Systeemvereisten en ondersteunde browsers

Qlik Cloud is ontworpen voor gebruik met de webbrowsers die in deze sectie worden beschreven, door gebruik te maken van de standaardbrowserinstellingen.

Elke versie van Qlik Cloud wordt getest op compatibiliteit met de meest recente browserversies die algemeen beschikbaar zijn. Gezien de frequentie waarmee browserversies worden bijgewerkt, neemt Qlik geen specifieke versienummers van browsers in de systeemvereisten op.

Elke versie van Qlik Cloud is compatibel met en wordt ondersteund door de meest recente iOS-versies die algemeen beschikbaar zijn op het moment dat Qlik Cloud wordt uitgebracht. Gezien de frequentie waarmee iOS-versies worden bijgewerkt, neemt Qlik geen specifieke versienummers van iOS in de systeemvereisten op.

InformatieQlik Cloud Analyse ondersteunt een mobiele versie, namelijk Qlik Sense Mobile SaaS. Voor systeemvereisten voor Qlik Sense Mobile SaaS gaat u naar Qlik Sense Mobile SaaS instellen.
InformatieQlik Cloud Analyse ondersteunt een Windows-applicatie, Qlik Sense Desktop, waarmee u apps voor lokaal en offline gebruik kunt ontwikkelen. Voor systeemvereisten voor Qlik Sense Desktop gaat u naar instellenQlik Sense Desktop.

Ondersteunde browsersMicrosoft Windows

De volgende browsers kunnen worden gebruikt op ondersteunde Microsoft Windows- en Microsoft Windows Server-machines voor toegang tot de Beheerconsole en de hub:

• Microsoft Edge
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox (vereist hardwareversnelling, niet ondersteund in virtuele omgevingen)

CefSharp ingesloten browser v55 of later (met CefSharp kunt u de opensourcebrowser Chromium insluiten in .Net-apps)

Ondersteunde browsersApple macOS

De volgende browsers kunnen worden gebruikt op ondersteunde Apple macOS-machines voor toegang tot de Beheerconsole en de hub:

• Apple Safari (de laatste 3 hoofdversies)
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox (vereist hardwareversnelling, niet ondersteund in virtuele omgevingen)
  • Microsoft Edge

iOS/iPadOS

De volgens browsers kunnen op ondersteunde apparaten worden gebruikt (het bewerken van scripts wordt niet ondersteund op tablets):

• Apple Safari (de laatste 3 hoofdversies)
  • Microsoft Edge

Android

De volgens browsers kunnen op ondersteunde apparaten worden gebruikt (het bewerken van scripts wordt niet ondersteund op tablets):

• Google Chrome
  • Microsoft Edge