Probleemoplossing Gateway voor gegevensverplaatsing

In deze sectie worden de verschillende acties beschreven om problemen met Gateway voor gegevensverplaatsing op te lossen.

Logbestanden weergeven en downloaden

De logbestanden geven informatie over Gateway voor gegevensverplaatsing-bewerkingen. Qlik Support kan u vragen om deze logbestanden te verstrekken voor probleemoplossing. U kunt de logbestanden weergeven of downloaden in de logboekweergave. Onder normale omstandigheden is er geen reden om de logbestanden te bekijken, maar als u herhaaldelijk fouten of andere problemen hebt, kunnen de logbestanden vaak aangeven wat de oorzaak is.

InformatieVoor het bekijken en downloaden van de logboeken is de rol Kan gegevens gebruiken vereist.

De logboekweergave openen:

1. Ga in de Beheerconsole naar Gegevensgateways en zoek uw Gateway voor gegevensverplaatsing.

2. Klik op de knop aan het einde van een rij en selecteer logboeken weergeven.

Het venster logboekweergave wordt geopend.

3. Kies bovenaan links in de vervolgkeuzelijst het type logboek waar Qlik-support u om heeft gevraagd. U kunt het weergeven of downloaden.

De volgende typen logboek zijn beschikbaar:

• Gateway voor gegevensverplaatsing-logboeken (repagent) - Algemene gebeurtenissen die te maken hebben met de Gateway voor gegevensverplaatsing-services
    • Logboeken van de Replication-engine (repsrv) - Gebeurtenissen die te maken hebben met de verplaatsing van gegevens
    • Logboeken bronverbinding (rependsrv) - Gebeurtenissen die te maken hebben met SAP Extractor- en SaaS-applicatie-gegevensbronnen
    • Logboeken van SaaS-applicatie (ex-data-provider-agent) - Gebeurtenissen die te maken hebben met gegevensbronnen van SaaS-applicaties
    • Logboeken van ELT-engine (qdi-db-commands-local-agent) - ELT-bewerkingen op het doel, waaronder gegevensregistratie, opslag, transformaties en datamarts
  4. Selecteer het logboek dat u wilt weergeven of downloaden in de bijbehorende vervolgkeuzelijst. De logbestanden worden op volgorde van nieuwste (het actuele, actieve logbestand) naar oudste gerangschikt. Nadat u een logbestand hebt geselecteerd, kunt u de knoppen en gebruiken om naar het begin of het eind van het logbestand te springen.

TipDe weergave van het logboekbestand wordt niet automatisch met de laatste berichten bijgewerkt. Als u de weergave wilt bijwerken, klikt u op om naar het einde van het logboekbestand te springen dat wordt bijgewerkt met de nieuwste berichten.
  5. Om het logbestand te downloaden, klikt u op Downloaden.

Het bestand wordt gedownload naar uw computer of u wordt gevraagd het op te slaan, afhankelijk van uw browserinstellingen.

Het logboekniveau van de Gateway voor gegevensverplaatsing-logboeken (repagent) wijzigen

Qlik-support kan u vragen om het huidige logboekniveau te wijzigen voordat u de Gateway voor gegevensverplaatsing-logboeken (repagent) verstuurt. U kunt het huidige logboekniveau weergeven en wijzigen door de volgende opdrachten uit te voeren vanuit /opt/qlik/gateway/movement/bin:

• Als u het huidige niveau van logboekregistratie wilt bekijken, voert u het volgende uit:

./agentctl configuration getloggers
  • Als u het niveau van logboekregistratie wilt wijzigen in Trace, voert u het volgende uit:

./agentctl configuration setloggers -l Root -v DEBUG
  • Als u het niveau van logboekregistratie wilt wijzigen in Verbose, voert u het volgende uit:

./agentctl configuration setloggers -l Root –v DETAILED_DEBUG
InformatieNa het uitvoeren van de setloggers opdrachten, moet u de Gateway voor gegevensverplaatsing-service opnieuw opstarten zoals beschreven in De service opnieuw opstarten.

De registratiesleutel bijwerken

Het is mogelijk vereist om de registratiesleutel te wijzigen in het onwaarschijnlijke geval dat de sleutel corrupt raakt of u vermoedt dat een onbevoegde gebruiker toegang tot de server van de gegevensgateway heeft verkregen.

Ga als volgt te werk om de registratiesleutel bij te werken:

1. Genereer en kopieer de sleutel zoals beschreven in stappen 6-7 van Fase twee: installeer en stel de Gegevensverplaatsing-gateway in.
  2. In de Beheerconsole opent u de instellingen van de gegevensgateway door op de knop te klikken aan het einde van de relevante rij en Bewerken te selecteren.

3. Plak de sleutel in het veld Sleutel (hiermee wordt de bestaande sleutel vervangen) en sla de instellingen op.

4. Ga terug naar de Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing-server en stop de Gegevensgateway - Gegevensverplaatsing-service en start deze weer zoals beschreven in Opdrachten Gateway voor gegevensverplaatsing-service.