Een QlikView 12-document publiceren in een Qlik Sense-cloudhub

U kunt QlikView 12-documenten publiceren in een Qlik Cloud-hub. Gepubliceerde QlikView 12-documenten zijn dan rechtstreeks beschikbaar vanuit de Qlik Sense-cloudhub.

Als u een QlikView 12-document wilt publiceren in een Qlik Cloud-hub, moet u eerst uw QlikView Server verbinden met een Qlik Cloud-implementatie. U publiceert het document door een taak aan te maken in de QlikView Beheerconsole. Wanneer het eenmaal is gepubliceerd in een cloudhub, wordt de toegang tot het QlikView 12-document en het gebruik ervan volledig afgehandeld in de cloudomgeving. Serverbladwijzers zijn niet opgenomen in de gepubliceerde apps en moeten na de publicatie worden gemigreerd. Ga voor meer informatie naar Bladwijzers migreren van QlikView 12 naar Qlik Cloud-tenants.

InformatieDeze functie is niet beschikbaar in Qlik Sense Business.

Een taak aanmaken om een QlikView 12-document te publiceren

U kunt dezelfde taak gebruiken om zowel een QlikView 12-document als de koppeling ervan te distribueren. Dezelfde instellingen zijn van toepassing op beide distributies. Voor optimale prestaties echter, en als u speciale instellingen wilt toepassen bij het distribueren van een QlikView 12-document of de koppeling ervan naar een cloudhub, moet u afzonderlijke taken gebruiken om QlikView 12-koppelingen en -documenten te publiceren.

Tip

Voordat u de distributietaak maakt, dient u ervoor te zorgen dat u uw QlikView Server verbindt met uw Qlik Cloud-implementatie.

QlikView Server verbinden met een Qlik Cloud-implementatie

Doe het volgende:

1. Ga in de QlikView Beheerconsole naar het tabblad Documenten en open vervolgens de sectie Brondocumenten.

InformatieU kunt alleen documenten publiceren van een van de mappen met brondocumenten die onder Distributieservices worden weergegeven. Het standaardpad is C:\ProgramData\QlikTech\SourceDocuments.
  2. Selecteer het brondocument dat u naar Qlik Cloud wilt publiceren.

3. Selecteer de knop Toevoegen Toevoegen om een nieuwe documenttaak te maken. Selecteer de knop Bewerken Taak bewerken om een bestaande taak te bewerken.

4. Tip Raadpleeg Brondocumenten (alleen in het Engels) voor meer informatie over taken.
  5. Configureer de documentdistributie.
    1. Ga naar het tabblad Distribueren en open vervolgens de sectie Handmatig (alleen in het Engels).
    2. Ga naar de sectie Distribueren naar Cloud Native.
    3. Selecteer Document distribueren. Hiermee wordt de distributie van het document naar Qlik Cloud ingeschakeld.
    4. In de vervolgkeuzelijst in de sectie Implementatie selecteert u de Qlik Cloud-tenant waarnaar u het document wilt publiceren.
    5. InformatieU kunt slechts één cloudimplementatie selecteren. Als u meerdere cloudimplementaties wilt distribueren, maakt u voor elke cloudimplementatie een afzonderlijke distributietaak.
  6. Voeg een of meer labels toe aan de implementatie. Het toevoegen van labels is optioneel. Labels zijn zichtbaar in de cloudhub met uw QlikView 12-document en kunnen worden gebruikt voor het filteren van inhoud Qlik Cloud.
  7. Selecteer Toepassen om de taak te maken. Taken worden weergegeven op het tabblad Status in de sectie Taken.
  8. Klik met de rechtermuisknop op de taak en selecteer Uitvoeren om het document te distribueren naar Qlik Cloud.
InformatieHet document wordt gedistribueerd naar Qlik Cloud als een gefaseerde app. Voor meer informatie over klaargezette apps gaat u naar Apps beheren.

Beveiligingsoverwegingen

Wanneer u een QlikView 12-document of een koppeling naar een QlikView 12-document publiceert, worden deze niet gepubliceerd met bestaande beveiligingsregels. Het is de taak van de Qlik Cloud-beheerder om het gepubliceerde QlikView 12-document aan een beheerde ruimte toe te voegen. Beheerde ruimten worden gebruikt om beheerde toegang te bieden tot apps met streng toegangsbeheer voor zowel de app als de app-gegevens. In een beheerde ruimte kunnen alleen de eigenaar van de ruimte en beoogde app-gebruikers de apps openen. Geen enkele andere gebruiker kan de apps in de beheerde ruimte openen, tenzij een gebruiker hiervoor is gemachtigd. Voor meer informatie over beheerde ruimten raadpleegt u Werken in beheerde ruimten.

Problemen oplossen

Als uw taak mislukt, gebruikt u de QlikView Server-logboeken om te helpen het probleem te bepalen. Deze sectie bevat een lijst met mogelijke oplossingen voor taken die mislukken.

Mogelijke oorzaak

U hebt geen toegang tot de brongegevens van het document en de standaardgegevens worden opnieuw geladen waardoor de taak mislukt.

Wanneer u een nieuwe taak maakt, is het opnieuw laden van gegevens standaard ingeschakeld. Dit betekent dat de taak probeert de gegevens opnieuw te laden voordat het document of de koppeling wordt gepubliceerd. Als u geen toegang hebt tot de brongegevens, omdat u bijvoorbeeld het QlikView 12-documentbestand naar uw map met brondocumenten hebt gekopieerd, zal de taak mislukken.

Voorgestelde actie

Schakel het opnieuw laden van gegevens in de taakconfiguratie uit.

Doe het volgende:

1. Ga in de QlikView Beheerconsole naar Documenten en open vervolgens de sectie Brondocumentatie.
  2. Selecteer de taak die mislukt.
  3. Open in het taakconfiguratiemenu dat wordt geopend, het tabblad Opnieuw laden.
  4. Schakel onder de sectie Opnieuw laden uitvoeren de optie Inschakelen uit.
  5. Klik onderaan op Toepassen.
  6. Voer de taak opnieuw uit.