Beperkingen en overwegingen

U moet rekening houden met de volgende beperkingen en overwegingen wanneer u een PostgreSQL-bron gebruikt:

Beperkingen en overwegingen voor alle gegevenstaken

• De naam van de database kan geen puntkomma (;) bevatten.
  • Het vastleggen van wijzigingen wordt niet ondersteund terwijl de database in de modus Hot standby staat.
  • Als u wijzigingen van een secundaire database wilt vastleggen, moeten lees/schrijf-bevoegdheden zijn geconfigureerd voor de database. Doordat de schrijfmachtiging is vereist, wordt de PostgreSQL-leesreplica (in een omgeving met hoge beschikbaarheid) niet ondersteund.

Zie Vastleggen van wijzigingen uit een door de klant geïnstalleerde PostgreSQL-database voor meer informatie over lees- en schrijfmachtigingen.

• Tussenopslag van meerdere tabellen met dezelfde naam maar met kleine of hoofdletters (bijv. table1, TABLE1 en Table1) kunnen leiden tot onvoorspelbaar gedrag en wordt daardoor niet ondersteund.
  • De verwerking van wijzigingen van TRUNCATE-bewerkingen wordt niet ondersteund.
  • Uitgestelde beperkingen worden niet ondersteund.
  • Alleen de standaardconfiguratie van de replica-identiteit wordt ondersteund.

Voor meer informatie over replica-identiteit gaat u naar: https://www.postgresql.org/docs/10/logical-replication-publication.html

• Unieke indexen met CASE-uitdrukkingen worden niet ondersteund.

Beperkingen en overwegingen voor alleen tussenopslagtaken

• Gepartitioneerde tabellen worden niet ondersteund.
  • Geforceerde failover is een functie van Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server. Als een geforceerde failover plaatsvindt bij het Tussenopslag van gegevens vanuit Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server, wordt de taak gestopt en moeten de gegevensverzamelingen opnieuw worden gemaakt.

Beperkingen en overwegingen voor alleen replicationtaken

• Zowel de brontabel als de bijbehorende doeltabel moet een identieke primaire sleutel hebben. In het geval dat een van de tabellen geen primaire sleutel heeft, is het resultaat van de DELETE- en UPDATE- recordbewerkingen onvoorspelbaar.
  • De uitvoeroptie "Proceswijzigingen op basis van tijdstempel starten" wordt niet ondersteund.
  • Tussenopslag van de eerdere afbeelding wordt niet ondersteund.
  • De verwerking van wijzigingen van [CREATE | ALTER | DROP] tabel-DDL's wordt ondersteund, tenzij deze zich in een testblok voor functie/procedure of in andere geneste constructies bevinden.

De volgende wijziging wordt bijvoorbeeld niet vastgelegd:

CREATE OR REPLACE FUNCTION attu.create_distributors1() RETURNS void

LANGUAGE plpgsql

AS $$

BEGIN

create table attu.distributors1(did serial PRIMARY KEY,name varchar(40) NOT NULL);

END;

$$;

• Een DDL-bewerking die plaatsvindt tijdens een volledige lading, maar niet is voorafgegeaan door een DML-bewerking wordt niet vastgelegd.

• PostGIS-gegevenstypen worden niet ondersteund.

• Geforceerde failover is een functie van Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server. Als een geforceerde failover plaatsvindt bij het Tussenopslag van gegevens vanuit Azure Database for PostgreSQL – Flexible Server, wordt de taak gestopt en moet deze opnieuw worden geladen.

• De opdracht SQL MERGE die is geïntroduceerd in PostgreSQL 15.x is niet gecertificeerd.

Niet-ondersteunde gegevenstypen

De volgende gegevenstypen worden niet ondersteund:

• PostGIS

• INT4MULTIRANGE
  • INT8MULTIRANGE
  • NUMMULTIRANGE
  • TSMULTIRANGE