Vereisten en beperkingen van Gateway voor gegevensverplaatsing

In deze sectie worden de vereisten beschreven voor het gebruik van Gateway voor gegevensverplaatsing evenals de beperkingen waar u rekening mee moet houden.

Systeemvereisten

De Gateway voor gegevensverplaatsing moet worden geïnstalleerd op een Linux-machine die zich in het datacenter of in een VPC-netwerk (Virtual Private Cloud) bevindt. Gebruik geen machine waarop Qlik Replicate al is geïnstalleerd.

• Tenzij u installeert als root, hebt u sudo-machtiging nodig om de RPM van de Data Movement-gateway uit te voeren.

• Als u een gateway wilt registreren op de tenant, hebt u tenantbeheertoegang nodig.

TipVoor optimale prestaties kunt u de Gegevensverplaatsing-gateway het beste installeren op een server die zich zo dicht mogelijk bij uw gegevensbron bevindt.

Ondersteunde Linux-platformen

De Gegevensverplaatsing-gateway is geverifieerd voor installatie op Red Hat 8.x (64-bits) en Red Hat 9.x (64-bits).

InformatieOok al is de Gegevensverplaatsing-gateway gecertificeerd voor Red Hat, deze wordt ook ondersteund op overeenkomende en compatibele Linux-distributies.

Poorten

Poort HTTPS/TCP-443 moet zijn geopend voor uitgaande communicatie naar <tenant-id>.<region>.qlikcloud.com.

Aanbevolen hardware

De aanbevolen hardware wordt beschreven in de onderstaande tabel.

Aanbevolen hardwareconfiguraties
  Basissysteem Groot systeem Extra groot systeem Opmerkingen:

Processor

Quad-core

Quad-core basis

Dual-core per taak

8-core basis

Quad-core per taak

Aanvullende cores is aan te raden in de volgende situaties:

• Veel taken worden parallel uitgevoerd
  • Pioriteit voor prestaties van volledige ladingen
  • Meerdere processen voor volledig laden worden parellel uitgevoerd

Geheugen

8 GB

32 GB

64 GB

Meer geheugen is aan te raden in de volgende situaties:

• Veel taken worden parallel uitgevoerd
  • Langdurige transacties voor het broneindpunt (bijvoorbeeld verwerking van maandelijkse batches)
  • Veel actieve gebruikers op het bronsysteem

Schijfvereisten (SSD is aanbevolen voor optimale prestaties)

320 GB

500 GB

RAID

500 GB

RAID

Een snellere schijf is aan te raden in de volgende situaties:

• Langdurige brontransacties die mogelijk niet in het geheugen passen
  • Bij het gebruik van taken die doorgaan met verwerken tijdens de onderbreking van het doel

Een grotere schijf is vereist in de volgende situaties:

• Bij het gebruik van taken die doorgaan met verwerken tijdens de onderbreking van het doel
  • Zeer grote brontransacties die niet in het geheugen passen

RAID wordt aanbevolen voor systeemherstel in het geval van een schijffout voor alle configuraties.

Netwerk

1 Gbps

10 Gbps

Twee 10 Gbps