QlikView Server verbinden met een Qlik Cloud-implementatie

Voordat u QlikView 12-documenten of koppelingen kunt publiceren, moet u eerst uw QlikView Server-installatie verbinden met een Qlik Cloud-implementatie.

Vereisten

Voor het publiceren van QlikView-documenten of van een koppeling naar een QlikView 12-document, is het volgende vereist:

• Een ondersteunde versie van QlikView Server.
  • Een geldige licentie voor Publisher.
  • Een geconfigureerde Qlik Cloud-cloudinstallatie.
InformatieOm QlikView 12-documenten te openen vanuit een gepubliceerde koppeling in de cloudhub, moet de gebruiker toegang hebben tot de QlikView 12-server van waaruit de koppeling is gedistribueerd.

QlikView Server verbinden met een Qlik Cloud-implementatie

Doe het volgende:

1. Ga in de QlikView Beheerconsole naar het tabblad Systeem, open de sectie Instellingen en selecteer vervolgens de map Cloudimplementaties.
  2. Selecteer de knop Plus-pictogram Toevoegen om een nieuwe verbinding voor de cloudimplementatie te maken.
  3. Voer in het veld Service-URL het eerste deel van de cloudtenant-URL in, bijvoorbeeld <tenant_naam>.<regio>.qlikcloud.com/.
    Selecteer Toepassen om de verbinding aan te maken. Onder Cloudimplementaties ziet u de verbinding die u zojuist hebt aangemaakt.
  4. Selecteer de verbinding en selecteer vervolgens het tabblad Algemeen.

1. Voer in het veld Implementatienaam een naam voor de cloudimplementatie in.
    2. Typ in het veld API-eindpunt de URL naar de Qlik Cloud-cloudimplementatie waarnaar u wilt publiceren.
    3. Selecteer een webserver in de vervolgkeuzelijst Webserver.
    4. Onder Distributie-instellingen kunt u de distributie van koppelingen, van documenten of van beide uitschakelen.
  5. Klik in de sectie Configuratie van uitgever op Configuratie genereren om het lokale bearer-token te genereren.

• Om verbinding te maken met een Qlik Cloud-implementatie selecteert u Qlik Cloud format.
  6. Kopieer het lokale bearer-token en sla het op in de gewenste locatie. U moet dit toevoegen aan de Qlik Cloud-implementatie om de verbinding met uw QlikView Server-implementatie te voltooien.
    Het bearer-token toevoegen aan de Qlik Cloud Analyse-hub
  7. Selecteer Toepassen om de configuratie te bevestigen.

Het bearer-token toevoegen aan de Qlik Cloud Analyse-hub

Voor het maken van een beveiligde verbinding tussen uw QlikView Server en uw Qlik Cloud Analyse-hub, genereert de QlikView 12Distribution Service (QDS) een bearer-token dat u toevoegt aan uw Qlik Cloud-implementatie. Het bearer-token heeft een ondertekende sleutel die in alle API-aanroepen tussen de cloudhub en de QlikView Server wordt gebruikt.

Voor Qlik Cloud

Doe het volgende om uw bearer-token toe te voegen op Qlik Cloud:

1. In de Beheerconsole gaat u naar Identiteitsprovider en vervolgens naar Nieuwe maken.

2. Selecteer Multicloud in de vervolgkeuzelijst.

3. Voeg een beschrijving toe voor deze identiteitsprovider.

4. In de sectie Lokale bearer-token plakt u het bearer-token dat u in de QlikView Beheerconsole hebt gegenereerd.

5. Klik op Maken om de instelling van de identiteitsprovider te voltooien.

InformatieAls u uw Qlik Cloud-tenant voor de eerste keer instelt, gaat u naar Instellen met een lokale bearer-token (alleen in het Engels).

Als de verbinding tussen QlikView Server en Qlik Cloud is gemaakt, kunt u taken aanmaken voor het distribueren van QlikView 12-documenten of koppelingen naar de verbonden cloudimplementaties.

Een QlikView 12-document publiceren in een Qlik Sense-cloudhub

Een koppeling naar een QlikView 12-document publiceren in een Qlik Cloud-hub