De gateway voor gegevensverplaatsing beheren in de beheerconsole.

In deze sectie wordt beschreven hoe u de gateway voor directe toegang kunt beheren in de beheerconsole.

De eigenschappen van de Data Movement-gateway bewerken

InformatieAls u de registratiesleutel wilt bijwerken, volg dan de procedure die wordt beschreven in De Gateway voor gegevensverplaatsing-server beheren .
  1. Ga in de Beheerconsole naar Gegevensgateways.

2. Klik op de knop aan het einde van een rij en selecteer Bewerken.

Het dialoogvenster Gegevensgateway bewerken wordt geopend.

3. Werk de eigenschappen naar wens bij en klik vervolgens op Opslaan.

Data Movement-gateways inschakelen en uitschakelen

1. Ga in de Beheerconsole naar Gegevensgateways.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Schakel het selectievakje aan het begin van de rij in en klik op de werkbalkknop Inschakelen of Uitschakelen.
    • Klik op de knop aan het einde van een rij en selecteer Inschakelen of Uitschakelen.
  3. Wanneer u wordt gevraagd om de actie te bevestigen, klikt u op Inschakelen of Uitschakelen in overeenstemming met de actie die u wilt uitvoeren.

WaarschuwingNadat u de Data Movement-gateway hebt ingeschakeld, moet u de gatewayservice herstarten. Voor meer informatie raadpleegt u Opdrachten Gateway voor gegevensverplaatsing-service..

Data Movement-gateways verwijderen

1. Ga in de Beheerconsole naar Gegevensgateways.

2. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Schakel het selectievakje aan het begin van de rij in en klik op de werkbalkknop Verwijderen.
    • Klik op de knop aan het einde van een rij en selecteer Verwijderen.
  3. Wanneer u wordt gevraagd om de actie te bevestigen, klikt u op Verwijderen.

Meldingen voor een Data Movement gateway instellen

Meldingen voor een specifieke Gateway voor gegevensverplaatsing

U kunt meldingen instellen om een melding te ontvangen als er wijzigingen optreden in de bewerking van uw gegevensgateway. U kunt een melding ontvangen via uw browser, e-mail of een pusbericht in Qlik Sense Mobile SaaS.

1. Klik op in een gegevensgateway en selecteer Meldingen.

2. Selecteer voor welke gebeurtenissen u een melding wilt ontvangen.

Meldingen zijn beschikbaar voor de volgende gebeurtenissen:

• Status van gegevensgateway is gewijzigd

• Gegevensgatewayversie moet worden bijgewerkt

InformatieDeze melding wordt uitsluitend in het zeldzame geval verzonden dat Qlik de gateway geforceerd moet afsluiten (doorgaans vanwege een kritiek probleem).
  3. Klik op Gereed.

U kunt meldingen over de gateway bekijken en bewerken in uw profielinstellingen. U vindt deze onder Profielinstellingen > Meldingen > Aangepaste meldingen> Gegevensgateways.

Melding voor een nieuwe versie van Gateway voor gegevensverplaatsing

Onder Profielinstellingen > Meldingen Gegevensgateways, u kunt de volgende aanvullende melding instellen:

• Nieuwe versie beschikbaar van gegevensgateway

Indien ingeschakeld, wordt de melding alleen verzonden naar de maker van de gegevensgateway als er een nieuwe versie van Gateway voor gegevensverplaatsing beschikbaar is om te downloaden.

Gegevensverplaatsing-gateway-eigenschappen

Ga naar Gegevensgateways in de Beheerconsole om de tabel Gegevensgateways te bekijken. De tabel toont basisgegevens over elke gegevensgateway.

Eigenschappen van de gegevensgateway

De tabelkolommen zijn als volgt:

• Naam – De naam die is opgegeven toen de gegevensgateway werd gemaakt.

• Type – Moet gegevensverplaatsing zijn.

• Beschrijving – De beschrijving die is opgegeven toen de gegevensgateway werd gemaakt.

• Gegevensgateway-id – Een unieke id, wat van pas kan komen bij het oplossen van problemen.

• Status – Kan een van het volgende zijn:

• Verbonden - Geeft aan dat de Gegevensverplaatsing gatewayservice verbinding heeft gemaakt met Qlik Cloud.
    • Niet verbonden - Als de status Niet verbonden is, start de Gegevensverplaatsing gatewayservice dan opnieuw zoals hierboven beschreven.

• Uitgeschakeld - De gegevensgateway is uitgeschakeld in Beheerconsole
    • Sessie wordt gestart - Wordt getoond als de gegegevensgateway verbinding maakt met de gegevensbron.
  • Ruimte - De ruimte waaraan de gegevensgateway is gekoppeld.

• Aanmaakdatum – De datum waarop de gegevensgateway is gemaakt.