Systeemvereisten en beperkingen

Deze sectie beschrijft de vereisten en beperkingen voor Qlik Cloud Gegevensintegratie.

Voordat u begint, moet u de vereisten bekijken om er zeker van te zijn dat u alles hebt wat nodig is om te beginnen.

U kunt meer lezen over de workflow en de systeemcomponenten in Gegevens integreren

Algemene vereisten voor Qlik Cloud Gegevensintegratie

• Tenant op Qlik Cloud met toegang tot Qlik Cloud Gegevensintegratie. Hiervoor is een van de volgende abonnementen vereist:

• Qlik Cloud Gegevensintegratie voor het beheren van gegevensintegratieprojecten.

Qlik Cloud Gegevensintegratie is beschikbaar in abonnementsvormen uit drie niveaus: Standard, Premium en Enterprise. De hogere edities bieden meer geavanceerde gegevensbronnen en transformaties. Ga voor meer informatie naar Soort Qlik Cloud Gegevensintegratie-abonnementen.

• Een Qlik Cloud Analyse-abonnement biedt toegang tot Qlik Cloud Gegevensintegratie voor het maken van QVD-bestanden in een gegevensplatform van Qlik Cloud. De QVD-bestanden kunnen worden gebruikt in analyseapps.

Ga voor meer informatie naar Soort Qlik Cloud Analyse-abonnementen.

• De gebruiker moet beschikken over Recht professioneel of volledige gebruiker en de rol Bijdrager gegevensservices om gegevenstaken aan te maken, te beheren en te implementeren.Qlik Cloud Gegevensintegratie

• Opmerking over Qlik Sense Enterprise SaaS GovernmentDe Qlik Cloud Gegevensintegratie-interface en tooling is beschikbaar in Qlik Cloud Government, maar zijn niet te gebruiken zonder een licentie. U kunt alleen gegevenspijplijnen maken.
  • Als u verbinding maakt met gegevensbronnen moet u mogelijk een onderliggend IP-adres van Qlik Cloud aan uw acceptatielijst toevoegen.

Ga voor meer informatie naar Domeinnamen en IP-adressen op de allowlist plaatsen.

• Gegevensprojectverbindingen worden gebruikt om verbindingen te maken met cloudgegevensplatformen voor de aanlevering van gegevens en het duwen van transformaties. Ga voor meer informatie naar Een gegevenspijplijn maken .

• De stuurprogramma's die zijn vereist om toegang te krijgen tot uw gegevensbron en doelplatform moeten worden geïnstalleerd op de machine van de Gateway voor gegevensverplaatsing. Als u een Gateway voor gegevensverplaatsing gebruikt om toegang te krijgen tot de bron en een andere om toegang te krijgen tot het doel, installeer dan de vereiste stuurprogramma's om toegang te krijgen tot het doel op de doelGateway voor gegevensverplaatsing en het vereiste stuurprogramma om toegang tot krijgen tot uw gegevensbron op de doelGateway voor gegevensverplaatsing.

Ga voor meer informatie naar Verbinding maken met doelen.

Vereisten voor het opslaan van gegevens

• Als u gegevens tijdelijk opslaat in een Amazon S3-bucket, kunt u QVD-tabellen genereren in beheerde opslag van Qlik Cloud of in door uzelf beheerde Amazon S3-opslag.

• Als u gegevens tijdelijk opslaat in een clouddatawarehouse, zoals Snowflake of Azure Synapse Analytics, kunt u in hetzelfde clouddatawarehouse tabellen genereren.

• Als u gegevens uit een cloudgegevensbron tijdelijk opslaat in een clouddatawarehouse, kunt u in hetzelfde clouddatawarehouse tabellen genereren.

Vereisten voor tussenopslaggebieden

U hebt een tussenopslaggebied nodig voor het tijdelijk opslaan van gegevens op cloudgegevensplatformen:

• Azure Synapse Analytics

U hebt een Azure Data Lake Storage-tussenopslaggebied nodig.

• Google BigQuery

U hebt een Google-cloudopslag-tussenopslaggebied nodig.

• Databricks

U hebt een tussenopslaggebied nodig in Azure Data Lake Storage, Google-cloudopslag of Amazon S3.

Vereisten voor het genereren van QVD-tabellen

• Amazon S3-bucket voor het tijdelijk opslaan van gegevens met schrijftoegang vanaf de Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing-server en leestoegang vanaf de Qlik Cloud-tenant.

WaarschuwingU moet ervoor zorgen dat de zone voor tussenopslag veilig is. U kunt versleuteling op de server gebruiken met door Amazon S3 beheerde sleutels of door AWS KMS beheerde sleutels.
  • Als u de opslaggegevens (QVD) in uw eigen beheerde opslaglocatie wilt opslaan in plaats van in een door Qlik beheerde opslaglocatie, hebt u een Amazon S3-bucket nodig. U kunt dezelfde Amazon S3-bucket gebruiken die u gebruikt voor gegevens in tussenopslag, maar dit vereist ook schrijftoegang vanaf de Qlik Cloud-tenant. U moet ook afzonderlijke mappen gebruiken voor de tijdelijk opgeslagen gegevens en voor de opslag.

WaarschuwingU moet ervoor zorgen dat de beheerde opslag veilig is. U kunt versleuteling op de server gebruiken met door Amazon S3 beheerde sleutels of door AWS KMS beheerde sleutels.

Beperkingen

Er zijn enkele beperkingen voor uw gebruik van Qlik Cloud Gegevensintegratie.

Algemene beperkingen

• Wijzigingen in het schema van de gegevensbron worden niet ondersteund. Als u wijzigingen aanbrengt in het schema in de gegevensbron, moet u nieuwe gegevensassets aanmaken.

• Het is niet mogelijk de eigenaar van een gegevenstaak te wijzigen of een gegevenstaak te verplaatsen naar een ander gegevensproject.

• Automatische opschoning van de tussenopslag wordt niet ondersteund. Dit kan de prestaties beïnvloeden. Wij raden u aan handmatig op te schonen.

• Bij het toepassen van wijzigingen in de tabellen in een gegevensasset voor opslag, is er geen transactieconsistentie tussen de verschillende tabellen in de taak.

• Als een databaseschema is gekoppeld met meer dan één gegevenstaak, moet voor elke gegevenstaak een uniek prefix voor tabellen en weergaven worden gebruikt. U kunt het prefix instellen in de instellingen van de gegevenstaak.

• Twee taken voor de gateway voor gegevensverplaatsing mogen niet naar dezelfde tabel in de tussenopslag schrijven. U kunt het beste een afzonderlijke tussenopslag gebruiken voor elke taak voor de gateway voor gegevensverplaatsing.

• Afhandeling van wijzigingen wordt niet ondersteund voor brontabellen die geen primaire sleutel hebben. Dit is van toepassing op zowel toegevoegde als geregistreerde gegevens.

Beperkingen bij het genereren van QVD-tabellen

• Voor gegevensruimten geldt altijd een standaardcapaciteit, waardoor de capaciteit van de opslaggegevenstaak wordt beperkt. Elke tabel die wordt verwerkt door de opslaggegevenstaak moet een totale grootte hebben (inclusief de wijzigingen) die niet meer is dan de grootte (in geheugen) van de ondersteunde app voor standaard-apps.

Voor meer informatie over capaciteit, zie Ondersteuning van grote apps.

Beperkingen voor cloud-datawarehouses

Algemene beperkingen

• Alle gegevensverzamelingen worden in hetzelfde interne schema geschreven en alle weergaven worden in hetzelfde gegevensassetschema in de opslag geschreven. Het is daarom niet toegestaan om in verschillende schema's in één gegevenstaak met tijdelijke gegevensopslag twee gegevensverzamelingen met dezelfde naam te hebben.

Beperkingen van Snowflake

• OAuth-verificatie wordt niet ondersteund voor verbindingen met Snowflake.

Beperkingen van Google BigQuery

• Het is niet mogelijk om spaties te gebruiken in kolomnamen.

• Als u de naam van kolommen wijzigt of kolommen verwijdert, moet u de tabellen opnieuw maken en gaan er gegevens verloren.

• Gegevenstypen met parametrisering worden ingesteld met standaardwaarden:

• Tekenreeks

Lengte: 8192

• bytes

Lengte: 8192

• Numerieke

precisie: 38

Schaal: 9

• Decimale

precisie: 76

Schaal: 38

• Gegevensverbindingen van Google BigQuery worden standaard geconfigureerd met VS als locatie. Als u een andere locatie wilt gebruiken, moet u dit instellen via de eigenschappen van de gegevensverbinding.

1. Bewerk de gegevensverbinding.

2. Voeg een eigenschap met de naam locatie toe via Geavanceerd.

3. Stel de waarde van de eigenschap in op de locatie die u wilt gebruiken.

4. Klik op Opslaan.

Beperkingen van Databricks

• Het hernoemen van tabellen en kolommen wordt niet ondersteund. Wanneer u synchroniseert na het hernoemen, gaan er gegevens verloren.

• Alleen Databricks 10.4 wordt ondersteund.

• SSL inschakelen moet zijn ingeschakeld.