PostgreSQL

In deze sectie wordt beschreven hoe u een PostgreSQL-bron instelt in een gegevenstaak. Voordat u de gegevenstaak start, zorgt u dat u voldoet aan de Vereisten, stelt u de Beperkingen en overwegingen in en maakt u zichzelf vertrouwd met de Vereiste machtigingen.

U moet de connectiviteit met PostgreSQL configureren wanneer u gegevens uit een van de volgende databases tijdelijk opslaat:

• On-premises:

• PostgreSQL

InformatieDe PostgreSQL on-premises bron biedt ook ondersteuning voor Tussenopslag van Azure Database for PostgreSQL - Flexible Server.
  • Op cloudbasis:

• Amazon Aurora

• Amazon RDS for PostgreSQL

• Microsoft Azure Database for PostgreSQL

• Google Cloud SQL for PostgreSQL: Vereist Gateway voor gegevensverplaatsing 2022.11.42 of later

• Google Cloud AlloyDB for PostgreSQL: Vereist Gateway voor gegevensverplaatsing 2023.5.10 of hoger.

Verbindingseigenschappen instellen

Deze sectie beschrijft de beschikbare verbindingseigenschappen. Alle eigenschappen zijn vereist, tenzij anders aangegeven.

Gegevensbron

• Gegevensgateway: De naam van de Gateway voor gegevensverplaatsing die moet worden gebruikt om toegang tot uw gegevens te verkrijgen.

• Cloudprovider: als uw PostgreSQL-database zich in de cloud bevindt, selecteert u de provider:

• Geen (selecteer als uw PostgreSQL-database on-premises is)

• Amazon Aurora

• Amazon RDS

• Microsoft Azure

• Google Cloud - vereist Gateway voor gegevensverplaatsing 2022.11.42 of later.

• Server: de hostnaam of het IP-adres van de computer waarop de PostgreSQL-database is geïnstalleerd.

• Poort: de poort waardoor de gateway voor gegevensverplaatsing toegang krijgt tot de PostgreSQL-database. De standaardwaarde is 5432.

Accounteigenschappen

Gebruikersnaam en Wachtwoord: de gebruikersnaam en het wachtwoord van een gebruiker die toegang heeft tot de PostgreSQL-database.

Database-eigenschappen

Databasenaam: Er zijn twee methoden die u kunt gebruiken om een database op te geven:

• Methode 1 - Selecteren in een lijst: Klik op Databases laden en selecteer een database.
  • Methode 2 - Handmatig: Selecteer Databasenaam handmatig opgeven en geef vervolgens de databasenaam op.

SSL-opties

U kunt Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing configureren om te verbinden met de gegevensbron met behulp van SSL.

• SSL-modus: Selecteer een van de volgende opties:
    • Geen - Verbind alleen met een achternaam en wachtwoord.
    • Voorkeur - Brengt een versleutelde verbinding tot stand als de server versleutelde verbindingen ondersteunt, valt terug op een niet-versleutelde verbinding als er geen versleutelde verbinding tot stand kan worden gebracht.
    • Vereist - Brengt een versleutelde verbinding tot stand als de server versleutelde verbindingen ondersteunt. De verbindingspoging mislukt als een versleutelde verbinding niet tot stand kan worden gebracht.
    • CA controleren - Vergelijkbaar met Vereist, maar controleert ook het certificaat van de certificeringsinstantie (CA) aan de hand van geconfigureerde CA-certificaten. De verbindingspoging mislukt als er geen geldige overeenkomende CA-certificaten worden gevonden.
    • Volledig controleren - Vergelijkbaar met CA controleren, maar voert ook een identiteitscontrole van de hostnaam uit door de hostnaam te controleren die de client (d.w.z. Qlik Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing) gebruikt om te verbinden met de server aan de hand van de identiteit in het certificaat dat de server naar de client verzendt. De client controleert of de hostnaam die wordt gebruik voor het verbinden overeenkomt met de waarde Algemene naam in het servercertificaat. De verbinding mislukt als de namen niet overeenkomen.
  • Vertrouwd certificaat: De certificeringsinstantie (CA) dat het bestand van het clientcertificaat heeft uitgegeven in de PEM-indeling.
  • Clientcertificaat: Het clientcertificaat dat door de server wordt aangevraagd.
  • Sleutel clientcertificaat: Het persoonlijke-sleutelbestand van de client in de PEM-indeling.
  • CRL: Het CRL-certificaat. Dit bestand bevat certificaten die zijn ingetrokken door certificeringsinstanties. Als het servercertificaat verschijnt in deze lijst, zal de verbinding mislukken.
  • SSL-compressie: Selecteer deze optie om de gegevens te comprimeren voordat deze worden versleuteld.

CDC-eigenschappen

WAL heartbeat - Een CDC-taak die draait maar geen wijzigingen vastlegt (vanwege een niet actieve brontabel) blijft de LSN-positie innemen in de aan de taak toegewezen slot, waardoor afkapping van de WAL wordt voorkomen. Aangezien de WAL een serverbrede bron is die door alle PostgreSQL-processen wordt gebruikt, kan deze extreem groot worden als gedurende een langere periode geen wijzigingen worden vastgelegd.

Om dit te voorkomen, schakelt u de optie WAL heartbeat in. Als deze optie is ingeschakeld, bootst de PostgreSQL-bron connector taakactiviteit na door periodiek pseudotransacties (aangeduid als "Heartbeats") vast te leggen in de heartbeat-tabel, waardoor de LSN-positie van het taakslot wordt opgeschoven.

• Schema voor heartbeat-artefacten: Het schema waarin de WAL heartbeat-tabel (attrep_wal_heartbeat) wordt gemaakt. De standaardwaarde is "public" (openbaar).
  • Heartbeat-frequentie (in minuten): De frequentie waarmee transacties in de heartbeat-tabel moeten worden vastgelegd.

Interne eigenschappen

Interne eigenschappen zijn bedoeld voor speciale toepassingen en worden daarom niet in het dialoogvenster weergegeven. U moet ze alleen gebruiken als Qlik Support dit aan u heeft geadviseerd.

Gebruik de knop Nieuwe maken en Annuleren aan de rechterkant van de velden om eigenschappen toe te voegen of te verwijderen.

Naam

De weergavenaam voor de bronverbinding.