen voor alle gegevenstaken en gegevensgateways instellen.

• Alle gegevenstaken en gegevensgateways in een gegevensruimte.

Deze instelling overschrijft instellingen voor standaardmeldingen.

• Afzonderlijke gegevenstaken en gegevensgateways.

Deze instelling overschrijft instellingen voor standaardmeldingen en instellingen voor gegevensruimten.

Meldingen zijn beschikbaar voor de volgende gebeurtenissen:

• Gegevenstaak is gestopt vanwege een fout

• Status van gegevenstaak is gewijzigd in Gestopt

• Status van gegevenstaak is gewijzigd in Gestart

• De tabelverwerking is onderbroken vanwege fouten

• Status van gegevensgateway is gewijzigd

• Gatewayversie gedeactiveerd

InformatieU moet lid zijn van de ruimte waarin een gegevensgateway of gegevenstaak zich bevindt om meldingen erover te ontvangen.

Instellingen voor standaardmeldingen instellen

U kunt instellingen voor standaardmeldingen beheren in Profielinstellingen.

1. Open het gebruikersprofielmenu en klik op Profielinstellingen.

2. Klik op Meldingen.

3. Onder Meldingen kunt u de instellingen voor standaardmeldingen wijzigen voor gegevensgateways en gegevenstaken.

Stel één of meer leveringsmethoden in voor de gebeurtenissen waarover u een melding wilt ontvangen.

InformatieStandaardmeldingen instellen is van invloed op alle items. Dit kan resulteren in een groot aantal meldingen in het geval van een grote implementatie.

Ga voor meer informatie over het instellen van standaardmeldingen in profielinstellingen naar Meldingen.

Meldingen voor een gegevensruimte instellen

Deze instelling wordt gebruikt voor alle gegevensgateways en gegevenstaken in de gegevensruimte waarvoor geen specifieke meldingen zijn ingesteld.

U kunt meldingen voor een gegevensruimte op twee manieren instellen:

• In Beheerconsole > Ruimten klikt u op van een ruimte en selecteert u Meldingen.

• In Ruimtedetails voor een gegevensruimte op de startpagina van Gegevensintegratie klikt u op Meldingen.

U kunt de meldingen van uw gegevensruimte bekijken en bewerken via Meldingen in uw profielinstellingen. U vindt deze onder Aangepaste meldingen> Ruimten.

Meldingen voor een gegevenstaak instellen

Als u een melding voor een gegevenstaak instelt, overschrijft deze de meldingsinstelling voor de gegevensruimte en voor de instelling van de standaardmelding.

U kunt meldingen voor een gegevensgateway op twee manieren instellen:

• Klik op van een gegevenstaak in de gegevenspijplijnweergave en selecteer Meldingen.

• Klik op van een gegevenstaak in de voortgangsweergave en selecteer Meldingen.

U kunt de meldingen van uw gegevensruimte bekijken en bewerken via Meldingen in uw profielinstellingen. U vindt deze onder Aangepaste meldingen> Gegevenstaken.

Meldingen voor een gegevensgateway instellen

U kunt meldingen instellen om een melding te ontvangen als er wijzigingen optreden in de bewerking van uw gegevensgateways.

U kunt meldingen voor een gegevensgateway op twee manieren instellen:

• In Beheerconsole > Gegevensgateways klikt u op van een gateway en selecteert u Meldingen.

• In Ruimtedetails voor een gegevensruimte op de startpagina van Gegevensintegratie, selecteert u een gegevensgateway in Gateway-agents en klikt u op Meldingen.

U kunt de meldingen van uw gegevensruimte bekijken en bewerken via Meldingen in uw profielinstellingen. U vindt deze onder Aangepaste meldingen> Gegevensgateways.